GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 escapade însorite pentru iarnă

10 escapade însorite pentru iarnă

Nerăbdător să scapi de frig iarna aceasta? Poate că va trebui să călătorești puțin mai departe de casă, dar dincolo de frigul sumbru există plaje cu nisip fin și temperaturi calde care vă așteaptă.

Împachetează-ți crema de protecție solară, găsește câțiva prieteni și planifică o călătorie într-una dintre destinațiile noastre preferate însorite pentru a continua să trăiești cea mai frumoasă vară a vieții tale.

1. Miami – Florida, SUA

Ocupând o peninsulă care se întinde până în Golful Mexic, iernile din Florida sunt unele dintre cele mai calde pe care le vei găsi în Statele Unite. Miami este o metropolă de coastă înfloritoare, cu o scenă artistică vibrantă, viață de noapte de invidiat și o plajă epică. Petrece zilele explorând Everglades, provocându-ți prietenii la volei pe plajă sau participând la unul dintre numeroasele festivaluri de artă și muzică care au loc în oraș.

2. Cape Town – Africa de Sud

Orașul emblematic de coastă al Africii de Sud se bucură de căldură 12 luni pe an, ceea ce îl face o destinație excelentă pentru orice anotimp. Urcă pe Muntele Table (sau ia telecabina până în vârf) pentru priveliști spectaculoase asupra orașului Cape Town și a mării, înainte de a explora una dintre plaje. Boulder’s Beach are chiar și o colonie de pinguini africani pe care o poți vedea.

3. St Julian’s – Malta

Insulele mediteraneene din Malta, chiar la sud de Italia, sunt o opțiune excelentă pentru o pauză scurtă atunci când călătorești din Europa. S-ar putea să nu fie cald în timpul iernii, dar este încă suficient de cald pentru a explora stațiunea litorală St Julian’s. Aici vei găsi arhitectură frumoasă, repere istorice și o mulțime de restaurante, cafenele și baruri locale. Malta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a învăța să faci scufundări.

4. Playa Tamarindo – Costa Rica

Cauți aventură și relaxare? Costa Rica este cunoscută pentru modul său de viață „Pura Vida” – înseamnă să te bucuri de lucrurile simple și să trăiești viața la maximum. Pe coasta Pacificului țării, Playa Tamarindo este un paradis pentru surfing, cu jungle și cascade ascunse la doar o aruncătură de băț. Între octombrie și mai, țestoasele marine vin la țărm pentru a-și depune ouăle pe plaje și este posibil chiar să urmărești acest spectacol natural (de la distanță sigură, desigur).

5. Singapore

Animatul oraș Singapore este o destinație obligatorie atunci când călătorești în Asia de Sud-Est - mai ales dacă îți place mâncarea, deoarece se mândrește cu o colecție fantastică de restaurante cu stele Michelin și vânzători de mâncare stradală delicioasă. Pentru o experiență clasică în Singapore, plimbă-te prin impresionantele Gardens by the Bay, înainte de a urca în partea superioară a hotelului Marina Bay Sands, situat chiar alături și de a admira priveliștea de la peste 200 de metri deasupra orașului.

6. Honolulu – Hawaii

Ai schimba o climă rece de iarnă cu o insulă tropicală paradisiacă? Da, te rog. Chiar și cele mai reci luni din Hawaii sunt fierbinți și însorite, iar dinamica capitală Honolulu îmbină o scenă culinară și artistică grozavă cu plaje întinse cu nisip. Lunile puțin mai răcoroase din ianuarie și februarie fac drumețiile incredibile pe traseele vulcanice ale insulei o experiență mai puțin solicitantă.

7. Bali – Indonezia

Indonezia este alcătuită din 17.508 insule care se află între Oceanele Pacific și Indian, iar Bali este unul dintre cele mai populare puncte de călătorie. Aici vei avea ocazia să faci scufundări de clasă mondială, vei găsi surfing grozav și mâncare și cazare foarte accesibile. Este, de asemenea, un centru spiritual, cu o mulțime de oportunități de a încerca yoga, de a afla mai multe despre meditație și de a explora cultura tradițională balineză.

8. San Diego – California

În fiecare iarnă, San Diego devine unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru a vedea balenele cenușii în timp ce se hrănesc, își cresc puii și migrează prin apele calde din California. Și aici îți poți petrece zilele făcând surfing și paddle boarding. Dacă preferi viața pe uscat, acest oraș plin de viață este, de asemenea, un loc grozav pentru a savura taco-uri cu pește proaspăt sau pentru a începe excursii rutiere de-a lungul uimitoarelor trasee de coastă.

9. Brisbane – Australia

Când Europa se confruntă cu cele mai reci luni ale sale, Australia sărbătorește revenirea verii. În Brisbane găsești tot ce ai nevoie pentru o evadare caldă; o gamă largă de plaje de top, activități precum caiac și drumeții prin parcuri naționale împădurite cu cascade și o atmosferă super relaxată și primitoare.

10. Rio de Janeiro – Brazilia

Capitala de pe litoral a Braziliei se mândrește atât cu munți frumoși, cât și cu plaje renumite în întreaga lume - bucură-te de soare pe nisipurile aurii din Copacabana și plimbă-te pe promenada de la plaja Ipanema. Pentru a experimenta scena emblematică a petrecerilor din Brazilia, planifică-ți vizita în februarie, când Rio profită la maximum de zilele lungi însorite și găzduiește cea mai mare petrecere din țară; Carnavalul!

Petrece-ți iarna într-o destinație însorităExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe