GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 seriale Netflix cu care sa inveti spaniola

10 seriale Netflix cu care sa inveti spaniola

Te-ai simțit vreodată vinovat că ai petrecut prea mult timp urmărind Netflix? Ei bine, nu mai trebuie să te simți astfel, deoarece toată această vizionare este pentru o cauză bună – iată cele mai importante 10 seriale Netflix cu care să înveți spaniola:

1. La Casa de Papel

Acest serial plin de suspans te va ține cu sufletul la gură. Acțiunea urmărește povestea unui bărbat și a celor opt recruți ai săi care plănuiesc cel mai îndrăzneț jaf de bancă din istorie. Misiunea este să pătrundă în Monetăria Regală a Spaniei și să plece cu peste 2 miliarde de euro, dar înainte de a reuși, trebuie să se ocupe de poliție și de o grămadă de ostatici…

Vrei să știi cât de bun este cu adevărat acest serial? Trebuia să fie o mini-serie, dar datorită popularității sale, Netflix a cumpărat-o și au fost produse mai multe sezoane.

2. Narcos

Serialul urmărește călătoria infamă a lui Pablo Escobar, de la originile sale umile din Columbia rurală până la statutul de rege global al drogurilor. Acesta oferă un punct de vedere interesant și uneori foarte brutal asupra comerțului cu droguri din America Latină, asupra corupției și politicii care îl înconjoară, și asupra modului în care autoritățile americane s-au implicat la începutul așa-numitului „război împotriva drogurilor”.

Sezoanele 1, 2 și 3 se ocupă de Escobar și cartelul din Cali (care a preluat de la Escobar), în timp ce sezonul 4 creează o perspectivă asupra lui Miguel Felix Gallardo, răspunsul Mexicului la Escobar.

3. Elite

Când trei studenți spanioli din clasa muncitoare primesc burse pentru cea mai de elită școală din Spania, începe și drama. Serialul este plin de relații interzise, conflicte și chiar o crimă care aduce cu sine o anchetă a poliției.

4. Ingobernable

Un serial Netflix mexican pe care mulți l-au comparat cu House of Cards. Urmărește viața unui președinte mexican și a primei sale doamne, care încearcă să-și folosească timpul petrecut în funcție pentru a promova pacea în țara lor. Totul nu decurge așa cum a fost planificat și urmează o dramă cu mult suspans, care te va ține ca pe ace.

Dacă îți plac aventurile extreme și răsturnările neașteptate de situație, acesta este un serial pentru tine.

5. Paquitas Salas

Un serial atât de neașteptat de popular încât Netflix l-a cumpărat după primul sezon. Serialul este despre o agenție de talente care își pierde clienți incontrolabil, în toate direcțiile. Când ultimul și cel mai important client al lor încetează relația, personajul principal și echipa sa eclectică sunt forțați să se reinventeze și să meargă în căutarea unor indivizi talentați care le-ar putea salva firma.

Dacă îți place comedia – și o vrei în spaniolă – acest serial este pentru tine.

6. Velvet

Cu o acțiune ce se desfășoară într-unul dintre cele mai prestigioase magazine de modă din Spania anilor 1950, serialul se concentrează pe relația de dragoste dintre moștenitorul magazinului și una dintre croitorese. Dar nu este atât de simplu. Gelozia, banii și drama predomină în familie, printre vecini și clienți, transformând această poveste de dragoste într-o aventură destul de complicată (dar extrem de distractivă).

7. Club de Cuervos

O dramă ironică despre un club de fotbal din Mexic și o luptă sordidă de moștenire care izbucnește când proprietarul moare.

Amuzant și original, acest serial este o alegere excelentă pentru aceia dintre voi care doresc să combine comedia și fotbalul (și să învețe spaniolă, desigur).

8. Tiempos de Guerra

De la producătorii serialului Velvet, această dramă istorică ne duce înapoi în Marocul spaniol sfâșiat de război în anii 1920. La acea vreme, multe doamne din clasele superioare s-au oferit voluntar ca asistente acolo și, probabil, previzibil, urmează dramă, aventuri și dragoste.

9. La Reina del Flow

Un thriller columbian de 82 de episoade în care totul este despre viața unei compozitoare de cântece închisă pe nedrept. Când în sfârșit este eliberată după 17 ani, își propune să-i doboare pe cei responsabili pentru timpul petrecut în închisoare și pentru uciderea familiei sale. Totodată, personajul principal trebuie să lupte cu faptul că fostul ei iubit i-a furat caietul plin de cântece pe care apoi l-a folosit pentru a se îmbogăți.

10. 3%

OK, OK, deci acest serial este de fapt în portugheză, dar este posibil să schimbi limba în spaniolă, așa că într-un fel contează, nu? Acțiunea se desfășoară într-un viitor îndepărtat dintr-o realitate în care societatea este împărțită între o colonie bogată și Brazilia continentală sărăcită. În fiecare an, toți tinerii de 20 de ani sunt supuși unui test care le determină întregul viitor. Ești admis și poți intra în colonie. Eșuezi și rămâi în sărăcie. Cu doar 3% dintre solicitanți reușind, concurența este dură și supraviețuirea incertă.

Poți să-ți anulezi liniștit planurile de weekend (așa de mare este dependența). Ne poți mulțumi mai târziu.

Învață spaniolă în SpaniaAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe