GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 cuvinte dificile în engleză și cum să le scrii corect

10 cuvinte dificile în engleză și cum să le scrii corect

Alături de pronunție și gramatică, una dintre cele mai mari provocări pentru cei care învață limba engleză este vocabularul. S-ar putea să nu îți fie greu cu noile cuvinte când vorbești, dar când vine momentul să le pui pe hârtie, abilitățile tale de ortografie sunt puse la încercare.

Deși este o limbă frumoasă și complet minunată, nu este cel mai ușor de scris. Combinațiile ciudate de litere sunt nebunești, iar pronunția nu este întotdeauna un indicator fidel al ortografiei – așa că nu este de mirare că unii cursanți de engleză (și vorbitori nativi!) se luptă uneori să scrie corect.

Am adunat zece dintre cele mai complicate cuvinte în limba engleză și am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să nu le scrii greșit.

1. Necessary

Ce enervant! Acest cuvânt se scrie cu doi „c” și doi „s” sau se dublează doar una dintre ele? Rezolvă enigma imaginându-ți că încerci să îți pui o cămașă cu o mânecă. Nu este ușor, nu-i așa? Bineînțeles că nu – pentru că este necesar (necessary) ca o cămașă să aibă un guler (one collar) și două mâneci (two sleeves).

2. Stationary vs. Stationery

Aceste două cuvinte au semnificații complet diferite: Staționar (Stationary) înseamnă a nu se mișca, în timp ce papetărie (stationery) se referă la rechizite de birou precum creioane, radiere, hârtie și plicuri. Dar cum îți poți aminti care este care? Poți lua –ERY, ultima parte din stationery drept indiciu: acum adu-ți aminte că „e” este pentru etichete și caiete – două piese de papetărie (stationery) foarte des întâlnite!

3. Separate

Când pronunțăm acest cuvânt, sună ca „seperate”. Totuși, ortografierea în acest fel este greșită, greșită, greșită! Acum, ca să nu mai faci niciodată această greșeală, gândește-te la un șobolan (rat) mare și păros. Aceasta este o imagine care nu îți va ieși din cap pentru o vreme! Nu uita: există un șobolan (a rat) în “separate”.

4. Affect vs. Effect

Aceste omofone – cuvinte care sună la fel, dar au ortografii și/sau semnificații diferite – fac ravagii în eseuri de pe tot globul! Cum îți amintești pe care să o folosești? Privește prima literă a fiecărui cuvânt ca ghid. Afecta (affect)  începe cu „a” și se referă la o acțiune, în timp ce efectul (effect) începe cu „e” și se referă la o consecință finală.

5. Embarrassed

Ești rușinat de faptul că nu poți scrie acest cuvânt? Nu ești singurul! Acesta este un alt cuvânt cu litere duble care cauzează probleme. De data aceasta, trebuie să ne amintim de dublu „r” și „s”. Pentru a-ți ajuta memoria, imaginează-ți un băiețel care este jenat de sunetul groaznic pe care îl scoate sora lui când cântă și gândește-te: „He goes really red when his sister sings.”

6. Compliment vs. Complement

Un compliment (compliment) este ceva pozitiv pe care cineva îl spune despre o altă persoană, în timp ce un lucru complementar (complement) este ceva care adaugă sau completează altceva (de exemplu, strugurii și brânza sunt complementare). Pentru a îți aminti care este care, uită-te la litera din mijloc: Opusul unui compliment este o insultă. Pe de altă parte, un complement elevează altceva.

7. Accommodation

Uf, încă un moment dificil de litere duble! Pentru a ține evidența celor două litere duble din acest cuvânt, încearcă să îți imaginezi că ești într-o cameră de hotel luxoasă cu două paturi mari. La urma urmei, cea mai bună cazare (accommodation) are două paturi duble.

8. Rhythm

Ahh, ritm (rhythm). Cuvântul acela complicat, lipsit de vocale și cu mai multe „h” decât de obicei. Nu ești singurul care crede că este ciudat pentru ochi și greu pentru memorie. Acum, imaginează-ți un ring de dans plin de dansatori care se răsucesc după pofta inimii lor și fii un profesionist în ortografie cu acest mnemonic ușor: “Rhythm helps your two hips move”.

9. Dessert vs. Desert

„Desert” (dessert) este mult prea asemănător cu „deșert” (desert) pentru majoritatea cursanților de limba engleză – și pentru unii vorbitori nativi! Care cuvânt are dublu „s”? Imaginează-ți că te răsfeți cu o prăjitură de ciocolată somptuoasă, cu banana split sau cu un desert la alegere. Vrei mai mult? Așa am crezut! Pregătește-te să adaugi încă un „s”: Când vine vorba de desert (dessert), întotdeauna ne dorim puțin mai mult.

10. Dilemma

Cu toate aceste dileme de ortografie, este firesc să o înveți pe aceasta! Foarte des, oamenii scad al doilea „m” atunci când scriu acest cuvânt dificil. Nu-l vei mai uita niciodată dacă îți aduci aminte că „Emma are o dilemă” (Emma has a dilemma).

Studiază o limbă străină Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe