GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 cărți pentru cei care învață limba engleză care te vor face să iubești lectura

10 cărți pentru cei care învață limba engleză care te vor face să iubești lectura

„Dacă nu-ți place să citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită.” – J.K. Rowling

Cititul într-o limbă străină este un vis pentru mulți. Este nevoie de perseverență și răbdare, dar odată ce ai început, îți deschide o lume cu totul nouă a limbajului, iar vocabularul tău se va extinde rapid.

Dacă abia începi să citești în engleză, o carte pentru copii sau o carte cu benzi desenate sunt un loc minunat pentru a începe. Vei câștiga rapid încrederea de care ai nevoie pentru a trece la următorul nivel. Apoi, ai putea dori să verifici versiunile „Cititorilor englezi” ale romanelor care au fost rescrise într-o engleză puțin mai simplă.

Când ești gata să începi un roman englezesc autentic, este important să alegi un gen și o temă care îți place cu adevărat. Acest lucru te va ține captivat, ușurând provocarea de a citi într-o altă limbă.

Așadar consultă lista noastră cu cele mai bune zece cărți pentru cei ce studiază limba engleză, așa cum îți sunt recomandate de un adevărat șoarece de bibliotecă! Ele variază ca gen, lungime și temă, dar toate sunt povești grozave care te vor face să te îndrăgostești de lectură.

1. The No.1 Ladies’ Detective Agency by Alexander McCall Smith

Romanele polițiste sunt un gen grozav de încercat, deoarece te vor captiva cu siguranță. Ne plac cărțile lui Alexander McCall Smith, deoarece limbajul este relativ simplu, poveștile sunt mereu intereresante, iar personajele sunt hilare! Dacă îți place această primă carte, există multe altele în diferite serii care să te îndemne să continui.

2. The Fault in Our Stars by John Green

Romantică, spirituală și plină de umor, dar foarte tristă, aceasta este o carte pentru romanticii fără speranță. Urmărește povestea de dragoste dintre Hazel și Augustus, care se întâlnesc la un grup de sprijin pentru cancer pentru adolescenți. Limba este tânără și nervoasă, ceea ce face ca lectura să fie captivantă și plină de viață și, probabil, vei învăța câteva metafore noi pe parcurs!

3. Harry Potter by J.K. Rowling

Cărțile Harry Potter sunt grozave pentru cei care învață limba engleză, deoarece Rowling nu folosește gramatică sau vocabular complicat, astfel încât vei putea înțelege cea mai mare parte a poveștii. Sau dacă ai citit deja cărțile în limba ta maternă, atunci vei găsi că cititul cărții Harry Potter este mai puțin o corvoadă și mai mult o relaxare. Prima carte nu este prea mare, așa că este un mod minunat pentru a începe și pentru a-ți consolida încrederea în cititul în limba engleză.

4. The Thursday Murder Club by Richard Osman

Această carte hilară urmărește un grup de pensionari cărora le place să investigheze crime nerezolvate. Este amuzant, vesel, iar dialogul autentic britanic se simte ca și cum ai asculta-o pe bunica ta cum vorbește.

5. Nine Perfect Strangers by Liane Moriarty

Acțiunea acestui bestseller are loc într-un refugiu de lux de sănătate în mediul rural australian, în timp ce nouă străini se reunesc pentru a-și rezolva problemele, dar ajung să se confrunte cu multe altele noi. Cu mult dialog între personaje, este o modalitate excelentă de a te obișnui cu modul tipic australian de a vorbi. Între timp, a fost transformat într-o emisiune TV, așa că odată ce ai terminat cartea, poți să te bucuri și de serial.

6. Eleanor Oliphant is Completely Fine by Gail Honeyman

Amuzantă, emoționantă și plină de căldură, această carte populară este povestea unui angajat de birou obișnuit care duce o existență foarte plictisitoare și obișnuită, supraviețuind cu pizza congelată. Povestea este spusă din punctul de vedere al Eleanorei, pe măsură ce ea învață să crească și să se adapteze. Această carte te va face să simți toate emoțiile și nu vei dori să se termine.

7. Daisy Jones & the Six by Taylor Jenkins Reid

Urmărește viața complicată a cântăreței Daisy Jones și a membrilor trupei ei, în timp ce povestesc povestea ascensiunii lor spre faimă ca vedete rock. Scrisă într-un stil unic de interviu, acest lucru face ca povestea să fie captivantă, intrigantă și o modalitate excelentă de a învăța prin dialog. O lectură obligatorie pentru fanii muzicii!

8. The Editor by Steven Rowley

O combinație de istorie americană și o poveste modernă din zilele noastre, această carte emoționantă spune povestea unui autor care are dificultăți, dar care în sfârșit este preluat de un editor - care nu este nimeni altcineva decât prima doamnă Jackie Kennedy Onassis. Te vei îndrăgosti de personaje, iar limbajul este frumos și liric. S-ar putea chiar să verși o lacrimă sau două până la sfârșit!

9. The House on Mango Street by Sandra Cisneros

Această carte este adesea studiată la cursurile de engleză din școlile și universitățile din Statele Unite. Aceasta spune povestea unei fete mexicano-americane de 12 ani, pe măsură ce crește și se adaptează la viața din SUA prin povestiri scurte. Cu doar 103 de pagini, stilul de scriere de tip jurnal se pretează la un limbaj simplu și vei putea învăța o mulțime de cuvinte aparținând vocabularului de zi cu zi prin această carte.

10. James and the Giant Peach by Roald Dahl

Cea mai veche carte din lista noastră, dar povestea simplă totuși inteligentă, face din aceasta o lectură minunată pentru toate nivelurile de engleză. Gramatica și vocabularul simple vor ajuta cititorii să urmeze cu ușurință firul narativ fără a fi nevoiți să-și scoată dicționarul. Odată ce ai terminat această carte, încearcă celelalte cărți ale lui Dahl, Fantastic Mr Fox sau Fabrica de ciocolată.

Îmbunătățește-ți abilitățile de engleză cu un curs de limbă în străinătateAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe