GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

De ce nivelul de engleză din țara ta este atât de important

De ce nivelul de engleză din țara ta este atât de important

Cunoștințele de limba engleză sunt importante pentru că le oferă oamenilor acces la o gamă mai largă de informații, o rețea internațională mai diversă și mai multe oportunități de angajare decât oricând. Ele contează și la nivel național, deoarece ne pot spune multe despre nivelul de inovare, competitivitate și perspectivele de viitor ale unei țări.

În clasamentul EF Education First English Proficiency Index (EF EPI) 2021, am compilat date de testare de la 2 milioane de adulți și am folosit aceste date pentru a clasifica națiunile în funcție de abilitățile lor de limba engleză.

Acestea sunt concluziile cheie din raportul din acest an:

  • Cunoașterea limbii engleze a continuat să se îmbunătățească în întreaga lume, deși încet. 16 țări și-au îmbunătățit compenențele, în timp ce doar într-una a scăzut nivelul abilităților.

  • Nivelurile din Europa continuă să fie cele mai ridicate din lume și s-au îmbunătățit semnificativ în ultimul deceniu.

  • În Asia, nivelurile din Asia Centrală și Asia de Est s-au îmbunătățit (în ciuda scăderii în Japonia), în timp ce regiunea ASEA (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est) a înregistrat scăderi ale mediilor ponderate în funcție de populație.

  • Nivelurile din America Latină și-au continuat creșterea constantă, în ciuda faptului că Mexicul și-a continuat scăderea de un deceniu. De remarcat este și lipsa de progres la nivelurile de engleză pentru femei din regiune.

  • Nivelurile din Africa continuă să varieze semnificativ, deși mai multe țări nord-africane au înregistrat câștiguri notabile, în special Algeria.

  • Nivelurile din Orientul Mijlociu s-au îmbunătățit ușor, deși adulții sub 25 de ani nu s-au îmbunătățit deloc, iar femeile continuă să rămână în urma bărbaților.

Rezultatele din acest an au cimentat, de asemenea, unele corelații lămuritoare între nivelurile de limba engleză și conectivitate mai mare, niveluri mai ridicate de inovare și adoptare tehnologică și chiar deschidere și corectitudine socială și politică.

La nivel individual, s-au constatat următoarele:

  • Adulții în vârstă de peste 30 de ani și-au îmbunătățit cel mai rapid nivelurile de engleză, iar din 2015 s-au îmbunătățit de trei ori mai mult decât cei cu vârsta între 21-25 de ani.

  • Bărbații au ajuns la nivelul femeilor în ceea ce privește nivelurile medii de engleză, îmbunătățindu-și din nou scorul față de anul precedent.

  • Diferențele de cunoștințe de limba engleză între manageri și personalul de rang inferior s-au uniformizat, dar diferențele în funcție de funcția postului (întreținere vs. marketing, de exemplu) încă persistă.

  • Nivelurile de cunoaștere a limbii engleze sunt mai ridicate în orașele mari comparativ cu zonele rurale, reflectând, parțial, atracția locurilor de muncă mai bine plătite în centrele urbane.

Deși concluziile EF EPI nu spun întreaga poveste, ele spun una importantă: nivelurile ridicate de cunoaștere a limbii engleze sunt parte integrantă a unui viitor care este prosper, conectat și sănătos.

Ele subliniază, de asemenea, importanța critică a competențelor care fac indivizii, companiile și societățile mai conectate la nivel internațional și mai adaptabile în fața schimbărilor tehnologice în continuă accelerare.

După cum arată raportul EF EPI 2021:

_“Limbile leagă oamenii.  Ele sunt modul în care împărtășim idei, păstrăm cunoștințele și creăm cultură.  Și limbile cu mulți vorbitori au un magnetism inerent: învățarea lor deschide uși.  Engleza are potențialul de a fi un motor puternic al diversității și incluziunii în următorul deceniu, dacă toată lumea are șansa egală de a o învăța.”
_

Pentru clasamentele naționale complete și analiza relației dintre cunoștințele de limba engleză ale unei țări și economia acesteia, nivelul de inovație și conectivitate, accesează  www.ef.com/epi.

Contribuie la clasamentul local EF EPITestează-ți engleza
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe