GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

De ce nivelul de engleză din țara ta este atât de important

De ce nivelul de engleză din țara ta este atât de important

Cunoștințele de limba engleză sunt importante pentru că le oferă oamenilor acces la o gamă mai largă de informații, o rețea internațională mai diversă și mai multe oportunități de angajare decât oricând. Ele contează și la nivel național, deoarece ne pot spune multe despre nivelul de inovare, competitivitate și perspectivele de viitor ale unei țări.

În clasamentul EF Education First English Proficiency Index (EF EPI) 2023, am compilat rezultatele testelor a 2.2 milioane de adulți și am folosit aceste date pentru a clasifica națiunile în funcție de abilitățile lor de limba engleză.

Acestea sunt concluziile cheie din raportul acestui an:

  • Nivelul mediu de cunoaștere al limbii engleze la nivel mondial în rândul populației adulte nu s-a schimbat din 2011. În timp ce nivelul general a rămas același, avansurile dintr-un grup sunt compensate de scăderile din altul, pe măsură ce circumstanțele se schimbă și prioritățile se modifică.

  • Competențele de limba engleză sunt în creștere în forța de muncă – adulții își dezvoltă competența la locul de muncă, fie prin programe de formare aprobate, fie prin dezvoltarea personală în afara muncii.

  • Cunoștințele de limba engleză ale adulților din Asia de Est au scăzut în ultimii 4 ani, iar în Japonia timp de un deceniu întreg. Acest declin s-a accelerat anul acesta, atât Japonia, cât și China întâmpinând schimbări semnificative.

  • America Latină, în ansamblu, a înregistrat în timpul pandemiei o eroziune mai mare decât media în cunoștințele de limba engleză ale tinerilor, de la care încă nu și-a revenit.

  • În ciuda faptului că a continuat să domine vârful indicelui, Europa se află într-o oarecare scădere în acest an, mai multe țări cu competențe ridicate și foarte înalte raportând scoruri ușor mai mici.

  • Cunoașterea limbii engleze din Africa de Nord s-a îmbunătățit constant în ultimul deceniu, deși ritmul de îmbunătățire a încetinit din 2021.

Rezultatele din acest an au întărit, de asemenea, unele corelații lămuritoare între nivelurile de limba engleză și conectivitate mai mare, productivitate crescută și niveluri mai ridicate de inovare.

La nivel individual, s-au constatat următoarele:

  • Diferența în cunoașterea limbii engleze între femei și bărbați s-a extins din nou, odată cu îmbunătățirea cunoștințelor bărbaților, în timp ce femeile experimentează o ușoară scădere.

  • Cel mai tânăr grup de vârstă (18-20) are cunoștințe în scădere de limba engleză, cu toate acestea, acesta este un caz în care ceea ce pare a fi o tendință la nivel mondial este, de fapt, doar o tendință în câteva țări mari. În majoritatea locurilor, cunoștințele de limba engleză ale acestui grup de vârstă au rămas stabile.

  • Cunoașterea limbii engleze deschide uși. Poate duce la un acces mai larg la informații, un salariu mai mare, oportunități educaționale mai variate și o mai mare independență față de piața locală a muncii.

  • Limba engleză le permite indivizilor să interacționeze cu oameni din afara bulei lor, observând stilurile de viață și prioritățile altor oameni, nedreptățile la care sunt supuși și visele lor pentru viitor.

Deși concluziile EF EPI nu spun întreaga poveste, ele spun una importantă: nivelurile ridicate de cunoaștere a limbii engleze sunt parte integrantă a unui viitor care este prosper, conectat și sănătos.

Ele subliniază, de asemenea, importanța critică a competențelor care fac indivizii, companiile și societățile mai conectate la nivel internațional și mai adaptabile în fața schimbărilor tehnologice în continuă accelerare.

După cum arată raportul EF EPI 2023:

“Limba este o parte esențială a împărtășirii perspectivelor și a dezvoltării înțelegerii. Acest lucru este valabil pentru toate limbile, dar pentru că engleza este vorbită de oameni din întreaga lume, are o valoare unică ce ne poate apropia, depășind granițele. Mai mulți oameni merită oportunitatea de a face parte din această conversație.”

Pentru clasamentele naționale complete și analiza relației dintre cunoștințele de limba engleză ale unei țări și economia acesteia, nivelul de inovație și conectivitate, accesează  www.ef.com/epi.

Contribuie la clasamentul local EF EPITestează-ți engleza
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe