GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 cele mai bune locuri din lume pentru a învăța o limbă străină

10 cele mai bune locuri din lume pentru a învăța o limbă străină

Te gândești să înveți o nouă limbă în străinătate. Minunat! Ești pe cale să pornești într-o călătorie care îți va oferi o abilitate de viață valoroasă, care arată foarte bine în CV-ul tău (și da, să fii bilingv este într-adevăr mai bine din mai multe puncte de vedere), dar îți va extinde și orizonturile, precum și cercul de prieteni. Alegerea locului potrivit pentru a studia poate fi însă dificilă. În primul rând, va trebui să restrângi căutările la limba pe care dorești să o înveți; atunci va trebui să identifici ce oraș îți va oferi combinația potrivită de provocare și distracție pe măsură ce înveți și exersezi limba respectivă.

Am pregătit o listă cu cele mai bune zece locuri pentru a învăța o limbă pentru a te ajuta să te decizi.

1. Londra

Poate cel mai evident loc pentru a învăța limba engleză; Londra este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni. În aglomerația urbană, vei învăța de la insularii ai căror strămoși au inventat limba. Viața în Londra este agitată, așa că va trebui să înveți rapid pentru a ține pasul. Acest oraș gastronomic te va face un profesionist în a comanda la tarabele de mâncare stradală din oraș și orice tip de cafea în cel mai scurt timp. Londra are, de asemenea, o populație internațională uriașă, așa că indiferent de țara din care ai călătorit, vei putea atât să exersezi limba engleză, cât și să găsești o comunitate familiară și care te duce cu gândul la acasă.

2. Sydney

Soare pe tot parcursul anului, vreme caldă și mare albastră – doar trei dintre multele motive pentru care Sydney este un oraș minunat în care să te muți. Dar, ce face acest loc un loc atât de special pentru a învăța o limbă? Ei bine, oamenii sunt unii dintre cei mai prietenoși din lume. Pe măsură ce te acomodezi cu firea lor deschisă, vei observa că interacționezi cu toată lumea, de la barista de la cafeneaua unde îți bei cafeaua de dimineață până la instructorul tău de surf cu un bronz perfect. Fără să te chinui, îți veți folosi noul vocabular, vei prelua argoul local și îți vei consolida abilitățile de engleză. Te vei întoarce acasă și cu un accent australian grozav.

3. Paris

Poți fi sincer; dorința de a învăța franceza este doar pretextul pe care l-ai căutat pentru a justifica mutarea în Paris, minunata capitală a Franței. Nu există un loc mai bun pentru a îmbrățișa pe deplin cultura franceză modernă (și a savura macarons) în timp ce exersezi limbajul iubirii, în mijlocul agitației zilnice. În timp ce te plimbi pe malurile Senei, cu o baghetă în mână sau savurând midii cu cartofi prăjiți, o vei absorbi - ca un burete. Un burete uman, pasionat de frumusețea limbii franceze. În plus, vei dobândi o gramatică impecabilă, un accent parizian autentic și puțin argou local; localnicii nu ezită să te corecteze dacă faci greșeli în limba lor iubită sau spui ceva nepotrivit.

4. San Francisco

Capitala creativă a SUA este plină de inovații. De la artiștii relaxați care își găsesc public pe scena animată boemă, până la miile de antreprenori vizionari care își construiesc cele mai noi start-up-uri cu priveliști spre Podul Golden Gate, San Francisco s-a impus ca unul dintre cele mai atractive locuri din Statele Unite pentru tineri. Inspirația și ideile proaspete sunt la fiecare colț, iar între dealurile înalte și peisajul spectaculos, mereu vei găsi ceva care să îți capteze atenția atunci când nu ești la cursuri. Înconjurat de oameni fascinanți cu idei interesante, creativitatea ta va prospera și vei vorbi engleza fluent ca un profesionist în timp record.

5. Vancouver

În Vancouver, vei descoperi că înveți mult mai mult decât o simplă limbă. Acesta este unul dintre cele mai frumoase orașe din Canada, recunoscut pentru peisajul său spectaculos; situat de-a lungul magnificei coaste a British Columbia și extins la poalele unor munți înzăpeziți. Aici, poți învăța arta schiatului, să te descurci pe traseele de mountain bike sau chiar să-ți adaugi pescuitul la lista ta de abilități (sau hobby-uri) din CV, alături de abilitatea de a vorbi „engleză fluentă și extrem de politicoasă”, desigur! Cu canadienii prietenoși și politicoși, vei avea ocazia să te angrenezi în conversații interminabile, schimbând povești despre hochei și ierni înzăpezite până când engleza ta devine ireproșabilă.

6. Playa Tamarindo

Bună, Costa Rica! Adesea considerată o destinație de vacanță, nu există niciun motiv pentru ca acea senzație de „vacanță” să nu dureze tot anul, chiar și atunci când ești acolo pentru a învăța. Capitala aventurii din America Centrală își are propriul motto – „Pura Vida”, ceea ce înseamnă „viață pură”. Interacțiunea cu localnicii și adoptarea conceptului lor de Pura Vida sunt esențiale pentru a-ți îmbunătăți rapid cunoștințele de limbă spaniolă în Playa Tamarindo. Îți vei petrece timpul între lecții bucurându-te de valurile perfecte de surf și de experiența cu tiroliana deasupra copacilor luxurianți din minunatele parcuri naționale ale țării.

7. Cape Town

Cape Town oferă oportunitatea perfectă de a învăța limba engleză, în timp ce poți vedea unele dintre cele mai emblematice animale sălbatice din lume; nicăieri altundeva, Africa’s Big Five nu va fi atât de aproape de școala ta (și nu, grădinile zoologice nu se pun). De la baza ta din oraș, este ușor să petreci weekendurile în safari într-unul dintre parcurile naționale din Africa de Sud, căutând lei, leoparzi și bivoli. Cape Town este, de asemenea, foarte cosmopolit și modern; cu atât de multe de făcut, „plictiseala” pur și simplu nu există aici. După ce ai explorat centrul comercial plin de viață, urcă pe Muntele Table pentru a admira priveliști uimitoare ale golfului, vizitează Insula Robben, unde a fost închis Nelson Mandela, sau ia parte la o croazieră pentru a observa rechinii albi.

8. Tokyo

Tokyo este cu adevărat unic în lume; zgârie-nori futuristici și cafenele-roboți se află lângă flori de cireș înflorite și altare antice bogat decorate. În acest oraș trebuie să înveți rapid japoneza. Chiar dacă sunt destule indicatoare în limba ta maternă, ritmul vieții este atât de frenetic încât te vei trezi cufundându-te în aventură, explorând metroul orașului și experimentând cât mai mult posibil. Există totuși riscul să descoperi că ai pronunțat greșit numele sushi-ului preferat timp de ani de zile. Dacă îți asumi riscul, poți să-ți îmbunătățești limba maternă cântând la unul dintre numeroasele baruri de karaoke din oraș.

9. Bristol

În calitate de frate mai mic al Londrei, Bristol îți oferă ocazia să te bucuri de cele mai bune aspecte ale culturii britanice într-un ritm mai relaxat în timp ce înveți engleza. Acest oraș portuar din vestul Angliei îmbină cu succes o scenă artistică vibrantă, arhitectură istorică și concerte live cu magazine independente și cafenele pitorești, unde poți savura delicioasele chifle englezești cu cremă. Locuitorii din Bristol sunt cunoscuți pentru conversațiile lor mai deschise decât cei din Londra, deci vei avea oportunitatea de a-ți exersa abilitățile de conversație mai des. Dacă îți dorești să experimentezi agitația capitalei, Londra este la doar două ore distanță cu trenul.

10. Boston

Explorează una dintre cele mai mari țări vorbitoare de limbă engleză din lume și învață limba într-un oraș fondat de coloniști englezi. Cu instituții de învățământ de prestigiu mondial, precum Harvard și MIT, Boston este pregătit să îți ofere o primire călduroasă. Acest oraș-port fermecător emană o atmosferă prietenoasă, specifică orașelor mai mici, iar printre clădirile grandioase din cărămidă și parcurile încântătoare, vei descoperi multe activități pentru tineri, cu cafenele trendy. De asemenea, poți experimenta o lecție de istorie fascinantă; străbate povestea Revoluției Americane într-o singură zi, urmărind traseul libertății prin clădirile de cărămidă roșie din centrul orașului.

Învață o limbă străină cu EFAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe