GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 limbi straine usor de invatat

5 limbi straine usor de invatat

Învățarea unei noi limbi nu este o sarcină ușoară. Necesită angajament, determinare și motivație. Dar unele limbi sunt mai ușor de învățat decât altele. Pentru a îți ușura călătoria către multilingvism, am identificat cinci limbi ușor de învățat; abordează-le pe acestea ca un prim pas și apoi treci la Chineză Mandarină sau Finlandeză odată ce te simți suficient de încrezător!

1. Engleză

Este cea mai vorbită limbă din lume, ceea ce face posibilă practica. Are cuvinte scurte, fără gen sau acord de cuvinte, iar verbele se schimbă doar la persoana a treia. Există aproximativ 360 de milioane de vorbitori nativi, dar aproximativ două miliarde de oameni o vorbesc - adică 30% din populația lumii!

2. Franceză

Franceza are peste 100 de milioane de vorbitori nativi și este – ca limbă oficială în 28 de țări – vorbită pe aproape fiecare continent. Aceasta înseamnă că poți practica Franceza aproape oriunde mergi. Și ar trebui să o faci: Franceza aparține familiei de limbi romanice, ceea ce înseamnă că pentru vorbitorii de Engleză, vocabularul va părea destul de familiar. Lingviștii estimează că cele două limbi au mai multe în comun decât oricare alte limbi membre ale acestui grup și că până la o treime din toate cuvintele din limba Engleză au fost influențate de Franceză.

3. Spaniolă

Este puternic influențată de Latină și Arabă, vorbită așa cum este scrisă și are mai puține iregularități decât alte limbi romanice. De asemenea, se estimează că până în 2050, SUA vor deveni un stat bilingv - Engleză și Spaniolă. ¡Viva Los Estados Unidos!

4. Italiană

Întâlnită în Italia, Elveția, Malta și Argentina, precum și în alte 25 de țări, aproximativ 70 până la 125 de milioane de oameni vorbesc Italiană în întreaga lume. Are o gramatică similară cu alte limbi romanice, dar mai puține forme de verb decât Franceza sau Spaniola. Și ai deja o idee despre limbă cu spaghetti, pizza și Ferrari!

5. Swahili

Swahili este o limbă Bantu, puternic influențată de Arabă în special, precum și de Engleză, Franceză, Germană și Portugheză. Nu folosește conjugări verbale, ci se bazează pe rădăcini și afixe pentru a exprima timpul verbal și subiectele. Peste 140 de milioane de oameni o vorbesc și poate fi găsită în toată Africa de Est (în special Tanzania și Kenya). După Arabă, Swahili este cea mai răspândită limbă de pe continent; este, de asemenea, considerată a fi o fereastră către cultura Africană.

Învață o limbă străină cu noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe