GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cele mai vorbite limbi din lume sunt…

Cele mai vorbite limbi din lume sunt…

Câte limbi crezi că există în lume? 1000? 3000? 5371? Ești pe aproape. Conform catalogului Ethnologue din 2009, există peste 6900 de limbi diferite în lume. Aceasta înseamnă că pot comanda mâncare în aproximativ 0,0006 la sută din toate limbile lumii.

Din aceste aproape 7000 de limbi, doar 230 sunt vorbite în Europa, în timp ce peste 2000 sunt vorbite în Asia. În Papua-Noua Guinee, o mică țară din Oceania cu aproximativ 3,9 milioane de locuitori, se găsește un număr impresionant de peste 830 de limbi diferite.

Nu vom vorbi despre toate cele 6900 de limbi. Deocamdată, ne vom concentra asupra celor cinci cele mai vorbite limbi din lume – cele care probabil nu vor fi niciodată amenințate de dispariție.

5. Arabă: peste 295 de milioane vorbitori nativi

Araba conține o mulțime de dialecte care nu sunt reciproc inteligibile. Araba clasică este, de asemenea, limba sacră a Islamului, iar în timpul rugăciunilor, Coranul este recitat doar în arabă.

4. Hindi: peste 310 milioane vorbitori nativi

Hindi este vorbită în principal în India și Nepal și face parte din familia limbilor Hindi - peste 100 de milioane de oameni vorbesc adițional o limbă înrudită cu Hindi.

3. Engleză: peste 360 ​​de milioane vorbitori nativi

Chiar dacă este doar pe locul trei, Engleza este încă cea mai influentă limbă din lume (deci paharul este într-adevăr pe jumătate plin aici) și are cel mai mare număr de oameni care o vorbesc ca a doua, a treia sau a patra limbă.

2. Spaniolă: peste 405 milioane vorbitori nativi

Medalia de argint revine Spaniolei și celor 30 de țări în care se vorbește. ¡Olé!

1. Chineză mandarină: peste 955 de milioane vorbitori nativi

Și avem un câștigător! Mandarina face parte din familia limbii Chineze și este vorbită în principal în China, Taiwan și Singapore - de o mulțime de oameni.

Acestea sunt numere mari greu de asimilat. Chiar dacă îmi adun cei 400 de prieteni de pe Facebook și toți prietenii mei offline, nu îmi pot imagina cum arată sau sună de fapt aproape 1 miliard de vorbitori nativi de Mandarină! Acest minunat infografic prezintă în mod inteligent limbile în cel mai bun mod posibil: cu o petrecere!

Dacă ai fost la o petrecere cu 100 de invitați, 17 dintre ei ar fi putut discuta despre punch-ul cu fructe și varietatea de gustări în chineză. Șase dintre participanți ar fi putut conversa despre lista muzicală de redare a DJ-ului în spaniolă, iar cinci dintre ei ar fi conversat în engleză în timp ce așteptau la coadă pentru baie. Ar fi patru invitați care s-ar fi putut complimenta reciproc pentru mișcările de dans în hindi, iar trei petrecăreți ar fi comentat despre #partyselfie-urile lor în arabă. Vorbind despre trei, trei vizitatori ar fi putut discuta în portugheză și, respectiv, bengaleză, de ce nu au intrat în Top 5 cele mai vorbite limbi din lume, în timp ce doi invitați care vorbeau doar rusă i-ar fi putut provoca pe cei doi petrecăreți nativi japonezi la un concurs de limbo. Ceilalți 55 de oaspeți nu ar fi avut cu cine să vorbească în limba lor maternă, așa că probabil și-ar fi utilizat telefoanele și ar fi mâncat cuburi de brânză.

Învață una dintre aceste limbi cu noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe