GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 beneficii ale studiului în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp

10 beneficii ale studiului în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp

Învățarea unei noi limbi în străinătate este unul dintre cele mai pline de satisfacții lucruri pe care le poți face: este grozav pentru creierul tău (da, să fii bilingv chiar este mai bine), excelent pentru încrederea în sine și excelent pentru cariera ta. Cu toate acestea, să devii fluent nu este ușor și cu cât investești mai mult în acest lucru și cu cât petreci mai mult timp cufundat în noua limbă – folosind-o în fiecare zi în multe situații diferite – cu atât este mai probabil să-ți atingi obiectivele.

Iată cele mai importante zece beneficii ale studiului în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp:

1. Vei dobândi o fluență completă

Nu este un secret: cu cât studiezi mai mult în străinătate, cu atât vei dobândi mai multă fluență. Printr-o combinație zilnică de cursuri și interacțiuni în lumea reală (în fiecare zi timp de câteva luni), vei observa o îmbunătățire dramatică a abilităților tale lingvistice, dar și a încrederii tale.

2. Încrederea în sine va crește vertiginos

Nu doar abilitățile tale de comunicare se vor bucura de un impuls: Unul dintre cele mai mari beneficii ale traiului în străinătate este că și încrederea în tine va crește. Să explorezi o cultură diferită, să îți faci noi prieteni și să gestionezi un buget sunt abilități care te vor ajuta să devii un globetrotter încrezător și independent.

3. Vei învăța limbajul local

Există o diferență reală între a învăța o limbă și a o trăi cu adevărat. Când petreci o perioadă îndelungată de timp în altă țară, înțelegi micile ciudățenii, idiomurile locale și un accent mult mai autentic. Vei învăța să vorbești ca localnicii, să citești printre rânduri și să înțelegi limbajul corpului și gesturile tipice ale culturii. Cu cât cunoști mai mult limbajul local, cu atât este mai profundă legătura cu noua ta casă.

4. Vei fi cu adevărat cufundat într-un nou mod de viață

Studiul în străinătate timp de o săptămână sau două îți va oferi o privire asupra unei alte culturi, dar decizia de a rămâne pentru o perioadă lungă de timp îți va permite să explorezi pe deplin modul de viață al țării gazdă. Vei învăța să vezi lumea într-o lumină nouă pe măsură ce explorezi fiecare aspect al noii tale case departe de casă. Când studiezi în străinătate doar câteva săptămâni, probabil că va trebui să pleci chiar când barmanul începe să-și amintească numele tău și să știe ce comanzi în fiecare dimineață. Cursanții care studiază pe termen lung în străinătate vor avea suficient timp pentru a găsi cafeaua perfectă, vor avea o pizzerie preferată de unde să comande în serile ploioase dedicate programelor de pe Netflix și vor ști pe cine să sune pentru a obține o rezervare pentru acel loc de brunch super modern.

5. Vei avea mai mult timp pentru a explora

Bifarea destinațiilor și activităților de pe lista de dorințe de călătorie este puțin mai ușoară pentru cei care studiază în străinătate mai mult de câteva săptămâni. La urma urmei, poți vedea atât de multe în timpul călătoriilor de weekend. Cursanții pe termen lung beneficiază de date de vacanță între semestre, ceea ce înseamnă că au timp suficient pentru a-și explora noul oraș și nu numai. Asta înseamnă, de asemenea, că prietenii și familia pot veni să te viziteze – și le poți arăta împrejurimile ca un localnic.

6. Îți vei începe cariera

Întreabă orice absolvent: este o lume competitivă pretutindeni. Toată lumea caută acel lucru care să facă CV-ul să iasă în evidență. Adăugarea unei fluențe lingvistice complete în CV-ul tău este poarta ta de acces către cariera ta de vis. Pe lângă bilingvism, timpul petrecut în străinătate te va ajuta și să dezvolți un set de abilități interculturale pe care companiile din întreaga lume le caută atunci când angajează.

7. Viitorul tău va deveni mai clar

Programele pe termen lung îți oferă flexibilitatea de a-ți forma o idee asupra viitoarei profesii alese. Multe cursuri îți permit să îți pui la încercare abilitățile lingvistice datorită stagiilor și lecțiilor de interes special. Vei putea să experimentezi realitatea industriei în timp ce câștigi experiența de muncă internațională vitală pe care să o adăugi la CV-ul tău.

8. Vei obține dovada nivelului tău de limbă

Universitățile și angajatorii vor dori să vadă o dovadă oficială a nivelului tău de limbă. Studiind mai mult timp în străinătate, vei avea timp să practici pentru examenele de limbă recunoscute la nivel internațional, care te vor ajuta să îți atingi viitoarele obiective academice și de carieră.

9. Vei deveni super inteligent

Este un fapt: învățarea unei limbi te face mai inteligent, mai empatic etc. etc. Rezolvarea problemelor, execuția unor sarcini variate și luarea deciziilor, toate devin mai ușoare pe măsură ce creierul tău devine mai agil și mai bun la procesele cognitive.

10. Îți vei îmbunătăți abilitățile în limba maternă

Cursanții de limbi străine devin comunicatori mai ageri chiar și în limba lor maternă. Când înveți o limbă, reflectezi – conștient sau inconștient – asupra structurilor ambelor limbi în timp ce perfecționezi abilitățile în ambele.

Începe aventura studiului în străinătate aici.Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe