GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 sfaturi care te ajută să înveți o limbă străină

5 sfaturi care te ajută să înveți o limbă străină

Învățarea eficientă a limbilor străine nu poate avea loc doar în sala de clasă. Pentru abilități lingvistice de durată, cercetările arată că imersiunea lingvistică este esențială. Acest lucru poate însemna să studiezi în străinătate și să faci parte dintr-o comunitate de vorbitori nativi, dar există și câteva schimbări ușoare pe care le poți face în viața de zi cu zi, care te vor ajuta în procesul de imersiune lingvistică.

Iată cinci dintre sfaturile noastre preferate care te ajută să înveți o limbă străină.

Schimbă limba folosită pe telefonul tău

Acest truc este super simplu. În medie, petrecem mai mult de cinci ore pe zi pe telefoanele noastre mobile. În tot acest timp te-ai putea expune la o altă limbă străină.

Încearcă pur și simplu să schimbi setările prestabilite de limbă ale telefonului la cea pe care o înveți în prezent. Te va ajuta să te familiarizezi cu termeni utili pe care îi întâlnești în fiecare zi - cum ar fi data sau vremea - și te va solicita să gândești în limba respectivă și să rezolvi problemele de fiecare dată când primești o notificare. BRB, changement de langue...

Citește cărți pentru copii și ficțiune YA

Cititul este o modalitate excelentă de a te ajuta să recunoși gramatica, structura propoziției și ortografia corecte. Încercarea de a citi imediat un roman de mister intens nu te va ajuta, deoarece limbajul folosit va fi probabil prea complicat. Cu toate acestea, cărțile pentru copii și ficțiunea pentru tineri (YA - young adults) sunt cu adevărat utile pentru a începe cu acestea. Cărțile pentru copii sunt literalmente concepute pentru a ajuta copiii să învețe să citească și să scrie. Ele abordează elemente de bază precum timpurile trecut, prezent și viitoar, dar și elementele masculine și feminine ale limbilor de gen, cum ar fi franceza sau spaniola.

Când ești gata să treci la nivelul următor, romanele YA au intrigi interesante și personaje puternice, dar sunt încă scrise într-un limbaj puțin mai simplu, care le face mai ușor de înțeles pentru publicul mai tânăr - perfect pentru cei care învață limbi străine.

Ascultă podcasturi pentru începători

O altă modalitate fantastică de a îți îmbunătăți gramatica și pronunția este să asculți podcasturi în limba pe care o studiezi. Indiferent dacă înveți să vorbești în franceză, germană sau engleză, există o mulțime de podcasturi gratuite concepute pentru vorbitori aflați la orice nivel.

Pe măsură ce abilitățile tale lingvistice se îmbunătățesc, ai putea încerca să asculți interviuri cu celebrități sau podcasturi scurte de știri zilnice care te vor ajuta să discuți despre probleme actuale (menite să te facă să arăți și să te simți mai inteligent). Deci, pune-ți căștile; aceasta este o opțiune excelentă atunci când iei autobuzul sau trenul pentru a merge la cursuri, când faci o plimbare sau când rezolvi treburile prin casă.

Urmărește influenceri vorbitori nativi

Lucrul grozav despre acest truc este că îl poți face într-adevăr să se potrivească intereselor tale. Indiferent dacă ești pasionat de călătorii, frumusețe, modă, film, știință sau tehnologie, caută influeceri vorbitori nativi din aceste domenii pe care să îi urmărești pe rețelele sociale. Data viitoare când deschizi TikTok sau Instagram, vei învăța în timp ce te bucuri de conținutul lor! Te poate ajuta să perfecționezi lucruri precum accente regionale și colocvialisme moderne. În plus, vei auzi o mulțime de termeni aparținând vocabularului specific care te vor ajuta dacă dorești să discuți cu prietenii despre acest interes sau chiar să obții un loc de muncă în industria respectivă. Avantaje, avantaje, avantaje.

Vizionează Netflix în limba pe care o înveți

Ești gata să-ți îmbunătățești pronunția în limba străină și să exersezi în urma unei conversații? Încearcă Netflix și Învață! (Îți va prinde bine în cele din urmă.) Vizionarea programelor TV poate conta în totalitate ca temă de învățare a limbilor străine și există câteva moduri în care o poți folosi. Programele de comedie sunt deosebit de bune pentru înțelegerea normelor sociale și a diferitelor simțuri naționale ale umorului. De exemplu, s-ar putea să vezi mai mult sarcasm în emisiunile englezești și mai multă comedie exagerată în cele americane.

Începe prin a viziona emisiunea ta preferată în noua limbă, dar cu subtitrările activate. Vei ști deja ce se întâmplă, dar poți urmări dialogul în timp real, atât sub formă de conversație, cât și text. Apoi alege o emisiune care a fost creată în limba pe care o înveți. Când te simți mai încrezător, dezactivează subtitrările.

Dezvoltă-ți abilitățile de limbăStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe