GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 motive pentru a iubi Honolulu

10 motive pentru a iubi Honolulu

Plin de tradiție și cultură, Honolulu este de mult timp pe lista destinațiilor de bifat pentru oamenii din întreaga lume. Ispitiți spre țărmurile hawaiiene de plajele frumoase din Honolulu, mâncărurile proaspete și carisma îmbătătoare, vizitatorii se bucură de clima de vară a statului pe tot parcursul anului. Prezentându-se ca decor atât pentru vacanțe pline de adrenalină, cât și pentru escapade relaxante, îmbibate de soare, Honolulu își pune farmecul în aplicare aproape asupra tuturor.

Permite-ne să îți prezentăm 10 motive pentru a iubi Honolulu.

1. Limba hawaiiană

În timp ce engleza este limba principală vorbită în Hawaii, aceasta este urmată îndeaproape de hawaiiană. Alfabetul hawaiian are doar treisprezece litere (șapte consoane, cinci vocale și un simbol) și toate cuvintele se termină cu vocale. Rezultatul este un limbaj frumos, melodic, pe care îți va face plăcere să-l auzi în timp ce explorezi orașul.

2. Cultura Aloha

Un amestec minunat de muzică, dans, artă și film, cultura hawaiiană este emblematică pentru „spiritul Aloha” relaxat și lent. Această noțiune de „a trăi și a împărtăși cu bucurie viața” este prezentă în fiecare fațetă a orașului Honolulu – plajele sale frumoase, îmbibate de soare și piețele alimentare colorate contribuie la crearea unei atmosfere vibrante, dar în același timp relaxate.

3. Plaje frumoase

Vizitatorii care au pus ochii pe Honolulu sunt, fără îndoială, conștienți de plajele cu nisip alb și apele azurii care îi așteaptă. Indiferent dacă dorești să te bronzezi în golful Hanauma sau vrei să faci surf pe plaja Waikīkī, vei fi uluit de frumoasa linie de coastă a orașului.

4. Diamond Head

Un loc cunoscut pentru drumeții entuziaști, Diamond Head și-a primit numele în 1825, când marinarii britanici au confundat unele cristale de calcit vulcanic cu diamantele. Craterul vulcanic antic oferă vizitatorilor unele dintre cele mai bune priveliști din oraș, făcând traseul abrupt să merite drumeția.

5. Palatul ‘Iolani

Singura reședință oficială de stat a regalității din Statele Unite, Palatul ‘Iolani este un punct de mare mândrie pentru Hawaii. Din 1882 până în 1893, palatul a fost casa ultimilor doi monarhi ai Regatului Hawaiian: regele Kalakaua și sora sa (și succesoarea acestuia), regina Liliuokalani. Nu numai că palatul este un loc care trebuie obligatoriu vizitat pentru istoria sa bogată, dar reprezintă și o piesă frumoasă a arhitecturii florentine americane, cu elemente tipice arhitecturii hawaiiene.

6. Sporturi nautice

Plajele nenumărate din Honolulu nu sunt doar grozave pentru a te îmbăia în razele soarelui, ci sunt și locul perfect pentru o după-amiază dedicată sporturilor. Indiferent dacă dorești să încerci surfing, caiac sau hidro-bicicletă, poți experimenta lumea sporturilor acvatice din Honolulu în timp ce te bucuri de împrejurimile încântătoare

7. Cascada Manoa

Cu munți ondulați și panorame pitorești, Honolulu are cu siguranță multe de oferit din perspectiva naturii. Trasee precum Cascada Manoa oferă oportunitatea ideală pentru o drumeție relaxată, care te poartă prin unele dintre cele mai impresionante peisaje din Honolulu. Cascada de 45 de metri care îi așteaptă pe drumeți la capătul traseului este, de asemenea, o locație populară de filmare, care a pregătit scena pentru momente cinematografice emblematice în Jurassic Park și The Hunger Games: Catching fire.

8. Mâncare

Cunoscută pentru ingredientele sale proaspete și aromele fructate, mâncarea hawaiiană reprezintă o parte importantă a culturii din Honolulu. Un loc cu siguranță preferat de localnici și turiști deopotrivă, Yanagi sushi servește pește proaspăt într-o atmosferă relaxată și prietenoasă. Pentru cei dispuși să cheltuiască ceva bani în plus, restaurantul Alan Wong’s se mândrește cu experimentarea a noi arome și idei. De asemenea, acesta se întâmplă să fie unul dintre restaurantele preferate ale familiei Obama, aceasta luând masa acolo în mod regulat de-a lungul anilor. Caută și asigură-te că încerci unele dintre mâncărurile tradiționale ale statului, cum ar fi kalua, spam, poké și multe altele.

9. Muzeul și parcul submarinului USS Bowfin

USS Bowfin este un submarin de atac al flotei care a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Submarinul a fost lansat pe 7 decembrie 1942, la un an după atacul de la Pearl Harbor, câștigând porecla de „Pearl Harbor Avenger”. Iubitorii de istorie se vor bucura, fără îndoială, să poată merge efectiv prin submarin, precum și să aibă șansa de a vizita muzeul.

10. Bulevardul Kalakaua

În Waikīkī, în inima frumosului cartier amplasat pe malul mării, se află Bulevardul Kalakaua, una dintre principalele destinații de cumpărături din Honolulu. Pe lângă faptul că găzduiește multe dintre cele mai mari hoteluri din oraș, tot aici se găsesc nenumărate magazine și restaurante, precum și Piața Internațională. Aceasta din urmă reprezintă o tradiție a insulei de ani de zile, fiind compusă din peste 130 de tarabe, magazine și standuri cu obiecte artizanale. Cu comercianți locali care vând orice, de la alimente proaspete la suveniruri tradiționale, există o mică bucată de Hawaii pe care oricine să o poată lua acasă.

Învață engleză cu EF în idilicul HonoluluAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe