GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Sydney, Brisbane sau Perth: Care este orasul australian pentru tine?

Sydney, Brisbane sau Perth: Care este orasul australian pentru tine?

Un lucru pe care oamenii îl subestimează adesea despre Australia este dimensiunea mare, veritabilă a țării. Întreaga Europă ar putea încăpea de două ori în Australia și este nevoie de trei zile pentru a conduce de-a lungul întregii țări. Așa că atunci când pornești într-o aventură australiană sau Aussie – cum ar spune localnicii, trebuie să te asiguri că iubești locul în care îți vei petrece cea mai mare parte a timpului!

Sydney, Brisbane și Perth sunt toate orașe incredibil de vibrante și moderne din Australia, cu plaje imaculate cu nisip alb, peisaje naturale uimitoare și o viață de noapte ce merită explorată. Deci, alegerea orașului în care să locuiești și să exersezi limba engleză nu este deloc o alegere ușoară.

Continuă să citești pentru a afla ce anume face fiecare dintre aceste trei destinații australiene atât de speciale și care ar fi cea mai potrivită pentru tine.

Sydney

Să începem cu cel mai mare oraș, Sydney. Îți taie răsuflarea cu portul său strălucitor, capodoperele arhitecturale, plajele cu nisip fin și parcurile luxuriante. Sydney nu este capitala Australiei (acest titlu aparține orașului Canberra), dar este cel mai mare și mai emblematic oraș al țării. Sydney este divers, internațional și incluziv, iar locuitorii sărbătoresc evenimente precum Festivalul Sydney, Vivid și Mardi Gras.

Peisajele

Nu lipsesc locurile de unde te poți bucura de priveliști panoramice în jurul orașului pentru a-ți pregăti noua ta poză de profil. Prima vizită în portul strălucitor din Sydney, impresionantul Sydney Harbour Bridge și celebrele pânze ale Operei din Sydney îți vor tăia respirația. Dacă ai văzut la televizor spectacolul excepțional de artificii din Sydney în seara de Anul Nou, să îl vezi în viața reală în noaptea de Revelion ar fi și mai special.

Dacă ai un buget redus, poți admira priveliștile plimbându-te prin Darling Harbour și Circular Quay, sau te poți îmbarca pe un feribot public pentru a naviga în jurul portului – costul unui bilet este de doar câțiva dolari. Escaladarea Sydney Harbour Bridge este o experiență cu adevărat unică, ce îi va răsplăti pe cei mai curajoși aventurieri cu priveliști incredibile asupra întregului Sydney.

Sporturi

Iubitorii de sporturi pot urmări un meci pe unul dintre numeroasele stadioane care găzduiesc regulat meciuri AFL, rugby, cricket sau fotbal, sau pot lua parte la evenimente emblematice, cum ar fi maratonul Sydney sau cursele distractive City2Surf. Locuitorii din Sydney sunt cunoscuți pentru stilul lor de viață activ și întotdeauna vei vedea oameni la jogging, ciclism, surfing, cu skateboardul și la înot pe tot parcursul anului. De asemenea, s-ar putea să dorești să înveți și tu o nouă abilitate, cum ar fi mersul cu caiacul, stand up paddleboardingul sau scufundările de la unul dintre numeroasele puncte de închiriere de echipament de lângă port.

Pentru a te simți cu adevărat ca un localnic, declară-ți loialitatea față de una dintre echipele locale AFL, Sydney Swans sau Greater Western Sydney Giants, în timp ce îi încurajezi la Stadionul SCG (Sydney Cricket Ground).

Plaje

Vremea blândă din Sydney te invită să îți petreci timpul bucurându-te de natură și aer liber, cu temperaturi medii pe perioada verii de 26° C și 17° C pe perioada iernii. Și cu fiecare suburbie care își revendică propriul arc de nisip uimitor, Sydney este o destinație de vis pentru iubitorii de plajă. Celebrele paradisuri pentru drumeți – Bondi Beach și Manly Beach – oferă țărmuri întinse și școli de surf pentru viitorii surferi, dar atrag și mulțimi uriașe. Așa că scapă de mulțimi și explorează numeroasele docuri și golfuri stâncoase, cum ar fi Tamarama Beach și Rose Bay.

Popularul traseu de mers pe jos dintre Bondi Beach și Bronte Beach oferă priveliști dramatice asupra stâncilor și vederi incredibile ale fermecătoarelor suburbii de coastă. Dacă ai norocul să fii acolo la sfârșitul lunii octombrie, nu rata Sculptures by the Sea, cea mai mare expoziție de sculptură gratuită pentru public din lume.

Brisbane

La nord de Sydney, pe coasta de est, Brisbane este un oraș relaxat, care are în medie 283 de zile însorite pe an. Cu o populație de puțin peste 2,2 milioane, are o dimensiune de mai puțin de jumătate din cea a orașului Sydney. Cu toate acestea, orașul trece printr-o oarecare renaștere, deoarece tot mai mulți oameni se îndreaptă spre nord pentru a se bucura de vremea perfectă și de un ritm mai lent de viață.

Râul Brisbane

De la centre comerciale în aer liber, la trasee de plimbare pe râu și plajă în oraș, locuitorii din Brisbane își petrec o mare parte din timp în aer liber. Râul Brisbane trece prin oraș, oferind vederi epice și o mulțime de locuri cool pentru socializare. O plimbare de-a lungul râului este o modalitate excelentă de a încerca numeroasele baruri, restaurante și parcuri care mărginesc malul râului, sau de a îți odihni picioarele și de a naviga în sus și în jos pe râu cu feribotul public City Cat. Pentru spectacole de artă și comedie, mergi la Brisbane Powerhouse, sau vizitează West End Fire Festival, care se desfășoară lunar sub lună plină.

Când este timpul să te răcorești, mergi la Streets Beach din South Bank, o lagună primitoare artificială pentru înot, cu vedere la râu. Este locul perfect pentru a te relaxa după o zi plină de cursuri.

Aventuri

Căutătorii de senzații tari își pot pune sângele în mișcare la numeroasele parcuri tematice din jurul orașului Brisbane – Dreamworld, Movie World, SeaWorld și Wet & Wild. Dreamworld este renumit pentru rollercoaster-urile sale palpitante, The Giant Drop și Turnul Terorii. De asemenea, poți vedea tigrii rezidenți pe Insula Tigrilor și te poți răcori pe toboganele de apă de la WhiteWater World. Chiar alături, Movie World găzduiește spectacole de cascadorii, parade, rollercoastere și toate personajele tale preferate Looney Tunes, supereroi și răufăcători din Universul DC.

Fauna sălbatică din Australia

Brisbane găzduiește mulți urși koala, canguri și viață marină, așa că dacă ai visat să îmbrățișezi un koala, te afli în orașul potrivit.

Poți vedea canguri și wallabi care țopăie în voie pe insula Stradbroke, în timp ce o plimbare de-a lungul potecilor din Brisbane Koala Bushlands garantează că vei observa unul dintre acești ursuleți drăgălași sus în copaci. Lone Pine Koala Sanctuary este locul unde trebuie să mergi dacă dorești să faci o fotografie îmbrățișând un koala, în timp ce grădina zoologică Steve Irwin Australia găzduiește nu doar crocodili, ci și sute de specii de animale sălbatice australiene.

Perth

Cel mai mare oraș de pe coasta de vest a Australiei, Perth, emană răcoare și calm. Perth este capitala Australiei de Vest și este un stat imens – dacă ar fi o țară, ar fi a zecea cea mai mare națiune de pe planetă. Dacă alegi să studiezi în Perth, vei fi înconjurat de o mulțime tânără, internațională, care știe să muncească din greu, dar și să se distreze și să se bucure de viață.

Apusuri

Nu există nimic asemănător unui apus de soare în Perth. Cu 19 plaje imaculate care mărginesc coasta orașului, nu lipsesc punctele de unde se poate admira soarele scufundându-se în Oceanul Indian. Nimic nu se compară cu vederea extraordinară a soarelui care dispare sub orizont, curbând spectrul de lumină pe măsură ce coboară, lăsând cerului o nuanță strălucitoare de roz, roșu și portocaliu.

Plaja centrală Cottesloe și plaja Scarborough sunt locuri populare, cu întinderi lungi, largi și curate de nisip și apă limpede ca de sticlă, care te vor tenta să faci o baie de seară.

Fremantle

În timp ce Perth este un oraș plin de viață, cu multe de văzut, merită, de asemenea, să ieși din oraș.

Fremantle, la doar 20 km sud, este ca fratele mai mic și la modă al orașului Perth. Centrat în jurul popularei fabrici de bere Little Creatures și a pieței istorice Fremantle, orașul-port are un farmec plin de viață. Fosta închisoare merită, de asemenea, o vizită pentru a afla despre istoria tragică avută de Fremantle.

De la Fremantle, poți lua cu ușurință un feribot către Insula Rottnest, sau „Rotto”, așa cum este cunoscută local. Acest paradis fără mașini este cel mai bine explorat cu bicicleta, având o mulțime de locuri de unde poți închiria una. Dacă ai noroc, s-ar putea să reușești să faci un selfie cu drăgălașii rezidenți quokkas.

Kings Park

Unul dintre cele mai mari parcuri în oraș din lume, împrejurimile luxuriante ale Kings Park sunt un loc minunat pentru a te scufunda în natură. Mergi de-a lungul Federation Walkway, un pod de sticlă printr-o boltă de eucalipt cu miros dulce, sau urcă pe vârful turnului ADN în spirală pentru a ajunge la unul dintre cele mai bune puncte de unde se poate admira panorama orașului.

Ești gata să explorezi Australia?Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe