GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

9 destinatii reprezentative pentru combinatia oras-natura

9 destinatii reprezentative pentru combinatia oras-natura

Așadar, iată dilema ta de călătorie: vrei să vizitezi un oraș nou pentru că ești în căutarea senzației încântătoare oferită de o metropolă necunoscută, plină de viață și de dimensiuni mari. Ai doar mic dejunuri târzii în cap; te gândești la baruri, galerii, conversațiile cu localnicii, surprinderea arhitecturii în poze instagramabile și experimentarea întregii agitații de la metrou. Și totuși, ceva lipsește.

Și asta din cauza faptului că există o vorbă – una pe care bunicii din întreaga lume o spun – și care nu îți dă pace:

“Aerul proaspăt îți va face bine!”

Se pare că există o bază științifică pentru această frază străveche. Aerul proaspăt îmbunătățește digestia, tensiunea arterială și ritmul cardiac; curăță plămânii, ascute mintea, întărește sistemul imunitar și sporește fericirea.

Aerul proaspăt este, de asemenea, destul de răspândit, așa că îndeplinirea profeției bunicii nu este o sarcină atât de grea – mai ales dacă alegi un oraș cu un cadru natural spectaculos în apropiere și excursii ce pot fi organizate în aer liber.

Acea combinație oraș-natură constituie excursia supremă

Așadar, ieși în căutarea acelei înghițituri glorioase de O2 proaspăt, obține un impuls cu serotonină, eliberează-ți puțin mintea, simte pământul de sub picioare și conectează-te cu „lucrurile bune”. Topul nostru cu cele mai bune 9 destinații reprezentative pentru combinația oraș-natură ar trebui să te inspire.

1. Playa Tamarindo

Savurează o cafea într-o cafenea liniștită din oraș, încearcă să faci surf pe una dintre plajele de pe coasta Pacificului din Costa Rica, apoi fă o drumeție printr-un sanctuar al faunei sălbatice mărginit de mangrove – totul într-o singură zi. Observă crocodili, maimuțe, păsări colibri uimitoare și broaște țestoase străvechi, în timp ce bifezi aproape toate speciile de animale tropicale de pe lista ta. La fel de bine poți fi numit șoptitorul animalelor, pentru comunicarea telepatică dintre voi.

2. Cape Town

Aventurează-te până sus pe Table Mountain dacă ești un profesionist în drumeții și bucură-te de priveliștea ireală a Camps Bay și a plajelor Clifton în timpul amurgului, experimentează elementele culturale pe Insula Robben, mergi într-un safari, apoi schimbă direcția spre Capul Bunei Speranțe. Te asigur că toți prietenii tăi de pe Instagram vor spera să facă aceeași călătorie într-o zi.

3. Singapore

Singapore este în esență un oraș de vis. Curat, inovator, bazat pe tehnologie, impresionant din punct de vedere arhitectural și plin de cultura fascinantă din Asia de Sud-Est. Lăsând în urmă frumosul port, vei descoperi Grădinile de lângă Golf – un tărâm natural maiestuos, creat de om, cu plante, copaci și spectacole de lumini strălucitoare. Împreună cu Insula Sentosa și o duzină de alte locuri epice ale naturii, aceasta te impresionează într-un mod diferit.

4. Malta

Malta rămâne adesea neobservată, pentru că toată lumea vorbește mereu despre Italia, Spania și Grecia când vine vorba de vacanțe mediteraneene. Este timpul ca acest lucru să se schimbe. Cu mii de ani de istorie și cultură, orașe precum Valletta și Mdina găzduiesc atât cafenele la modă, cât și ruine antice, în timp ce locuri naturale precum Laguna Albastră și Stâncile Dingli se laudă cu o frumusețe de neegalat. Dorește cineva să încerce o scufundare?

5. San Francisco

Știu la ce te gândești. San Francisco, pe bune? Ascultă-mă. Te afli într-una dintre capitalele culturale ale SUA; locul de naștere al generației Beat și gazda unor obiective turistice renumite în întreaga lume, cum ar fi Podul Golden Gate și Alcatraz. Atmosferă de oraș: bifat.

Acum, urcă-te într-un autobuz sau într-o mașină și condu în absolut orice direcție. Ai Big Sur și Autostrada Coastei Pacificului spre sud-vest (observă păsări colibri, foci elefant, delfini și balene), Parcul Național Yosemite la est (reperează urși, cascade maiestuoase, Half Dome Village și stânca gigantică El Capitan) și pădurile uluitoare Redwood din nord.

6. Dublin

Renumit pentru localnicii primitori și energici, scena muzicală plină de viață și multă cultură, Dublinul acoperă partea de divertisment a călătoriei tale. Îndepărtează-te puțin în afara orașului și vei descoperi de ce ei numesc Irlanda „Insula de Smarald”, cu câmpuri verzi uimitoare, linii de coastă accidentate și locuri naturale de neuitat, cum ar fi Giant’s Causeway și Cliffs of Moher. Practic, te vei întoarce acasă verde.

7. Vancouver Island

Nu vei vizita o destinație mai bună decât Insula Vancouver pentru a observa balenele orca, cenușii, minke și cu cocoașă. Alătură-te excursiilor organizate cu barca pentru a vedea frumusețile uriașe, mergi cu caiacul sau în drumeții prin British Columbia, iar apoi îndreaptă-te spre oraș pentru cină și un eveniment muzical. Oh, locurile în care vei călători. Serios, ce ți-ai putea dori mai mult?

8. Sydney

Cea mai faimoasă destinație din Australia, orașul Sydney este cunoscut pentru energia sa debordantă. De la localuri de sushi la baruri pe acoperiș, de la cafenele artizanale până la clădiri emblematice precum Opera House, acest oraș te face să spui „wow!” la fiecare pas. Explorează natura în excursii la renumita plajă Bondi, în Parcul Național North Head, la Grădina Botanică Regală și nu numai. Nu uita, Blue Mountains – Munții Albaștri (numiți așa datorită nuanțelor de albastru formate de milioane de copaci eucalipt) sunt, de asemenea, la o distanță foarte scurtă.

9. Honolulu

Hawaii este o insulă unică – găzduiește 1,5 milioane de locuitori care își desfășoară liniștiți activitatea în mijlocul Oceanului Pacific, la 2000 de mile distanță de restul SUA. Există o mulțime de motive excelente pentru a face o vizită în Honolulu (capitala statului). Numele Honolulu înseamnă „port calm”, ceea ce are sens, deoarece localnicii au reputația de a avea o atitudine prietenoasă și relaxată. Imaginează-ți un oraș sigur și plin de viață, înconjurat de junglă tropicală, plaje imaculate și vulcani activi. Practic este ca și cum ai trăi într-o versiune din viața reală a Jurassic Park (dar fără dinozauri).

Explorează lumea cu noiDescoperă destinațiile
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe