GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

8 locuri ciudate și minunate de explorat anul acesta

8 locuri ciudate și minunate de explorat anul acesta

Cauți o aventură puțin diferită anul acesta? Avem câteva idei pentru tine. De la camere funerare subterane antice la valuri ale oceanului care strălucesc în întuneric și plaje cu nisip vulcanic negru, iată opt idei neobișnuite de călătorie pe care să le adaugi pe lista ta de călătorii.

1.  Râul din altă lume din Costa Rica

Amplasat în pădurile din Parcul Național Vulcanul Tenorio  din Costa Rica, Rio Celeste nu este un râu obișnuit. Formată acolo unde se întâlnesc apele rare - bogate în minerale vulcanice ale celor două pâraie, apa din Rio Celeste împrăștie lumina în așa fel încât își transformă propriile ape în turcoaz strălucitor. Drumeția de o oră pentru a ajunge la cascadă și aceste ape de un albastru neon merită din plin.

2. Cerul înstelat din Cape Town

Când planifică o excursie în Cape Town, puțini se gândesc la admirarea stelelor. Observatorul astronomic istoric din Africa de Sud a fost înființat în 1892 pentru a cartografia stelele de pe cerul sudic. Acest lucru ar fi ajutat marinarii să navigheze în apele periculoase și ar fi împiedicat navele să naufragieze în jurul Capului Bunei Speranțe. Câteva seri în fiecare lună poți vizita și privi stelele împreună cu experți prin telescoapele lor. Îl poți găsi, destul de amuzant, în suburbia Observatorului din Cape Town.

3. Plajele cu nisip negru din Hawaii

Pentru o zi diferită la plajă, Punalu'u este un golf uimitor lângă Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii, unde nisipul este în mod natural negru. Granulele întunecate  neobișnuite se formează atunci când roca insulei – formată în urma erupțiilor vulcanice – se descompune în bucăți mici. În plus, acesta este un loc minunat pentru a vedea țestoase marine care vin la țărm să se odihnească pe plajă.

4. Catacombele antice ale Maltei

Fani ai culturii și pasionați de istorie, această recomandare este pentru voi. Vizitatori din întreaga lume vor coborî sub orașul Paris și vor explora criptele sale subterane, dar frumoasa insulă Malta are de asemenea, catacombe antice. Complexul de catacombe Sf. Paul este cel mai bine conservat, alcătuit din camere subterane și morminte folosite cândva pentru înmormântări și ritualuri de către romani. Le găsești lângă Rabat, la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de St Julian's sau Sliema.

5. Muntele în oraș din Seul

Munții de granit bombați izbucnesc din vegetația verde luxuriantă din Parcul Național Bukhansan, care tehnic este încă parte din orașul Seul. După o drumeție pe lângă cursuri de apă și prin păduri pline de animale sălbatice, poți privi literalmente în jos spre capitala plină de viață a Coreei de Sud din vârful unui munte. Repere istorice, cum ar fi temple și o fortăreață, se regăsesc în parc de asemenea - de ce să nu adaugi  imersiune culturală printr-o scurtă ședere la un templu budist? Intrările parcului sunt accesibile facil din centrul orașului Seul - poți alege o plimbare cu metroul sau o călătorie cu autobuzul ori taxiul.

6. Observatoarele ursului brun din Finlanda

Nu trebuie să călătorești în America de Nord pentru a vedea urși grizzly sălbatici. În Europa, se numesc urși bruni și pentru o experiență neobișnuită de observare a urșilor, Finlanda este locul potrivit. Alături de un ghid, fă o plimbare adânc în pădurile sălbatice din nordul sau estul Finlandei și petrece timp într-o ascunzătoare de observare a animalelor sălbatice. Aceste colibe se află în zone cheie de observare a urșilor și îți permit să privești confortabil și camuflat, astfel încât să nu deranjezi urșii sălbatici în timp ce se hrănesc și se pregătesc pentru hibernarea lor de iarnă. Zilele lungi de vară arctică înseamnă mai multe ore de lumină pentru observare.

7. Valurile strălucitoare din Noua Zeelandă

Când condițiile sunt potrivite, câteva plaje din întreaga lume experimentează ceva descris ca aurora boreală marină – o explozie de plancton bioluminiscent. Golful Tindalls și Golful Matakatia din apropiere în Noua Zeelandă sunt două astfel de locuri, unde apele puțin adânci sunt uneori pline de valuri cu un tip de creatură marină mică ce strălucește un albastru uimitor. Suprarealist, spectaculos și atât de cool.

8. Peșterile dungate din Canada

Răsucindu-se, curbându-se și îndreptându-se adânc în pământ, peșterile Bonnechere au fost sculptate în rocă solidă de ape acide. Rezultatul este o serie spectaculoasă de peșteri și pasaje subterane. Diferitele straturi ale stâncii sunt vizibile, dând pereților peșterii o serie de dungi spectaculoase. De asemenea, poți observa fosile conservate de creaturi marine. Pentru o experiență cu totul unică, poți lua masa în subteran la restaurantul de familie, într-o atmosferă primitoare și relaxantă. Poți ajunge la peșteri cu mașina din Ottowa, Montreal sau Toronto.

Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe