GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum mă pregătesc pentru o călătorie de studii în străinătate? 12 sfaturi

Cum mă pregătesc pentru o călătorie de studii în străinătate? 12 sfaturi

Studiul în străinătate este o aventură de neuitat. Punct. Dar înainte de a stapâni limba pe care o alegi, de a te scufunda în stilul de viață local și de a-ți crea amintiri pentru toată viața, trebuie să îți planifici călătoria în altă țară – și asta nu înseamnă doar să îți pregătești pașaportul și o valiză.

**1. Gândește-te la finanțe

**

Înainte de a face orice altceva, asigură-te că ai suficienți bani pentru a plăti călătoria – acest lucru include și banii pe care îi vei cheltui în timpul petrecut în străinătate. (Iată sfaturile noastre pentru aceia dintre voi care economisesc pentru o experiență de an sabatic.) Ca regulă generală, probabil că vei cheltui mai mulți bani decât te aștepți. De obicei, cel mai bine este să ai niște numerar, în bancnote mici, dar și un card de credit pentru cheltuieli mai mari și călătorii mai lungi. Informează banca ta unde mergi și cât timp rămâi acolo – în acest fel, cardul nu-ți va fi blocat odată ce începi cumpărăturile.

2. Organizează un transfer de la aeroport

Dacă vrei să-ți faci viața mai ușoară, lasă-ți consilierul de studii în străinătate să organizeze transferul de la aeroport la reședință sau școală. Dacă preferi să îți găsești propriul șofer sau folosești transportul public, asigură-te că analizezi diferitele opțiuni în prealabil și descărci aplicațiile necesare – îți va economisi mult timp și energie, mai ales după un zbor lung. După ce ai organizat totul la destinație, amintește-ți că ai nevoie de transfer și pentru a ajunge la aeroport înainte de a pleca.

**3. Fă-ți o asigurare de călătorie

**

Consilierul tău pentru studii în străinătate va fi, de asemenea, o persoană bună cu care să discuți despre asigurarea de călătorie, așa că profită de cunoștințele sale. De asemenea, ar trebui să iei legătura cu furnizorul tău de asigurări de sănătate pentru a vedea dacă există o ofertă specială care te acoperă în timp ce ești în străinătate.

**4. Fă-ți copii ale documentelor importante

**

E bine să ai copii digitale și pe hârtie ale tuturor documentelor tale importante – pașaport, asigurări, informații despre compania care a emis cardurile de credit – și stochează-le în locuri diferite. Cel mai bine este să lăși o copie acasă cu familia sau prietenii și să ai o copie digitală și pe hârtie cu tine. Versiunea digitală ar trebui să fie undeva în siguranță, dar ușor accesibilă, cum ar fi căsuța de e-mail sau un server cloud.

**5. Cercetează-ți casa departe de casă

**

Să înveți despre locul în care mergi, ce poți face și ce poți vedea acolo este probabil cea mai bună parte a pregătirii pentru călătorie. Poți fie să îți cumperi ghiduri de călătorie, fie să cauți pe google pentru a vedea ce are de oferit noua ta casă departe de casă (avem, de asemenea, o mulțime de conținut pentru călătorii pe care îl poți explora). Chiar dacă va fi mult mai distractiv de privit în viața reală, obținerea unei imagini de ansamblu din timp te poate ajuta să planifici orice excursie pentru a profita la maximum de timpul petrecut în străinătate. Nu uita să citești despre orice obiceiuri și tradiții care te vor ajuta să te simți ca un localnic în cel mai scurt timp.

6. Fă-ți bagajele (duh!)

În primul rând, verifică restricțiile de greutate și dimensiune ale companiei aeriene cu care vei zbura. Apoi, citește postările noastre de pe blog pentru a face pregătirea bagajelor o sarcină ușoară. Elementele esențiale, un adaptor și hainele de schimb sunt cel mai bine puse în geanta de mână, în cazul în care bagajul de cală întârzie. Dacă stai într-un loc mai mult de câteva zile, cumpără articole de toaletă de la destinație și adu cu tine doar câteva recipiente acceptate în bagajul de mână pentru primul duș după ce ai aterizat. Odată ce totul este împachetat, asigură-te că pui o etichetă pe toate.

**7. Învață câteva cuvinte în limba locală

**

Deoarece citești acest articol pe blogul nostru, probabil că este sigur să presupunem că urmează să înveți o limbă în străinătate. Dar de ce să nu te pregătești puțin înainte? Călătoriile vor deveni mult mai ușoare dacă ești obișnuit cu sunetul noii limbi și chiar știi câteva propoziții în limba locală.(Zborurile lungi sunt o modalitate perfectă de a perfecționa vocabularul de bază.)

**8. Obține toate rețetele de care ai nevoie

**

Dacă iei în mod regulat medicamente pe bază de rețetă sau folosești lentile de contact, asigură-te fie că ai suficiente pentru toată călătoria, fie că faci rost de o rețetă pe care o poți completa în străinătate. (Verifică cu asiguratorul pe care l-ai ales ce este acoperit.)

**9. Notează numerele importante

**

În era telefoanelor mobile, aproape că nu ne mai amintim niciun număr de telefon – sau parole, de altfel. Dacă pleci în străinătate, s-ar putea să trebuiască să obții un telefon nou sau să te conectezi la un computer la școală: asigură-te că memorezi sau notezi câteva numere de telefon și parole importante (sau indicii pentru parole), astfel încât să poți suna și să poți să te contectezi fără a intra în panică.

10. Fă un plan pentru telefonie mobilă

În funcție de cât timp vei fi în străinătate, merită să îți achiziționezi o cartelă SIM la destinație. Înainte de plecare, consultă oferta furnizorului tău de telefonie mobilă despre costurile de roaming și planurile de date, astfel încât să nu primești o factură de telefon uriașă după ce te întorci.Poți obține Wi-Fi (gratuit) în multe locuri – cum ar fi școala, reședința și, eventual, chiar locuri publice – dar ar putea fi bine să ai și o modalitate de a fi ușor de accesat atunci când nu te afli în apropierea unui hotspot.

**11. Salută familia ta gazdă

**

Dacă vei locui cu o familie gazdă sau cu colegi de cameră și ai informațiile lor de contact: Prezintă-te înainte de a pleca! Probabil că vor fi la fel de curioși despre tine cum ești și tu despre ei, așa că un salut va fi un gest frumos. Toată lumea iubește cadourile, așa că de ce să nu mai obții câteva puncte în plus și să le aduci un mic suvenir din țara ta de origine, care va acționa și ca spărgătorul de gheață perfect? Iată mai multe sfaturi pentru cei dintre voi care veți locui cu o familie gazdă în străinătate.

12. Fii entuziasmat

Există atât de multe lucruri la care să te gândești și pe care să le faci înainte de a pleca la studii în străinătate, mai ales dacă este prima ta călătorie. Dar indiferent de câte ori îți împachetezi valiza, nu uita să fii entuziasmat de aventura de neuitat în care ești pe cale să pornești – tocmai pentru asta au fost inventate dansurile fericite!

Studiază în străinătate cu noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe