GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

De ce ar trebui să planifici o călătorie lentă anul acesta

De ce ar trebui să planifici o călătorie lentă anul acesta

Vrei să vezi lumea și să experimentezi cu adevărat destinații noi? Uită de vacanțele de weekend și vacanțele scurte. Noua tendință este călătoria lentă - arta de a explora lumea într-un ritm mai lejer.

Să călătorești „încet” poate aduce mai multe beneficii pentru mediu și pentru comunitățile pe care le vizitezi, oferindu-ți în același timp o experiență mai profundă și mai îmbogățitoare.

Bine, sună interesant. Ce este de fapt o călătorie lentă?

Călătoria lentă nu înseamnă doar călătoria cu trenul sau autobuzul (deși poate face parte din asta). Este vorba despre a-ți lua timp pentru a descoperi cu adevărat locul pe care îl vizitezi - un stil de călătorie care are o mulțime de beneficii. În loc să se grăbească să bifeze atracțiile turistice ale zonei, călătorii lenți se conectează cu noi culturi, îmbrățișând istoria, muzica, mâncarea sau tradițiile regiunii.

Călătorind încet ar putea însemna să petreci câteva săptămâni într-un singur loc sau chiar câteva luni pentru a explora doar câteva zone. Cheia este să afli ce le place localnicilor să facă — de la cafenelele sau parcurile ascunse preferate, la muzeele ciudate și aventurile neobișnuite pe care turiștii de obicei nu le găsesc. Fie că urmezi un curs de gătit pentru a stăpâni arta de a face paste proaspete în Italia, faci voluntariat într-un proiect umanitar sau lucrezi la un job de vară într-un oraș nou, vei avea timp să cunoști oamenii din jurul tău și să câștigi o legătură mult mai profundă, autentică cu locul pe care îl vizitezi.

Stai, studiile în străinătate sunt considerate călătorii lente?

Cu siguranță. Un curs de studii în străinătate de mai multe săptămâni este o oportunitate excelentă de a călători într-un loc nou și de a aprecia o cultură diferită. De fapt, multe dintre lucrurile care fac călătoria lentă mai captivantă pentru explorarea lumii o transformă, de asemenea, într-o metodă excelentă pentru învățarea unei limbi. Călătoria lentă permite mult mai mult schimb cultural decât vizitele rapide, iar cufundarea în limba pe care o înveți s-a dovedit că ajută la dezvoltarea abilităților lingvistice puternice. Interacțiunea regulată cu comunitatea te poate ajuta să îți îmbunătățești accentul, să îți dezvolți vocabularul și înțelegerea colocvialismelor și să comunici cu încredere.

Călătoriile lente pot aduce și mai multe beneficii pentru mediu?

Conceptul de călătorie lentă acordă prioritate, de asemenea, sustenabilității. Acest lucru poate influența modul în care călătorești, unde stai și lucrurile pe care le faci. Odată ce ajungi la destinație, ia în considerare călătoriile locale și planifică-ți ruta. Călătoriile cu trenul și autobuzul durează mai mult decât zborurile, dar au o amprentă mai mică asupra mediului. Asigură-te și că te așezi lângă o fereastră; vei vedea mult mai multe peisaje ale țării decât cu avionul.

Călătorii ce optează pentru călătorii lente aleg adesea să stea la o familie gazdă sau să rezerve o pensiune locală în loc să aleagă un lanț hotelier internațional. Cheltuirea banilor cu afaceri locale sprijină comunitatea și poate ajuta ecoturismul să crească sustenabil. În plus, în acest fel este mai probabil să întâlnești oameni pentru a-ți îmbunătățești abilitățile lingvistice, pentru a afla mai multe despre cultură și pentru a auzi despre experiențele autentice ale regiunii. Și restaurantele locale sunt, în general, opțiunea mai ecologică și mai culturală - mâncărurile sunt adesea preparate cu ingrediente cultivate în apropiere și au un impact mai mic asupra mediului.

Călătoriile lente ar putea fi bune și pentru mine.

În viața noastră modernă ocupată, din ce în ce mai mulți dintre noi se confruntă cu anxietatea. Așadar, atunci când iei pașaportul în mână, lasă-ți lenea interioară să te ghideze! Călătoria poate funcționa ca un tonic, iar renunțarea la grabă te poate feri de epuizare. Experiența călătoriei într-un ritm mai lent ar trebui să te lase revigorat și inspirat, nu epuizat.

Fiind prezenți și savurând experiența, mulți călători lenți consideră că abordarea fără grabă este super plină de satisfacții. Concentrarea pe formarea de conexiuni cu comunitățile și culturile încurajează o experiență mai semnificativă, emoțională și îmbogățitoare. De asemenea, îți poate oferi libertatea de a încerca lucruri care sunt în afara zonei de confort (și iată că ai parte și de dezvoltare personală).

De ce să nu petreci o după-amiază întreagă gândindu-te la ce înseamnă picturile din galeriile de artă? Sau să mergi încet printr-o piață, astfel încât să poți privi tot ce te interesează și să ai conversații cu oamenii cu care locuiești. Amintirile și prieteniile pe care le faci în acest fel sunt mai probabil să fie de lungă durată și să merite.

În cele din urmă, atitudinea de aventură încetinită îți oferă, de asemenea, mai mult timp pentru a te conecta cu natura, iar petrecerea timpului în aer liber este excelent pentru bunăstarea noastră. De exemplu, citind o carte în parc pe parcursul unei după-amiezi. Sau, petrece câteva nopți în camping cu prietenii într-un parc național; vei vedea plantele și animalele locale, vei respira aer curat, vei vedea apusul soarelui peste un nou peisaj, șiiii expiră te vei relaxa.

Descoperă un oraș nouStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe