GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 moduri distractive sa incepi pregatirile pentru calatoria ta din vara chiar astazi

5 moduri distractive sa incepi pregatirile pentru calatoria ta din vara chiar astazi

Seri liniştite, miros slab de cremă solară și zile lungi și însorite: vara a ajuns în sfârșit și la noi. Cu soare și peisaje noi în minte, este greu să nu începi să îți imaginezi cum te îmbarci într-un avion și pornești într-o călătorie de vis.

Dacă deja te relaxezi mental pe o plajă, sorbind o băutură rece ca gheața, dar trebuie totuși să aștepți puțin pentru ca acea călătorie de vară să aibă loc, nu te panica. Există câteva lucruri pe care poți începe să le faci chiar astăzi pentru a te entuziasma și pregăti pentru aventura care urmează.

1. Fă o listă cu lucrurile de pus în bagaj

Bine, știu la ce te gândești: bagaj? Uf, plictisitor. La asta eu spun: in primul rând, da, dar și tu-din viitor o să-ți mulțumească! Dacă nu te-ai prezentat niciodată într-o vacanță de o săptămână cu 14 perechi de pantaloni, ci două maiouri dubioase, vei ști că planificarea este esențială. Începe să îți organizezi din timp ținutele pe care dorești să le porți și gândește-te la orice lucruri extra pe care trebuie să le cumperi sau să le aduci cu tine. Totul stă în detalii!

2. Alcătuiește un playlist de vară

Alcătuirea unui playlist de top Spotify pentru mașină/tren/avion trebuie să fie unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri. O poți asculta pe drum (fie în mașină/tren/avion) ​​și apoi poate fi coloana sonoră a evadării tale de vară. Urci într-o mașină cu AUX? Ce moment mai bun pentru a-ți încânta prietenii cu gustul tău grozav în muzică (indiferent dacă ei sunt de acord sau nu cu asta). Dacă ești blocat și nu ai inspirație, verifică unul dintre playlist-urile noastre aici.

O altă parte minunată a acestui lucru este că, chiar și ani mai târziu, atunci când asculți melodiile din acel playlist, îți vor aminti de acea vacanță de vară memorabilă.

3. Planifică-ți fotografiile

Dacă ești o persoană cu o activitate puternică pe Instagram, ar putea merita să cercetezi niște locații pitorești care ar fi oportunități bune pentru fotografii. Fă o căutare rapidă pe Google pentru a vedea ce recomandă alți oameni sau doar verificați niște hărți și vedeți ce vă stârnește interesul.

Mai mult un fan al momentelor sincere? De ce să nu iei câteva camere de unică folosință pentru ca tu și prietenii tăi să faceți fotografii în timp ce descoperiți orașul. Nu vei avea idee dacă sunt bune până nu le vei developa, dar cu siguranță asta face parte din distracție.

4. Fă-ți un plan (și planuri de rezervă)

Alcătuiește o listă de obiective turistice pe care vrei să le vezi sau excursii de o zi care crezi că ar fi distractive. Google este din nou prietenul tău aici sau – și mai bine – dacă știi persoane care au călătorit către destinația către care te îndrepți, cere-le recomandări! Vei descoperi adesea comori ascunse pe care altfel nu le-ai fi găsit.

5. Citește despre restaurante

Într-un mod similar, alege din timp câteva restaurante pe care dorești să le vizitezi. Citește câteva recenzii sau întreabă: oricum, vei găsi cu siguranță câteva opțiuni delicioase. Desigur, asigură-te că lași loc în programul tău pentru descoperiri spontane de restaurante sau baruri. Una dintre cele mai bune părți ale unei vacanțe de vară este să te plimbi într-un oraș nou, mai mic sau mai mare, să descoperi un loc drăguț și să intri direct pentru a încerca câteva delicatese locale.

Încă îți planifici o călătorie de vară? Explorează lumea alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe