GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cele mai bune 10 orase de vara din lume

Cele mai bune 10 orase de vara din lume

Viața este mai bună când soarele strălucește. Pentru a te pregăti pentru o altă vară plină de aventuri, am întocmit o listă cu cele mai bune orașe pentru a petrece aceste luni minunate. De la locații șic de plajă până la metropole pe coastă pline de viață, am găsit locurile perfecte pentru a te bucura de soare în timp ce te distrezi.

1. Honolulu, SUA

Hawaii se mândrește cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje ale planetei, iar Honolulu este baza perfectă pentru a explora acest tărâm al minunilor din Pacific. Capitala Hawaii-ului găzduiește o cultură deosebit de relaxată – oamenii de acolo consideră că surful la prânz este normal, iar șlapii sunt încălțăminte acceptabilă de birou. Celebra plajă Waikiki se află la câțiva pași de zgomotul de pe Kalakaua Avenue – artera principală din Honolulu. Asigură-te că petreci ceva timp explorând Diamond Head, vulcanul care planează deasupra orașului și călătorind prin jungla luxuriantă până la Cascada Manoa. Golfurile și plajele izolate sunt, de asemenea, obișnuite aici – Golful Hanauma, de exemplu, nu trebuie ratat.

2. Barcelona, Spania

Barcelona este una dintre cele mai importante destinații de plajă din lume, dar nu te lăsa păcălit crezând despre capitala catalană că este bună doar pentru niște țărmuri nisipoase – acesta este un oraș deosebit. Plimbă-te pe străzile mediteraneene însorite ale orașului și asigură-te că  mergi într-o aventură culinară vizitând barurile tapas din cartierul istoric Ciutat Vella. După ce ai admirat apusul din Parcul Guell sau Muntele Tibidabo, poți vizita locuri precum Passeig del Born sau Plaça de Sol – piețe populare din apropierea barurilor și cluburilor. Și, desigur, există și plaja – perfectă pentru o baie dimineața devreme după o noapte în oraș.

3. Nisa, Franța

Barcelona nu este singurul oraș frumos pe plajă din Europa. Nisa, amplasată pe Riviera Franceză, în sudul țării, se mândrește cu plaje impecabile și bulevarde elegante mărginite de palmieri de care tu te poți bucura la soare. În timp ce Cannes și Monaco sunt mai pline de farmec, Nisa are o atmosferă mai relaxată, mai autentică, amestecând farmecul Rivierei cu bucătăria tradițională și viața de pe litoral. Promenade des Anglais este inima orașului, cu roiuri de oameni care se plimbă, fac jogging sau pur și simplu se relaxează pe una dintre cele mai faimoase promenade din lume.

4. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este un oraș în care frumusețea naturală se întâlnește cu peisajele urbane moderne. Cucerește vârful Muntelui Table într-o zi senină de vară pentru a experimenta priveliștile uluitoare ale acestei bijuterii de pe litoral. De la Table Mountain, poți observa coasta accidentată a orașului Cape Town și centrul plin de viață, unde comercianții și cumpărătorii se tocmesc pentru cel mai bun preț la St George’s Mall și Greenmarket Square. Nisipurile albe din Camps Bay sunt tonicul perfect a încheia o zi de explorare a acestui oraș plin de energie. Nu rata mâncărurile de pește și carne servite în restaurantele cu vedere la golf.

5. San Diego, SUA

San Diego este binecuvântat cu o multitudine de plaje de clasă mondială și vreme plăcută aproape tot timpul anului. După ce te-ai relaxat pe emblematica Mission Beach și ai devenit un american adevărat mergând cu rolele de-a lungul promenadei sale, scufundă-te printre navele afundate intenționat de pe Wreck Alley din San Diego, călărește valurile la Pacific Beach sau mergi la snorkeling în largul coastei La Jolla Shores. Pentru mâncare, bucură-te de unele dintre legendarele mâncăruri stradale din San Diego: de la hot-dog-uri americane clasice la burgeri și tacos cu pește – aceste delicii îți vor ține de foame până târziu în noapte. Sfatul nostru: mergi în Gaslamp Quarter pentru o noapte grozavă.

6. Tamarindo, Costa Rica

Există un motiv pentru care Costa Rica este pe lista de vizitat a atâtor persoane – este uimitoare. Situat pe coasta Pacificului, Tamarindo oferă surf, plaje frumoase și o viață de noapte distractivă. Dacă adăugi parcurile naționale din apropiere – pline de viață sălbatică vibrantă – ai o combinație câștigătoare. Parque Nacional Marino Las Baulas se învecinează cu Tamarindo și este un loc perfect pentru relaxare pe plajă, scufundări și pentru a ajuta la conservarea habitatelor de coastă ale țestoaselor. Costa Rica este, de asemenea, un punct fierbinte de aventură: alege dintre rafting pe râu, tirolianele cu adrenalină și săriturile bungee.

7. Miami, SUA

Cine nu a visat să se relaxeze în Miami Beach? Puține orașe din lume pot concura cu Miami, mai ales vara când nopțile sunt mai lungi și petrecerile sunt mai sălbatice. Binecuvântat cu plaje sublime și viață de noapte faimoasă în întreaga lume – Miami este cu adevărat unic. Este la fel de plin de farmec precum este portretizat pe marele ecran și la fel de divers ca orice oraș de pe Pământ. Evită aglomerația orașului mergând către nisipurile albe și liniștite ale Virginia Key sau experimentează ceea ce face din Miami „Magic City” la South Beach: plimbă-te de-a lungul Miami Beach Boardwalk până în cartierul Art Deco din Ocean Drive, unde America Latină se întâlnește cu SUA.

8. Roma, Italia

Nu ai nevoie de plajă pentru a te bucura de vară. Sunt puține lucruri mai bune în viață decât să experimentezi magia capitalei italiene, cu o gelato în mână, în timp ce soarele strălucește. Roma vine cu anumite garanții: te vei bucura de vreme frumoasă, mâncarea va fi uluitor de bună, iar reperele emblematice ale orașului, cunoscute în întreaga lume, îți vor taia răsuflarea. Istoria pândește pe fiecare stradă – de la Colosseum la Treptele Spaniole și Panteon, străzile Romei sunt un muzeu în aer liber cel mai bine văzut într-o zi de vară însorită.

9. Brighton, Marea Britanie

Brighton este capitala cool a Marii Britanii – chiar și atunci când mercurul din termometre crește. Și da, Marea Britanie se bucură de cel puțin câteva săptămâni de vreme superbă.  Brighton este renumit pentru abordarea sa alternativă a vieții, cu o mulțime de buticuri la modă, baruri șic și cafenele independente. Plaja de 5,5 mile a orașului, în special lângă debarcader, este mărginită de baruri, cluburi și restaurante care sunt perfecte pentru momentele relaxante de vară. Cea mai bună parte? Orașul este la doar o oră de Londra, așa că după ce ai petrecut o zi agitată în Big Smoke, stilul relaxat al Brightonului poate fi o schimbare binevenită.

10. Eastbourne, Marea Britanie

Eastbourne este prin excelență cea mai britanică locație de vară. În acest oraș totul se rezumă la plajă și, din fericire, este unul dintre cele mai însorite locuri din Marea Britanie, așa că majoritatea zilelor devin zile de plajă. Plaja se întinde pe kilometri și este un loc perfect pentru a încerca niște fish & chips și înghețată locală (orașul este faimos pentru asta). Orașul găzduiește, de asemenea, muzică live grozavă, iar populația sa mare de studenți a făcut din Eastbourne una dintre cele mai animate destinații pentru viața de noapte din Marea Britanie.

Învață o limbă străină cu noi în această varăAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe