GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Ghidul suprem de vara in Londra

Ghidul suprem de vara in Londra

Când peste 10% din populația Regatului Unit locuiește în Londra, poți fi absolut sigur că această capitală creativă știe cum să-și țină locuitorii (și vizitatorii!) fericiți în lunile de vară.

De la mâncare de stradă delicioasă și concerte în aer liber care transformă parcurile publice în locații vesele de festival, până la lacuri liniștite și pitorești care întâmpină înotătorii de apă dulce, vara în Londra are câte ceva pentru toată lumea.

1. Festival fix

Dacă există un lucru pe care îl știm sigur, londonezii iubesc un festival de vară. Când soarele strălucește, ai impresia că toată lumea din oraș se îndreaptă către unul dintre spațiile lor verzi atât de îndrăgite. Parcurile publice emblematice precum Hyde Park, Victoria Park, Finsbury Park și Crystal Palace Park și chiar case istorice precum Hampton Court Palace și Somerset House, pregătesc scena pentru weekenduri incredibile de muzică live. Cu evenimente organizate în fiecare weekend între iunie și septembrie, poți explora fiecare gen de muzică și poți face plimbări în diferite părți ale Londrei, pur și simplu participând la cât mai multe dintre acestea.

2. Raiul mâncărurilor

Londra este un oraș în care poți avea experiențe culinare cu adevărat incredibile și inovatoare fără măcar să pui piciorul într-un restaurant. Explorarea numeroaselor piețe pline de viață este o modalitate genială de a-ți petrece o parte din timpul liber în timpul verii; de la gustări rapide și calde până la mese complete, puteți încerca mâncăruri aparținând unor bucătării din întreaga lume fără a părăsi vreodată o stradă. Rătăcește-te în Camden Market în timpul zilei și, pe măsură ce se lasă noaptea, mergi la Brixton pentru a petrece seara bucurându-te de atmosfera vibrantă a mâncării stradale pregătită în diferite moduri. Atenție: mirosurile tentante care vin de la fiecare vânzător îți vor îngreuna foarte mult alegerea următorului fel de mâncare.

3. Pofta de cultură

Londra este aproape plină de muzee și, găzduiește galerii de artă de talie mondială care colaborează cu muzeele științifice, militare, de modă și de istorie naturală, astfel încât există o galerie uimitoare pentru toată lumea. În plus, lunile de vară din Anglia au și câteva zile ploioase, așa că a ști unde poți să petreci câteva ore la adăpost și să explorezi expozițiile este întotdeauna util. Având atât de multe opțiuni dintre care să alegi (ai putea petrece o viață întreagă vizitând muzee), un National Art Pass te ajută să menții un buget prietenos pentru vizitele tale. Acesta oferă intrare gratuită sau ieftină într-o serie de muzee dintre cele mai mari și mai mici din Londra, inclusiv Tate Modern, V&A, Muzeul de Istorie Naturală, Galeria Națională și Muzeul Britanic.

4. Fă o baie

Ce modalitate mai bună de a te răcori într-o zi fierbinte decât să te îndrepți spre apă? Orașul găzduiește mai multe piscine publice în aer liber, neîncălzite, cunoscute sub numele de Lidos. Unele au fost construite în anii 1930 și sunt încă înconjurate de vestiare frumoase, cu uși din lemn vopsite în culori vii. Mergi la Brockwell Lido sau Tooting Bec Lido în sudul Londrei și Parliament Hill Lido în nordul Londrei. Dacă dorești să experimentezi o aventură de înot mai sălbatică, atunci fă o baie într-unul dintre frumoasele lacuri ale orașului, înconjurate de păduri și parcuri verzi. O parte a lacului Serpentine din Hyde Park este deschisă pentru înot în timpul verii, Beckenham Place Park are un lac istoric unde înotul este permis, iar Hampstead Heath are iazuri de înot populare pentru doamne, bărbați și pentru grupuri mixte de înot.

5. Socializează la South Bank

Chiar în inima orașului, cartierul South Bank se află lângă râul Tamisa și este unul dintre cele mai cunoscute centre ale Londrei pentru artă și cultură. Aici vei găsi atracții pe tot parcursul anului, cum ar fi London Eye, Southbank Centre și National Theatre, dar South Bank se ridică cel mai bine la înălțimea reputației sale strălucitoare și pline de viață pe parcursul verii. Vei putea alege dintre concerte, expoziții de artă, spectacole de teatru live, muzică cu DJ în aer liber și plimbări la târguri. Pentru mâncare și băuturi răcoritoare, zonei cafenelelor, barurilor și restaurantelor geniale i se alătură o gamă impresionantă de camioane cu mâncare stradală și tarabele din piață care oferă delicii gastronomice creative. Ia metroul sau trenul până la Waterloo pentru a ajunge în South Bank sau traversează râul din stația de metrou Embankment.

6. Fă exerciții ca un londonez

Folosirea metroului (‘the tube’-rețeaua de metrou a orașului) ar putea fi modalitatea clasică de a te deplasa prin oraș, dar nu poți vizita prea multe obiective turistice dacă alegi călătoria pe sub toate reperele de acest gen. Dacă elfi nerăbdător să vezi mai mult din Londra și să faci ceva mișcare în timp ce explorezi, atunci caută una dintre companiile de închiriat biciclete din oraș. ‘Boris Bikes’, așa cum sunt cunoscute, pot fi găsite pe aproape fiecare stradă, și pot fi returnate în orice alt punct de biciclete din oraș. Ciclismul nu este un antrenament suficient pentru tine? Alătură-te londonezilor în cea mai recentă obsesie pentru sănătate și bunăstare; parkrun - alergatul în parc. Verifică unde se găsește cel mai apropiat parc unde au loc săptămânal sesiuni de alergat și vino sâmbăta dimineața pentru a participa la o alergare comunitară gratuită de cinci kilometri (sau jogging sau plimbare), cu o mulțime de alte fețe prietenoase.

Descoperă Londra vara aceastaAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe