GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

6 idei neobișnuite de călătorie pentru 2023

6 idei neobișnuite de călătorie pentru 2023

Odată cu Anul Nou apare o nouă oportunitate de a bifa câteva destinații noi interesante de pe lista de călătorii. Dacă nu ești sigur unde să mergi, de ce să nu explorezi câteva opțiuni unice?

De la a face surfing în inima unuia dintre cele mai aglomerate orașe din Europa, până la a încerca un mod popular japonez de relaxare, iată șase dintre cele mai neobișnuite experiențe de călătorie pe care să le adaugi la lista ta pentru 2023.

Vancouver Island: Camping lângă orci

Cu peste 200 de orci rezidente, Columbia Britanică din Canada este una dintre cele mai bune regiuni din lume pentru a vedea balene ucigașe. Observarea balenelor de pe barcă este, evident, foarte populară, dar călătorii care se îndreaptă spre coasta de nord a Vancouver Island pot fi răsplătiți cu o experiență și mai intimă a vieții sălbatice. Aici poți găsi locuri de campare pe țărmurile uimitoarei strâmtori Johnstone. Campează cu pădurea veche în fundal și nimic altceva decât plaje cu pietriș și apa în fața ta pentru o șansă rară de a te trezi și de a vedea un grup de orci chiar din cortul tău.

Tokyo: Încearcă să faci baie în pădure

Termenul japonez shinrin-yoku se traduce prin scăldat în pădure - ceva care devine popular în întreaga lume. Nu, nu implică duș în pădure; înseamnă să-ți petreci timpul nemișcat și prezent în natură. Pur și simplu întinde-te liniștit pe pământ în pădure, privește în sus la crengile care se leagănă și ascultă sunetele naturii.

Știința ne spune că acest tip de imersiune în natură ne poate îmbunătăți bunăstarea și îi ajută pe cei care fac baie în pădure să se relaxeze și să se simtă revigorați. (Aproape ca și cum ai face o baie!) Unul dintre cele mai bune locuri pentru a face baie în pădure, la mică distanță de Tokyo este Valea Akigawa, un peisaj frumos împădurit, popular printre drumeți și nu numai.

München: Mergi la surf în oraș

München, în sudul Germaniei, se mândrește cu unul dintre cele mai neobișnuite locuri pentru a face surf din Europa - mai ales că orașul nu are coastă. O treaptă din piatră în râul Eisbach, unde curge prin capătul sudic al Englischer Garten, creează un val sigur de 12 metri lățime, cunoscut sub numele de Valul Eisbach. Și acesta nu este singurul loc pentru a face surf pe râu în München. La câteva sute de metri în aval, valul E2, ceva mai blând, este, de asemenea, popular, iar între mai și septembrie un loc cunoscut sub numele de Floßlände de pe râul Isar este de asemenea accesibil.

Reykjavik: Snorkeling între plăcile tectonice

Numit adesea Țara Focului și a Gheții, vulcanul Islandei, izvoarele termale și peisajul dominat de ghețari oferă o grămadă de experiențe neobișnuite pentru călători. Dar, aici există o activitate parcă din altă lume care este complet unică - înotul printr-o crăpătură de pe suprafața reală a Pământului între două continente. Aici, plăcile tectonice nord-americane și euro-asiatice se despart. În Parcul Național Thingvellir, nu departe de Reykjavik, această fisură tectonică s-a umplut cu apă dulce de la ghețarul Langjökull și puteți face snorkeling sau scufundări în ea.

Bristol: Cartiere de artă stradală

Bristol - casa legendarului artist de graffiti Banksy - este unul dintre cele mai bune locuri din Marea Britanie pentru a vedea artă stradală îndrăzneață. Lucrările lui și ale multor altor artiști pot fi găsite în tot orașul, dar unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea artă stradală este North Street. Chiar la sud de râu, această stradă găzduiește în fiecare an Upfest, cel mai mare festival de artă stradală din Europa. Pe parcursul unui weekend, artiști internaționali creează picturi murale incredibile pe părțile laterale ale clădirilor, de-a lungul gardurilor și pe alei. Privește cum pictorii creează sau explorează cartierul plin de culoare pentru a te bucura de arta lor pe tot parcursul anului.

Sydney: Mergi la înot în aer liber

Știm cu toții despre plajele emblematice din Sydney și, dacă ai fost în capitala New South Wales, vei ști că atât localnicii, cât și vizitatorii iubesc să dezbată "Manly sau Bondi; Care plajă este mai bună?". Așa că, anul acesta, când vizitezi Sydney, ia-ți trunks (pantaloni scurți), cossies (costum de baie) și thongs (alias: șlapi) la una dintre piscinele epice în aer liber ale orașului.

Multe parcuri publice, cum ar fi Victoria Park, Petersham Park și Prince Alfred Park, au piscine grozave cu apă dulce, în timp ce piscina MacCallum de la Cremorne Point, alimentată de port, se mândrește cu priveliști epice asupra orizontului orașului. Sau, dacă într-adevăr trebuie să mergi la plajă, schimbă nisipul și surfingul pentru piscinele naturale de pe plajele Bondi și Bronte.

Începe să explorezi lumeaStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe