GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

6 destinații magice de primăvară pentru lista ta de călătorie

6 destinații magice de primăvară pentru lista ta de călătorie

După toată relaxarea din timpul sărbătorilor și diminețile acoperite de zăpadă, primăvara este momentul perfect pentru a te aventura în lume și a descoperi tot ce s-a ascuns. Cu festivaluri distractive, flori frumoase și mâncare de sezon, primăvara este pur și simplu minunată – poate chiar magică. Pentru a ne asigura că nu ratezi vreuna dintre aceste bunătăți de primăvară, am alcătuit o listă rapidă cu primele șase destinații magice de primăvară pentru lista ta de călătorie. Lectură plăcută!

1. Biblioteca Huntington din San Marino, California

Poți găsi magie în orice moment al anului la Biblioteca Huntington, dar este deosebit de frumoasă primăvara. Aceasta găzduiește 12 spații de grădină amenajate, inclusiv grădini de cactus și trandafiri și grădini japoneze. În total, întreaga fermă are peste 15.000 de soiuri de plante și organizează evenimente speciale primăvara, când multe dintre flori înfloresc. Iar temperatura medie este de 65 °F (18,3 °C), ceea ce o face o destinație ideală pentru cei care trebuie să scape de o iarnă de lungă durată. La doar o scurtă călătorie cu mașina din Los Angeles sau San Diego, este o evadare frumoasă din viața marelui oraș.

2. Lalele și multe altele în Portland, Oregon

Când te gândești la nord-vestul Pacificului din SUA, este ușor să-ți imaginezi zile ploioase întunecate, dar așteaptă doar până când începe sezonul lalelelor. La doar 50 km sud de Portland, veți găsi 40 de acri de lalele spectaculoase. Amintind de Olanda, nu vrei să ratezi Festivalul Wooden Shoe Tulip din Woodburn. Un alt loc minunat primăvara este la Grădinile cu Rhododendron Crystal Springs, care lasă loc unei frumoase grădini botanice ce revine la viață la sfârșitul lunii martie.

3. Hanami în Tokyo, Japonia

Tokyo se află în fruntea listelor de călătorii din întreaga lume. Cu un număr al clădirilor zgârie-nori în creștere, cu un simț specific pentru modă, gastronomie inovatoare și expertiză tehnologică, Tokyo a devenit simbolul conceptului cool. Faimoasa sa trecere de pietoni din Shibuya este unul dintre cele mai populare locuri de explorat de către călători, dar, în fiecare an, timp de două săptămâni în primăvară, toți ochii sunt ațintiți spre arbori. O locație care trebuie văzută este râul Meguro sau parcul Utsubukiyama, unde florile de cireș sunt luminate în timpul nopții.

4. Parisul primăvara

Fără îndoială ai auzit de tot entuziasmul ce cuprinde Parisul primăvara. Este vreo surpriză? Fiind unul dintre cele mai iubite locuri din lume în orice moment al anului, există ceva deosebit și magic din luna martie până în mai, după un sezon de iarnă rece și gri. Orașul se transformă într-o galerie de flori înflorite, cer albastru și parizieni care iau masa în aer liber. Muzeele locale preiau toate temele mărețe de primăvară pentru a sărbători sosirea sezonului, în timp ce iubitorii de sport și muzică ies în masă la French Open și la Festivalul de Jazz Saint-Germain.

5. Festivalul Florilor de Cireș din Washington D.C.

Când te gândești la Washington D.C., este ușor să te gândești la episoadele serialului House of Cards sau Scandal, dar în fiecare an, în martie, orașul își arată latura mai blândă. Străzile sunt mărginite de flori superbe roz, pe măsură ce cireșii încep să înflorească. Un cadou de la chimistul japonez Jokichi Takamine, acestea au fost oferite în numele orașului Tokyo către orașul Washington, D.C. în 1912. Localnicilor le-au plăcut atât de mult, încât există chiar și un festival de o lună găzduit în fiecare an pentru a sărbători înflorirea lor.

6. Jardin Majorelle din Marrakech, Maroc

Când te gândești la Marrakech, probabil că îți imaginezi vreme caldă și nisip auriu, dar acest oraș deșert este plin de oaze luxuriante. Gazda a 54 de grădini publice, Marrakech prinde viață primăvara. Cea mai populară grădină este Jardin Majorelle. Proiectată de artistul orientalist francez Jacques Majorelle pe o perioadă de aproape 40 de ani și apoi restaurată ulterior de designerii de modă Yves Saint-Laurent și Pierre Bergé, aceasta este cu adevărat un loc magic.

Călătorește și studiază o limbă străină primăvara aceastaMai multe informații
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe