GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

7 seriale TV emblematice pentru a-ti dezvolta simtul umorului britanic

7 seriale TV emblematice pentru a-ti dezvolta simtul umorului britanic

Simțul umorului britanic se caracterizează printr-un spirit sec, ca gura ta după ce ai mâncat o tonă de chipsuri picante. Deoarece nimeni nu vrea o gură de chipsuri picante, iată o scurtă introducere în stilul nostru care provoacă chicoteala, plus serialele noastre TV de top pentru a îți îmbunătăți accentul britanic și a-ți crește nivelul de „amuzament”.

Deci, cum definim umorul britanic?

Ei bine, te poți aștepta la o doză sănătoasă de sarcasm și ironie – de obicei, care vizează prostia vieții în general. Poate fi dificil de detectat, deoarece vine adesea fără utilizarea expresiilor faciale, așa că poate dorești să acorzi o atenție deosebită. Exemplele pe care le poți căuta includ:

  1. “Îți mulțumim că ai strigat tare în telefon în timpul călătoriei noastre cu trenul.”

  2. “Îmi place foarte mult să te văd cum te scobești în nas.”

  3. “Este uimitor când oamenii se bagă în fața mea la coadă.”

A doua pe listă este autoironia; cu alte cuvinte, să râdem de noi înșine. Bazându-se pe un fel de modestie ușoară, englezilor le place pur și simplu să se ironizeze. O facem pentru a abate stânjeneala de la o situație sau persoană, pentru a-i face pe toți ceilalți să se simtă puțin mai bine sau doar pentru că ne simțim inconfortabil lăudându-ne cu noi înșine.

A treia și ultima etapă a umorului britanic este ofensa ușoară. Dacă ne simțim într-adevăr confortabil cu tine, vom întoarce șablonul de a „râde de noi” cu susul în jos și, de fapt, vom începe să glumim și pe seama ta.

Cu condiția să nu fim cu adevărat obraznici și să nu încercăm să te supărăm (nu avem timp pentru acest tip de atitudine), te poți simți plăcut îngâmfat dacă un nou prieten englez face o glumă pe seama noii tale căciulițe de toamnă sau a șosetelor cu dungi. Îi spunem „banter” și datează de cel puțin câteva sute de ani, pentru că știm că lui Shakespeare îi plăcea o insultă bună.

Pentru și mai multe detalii despre umorul britanic, poți consulta ghidul nostru pentru începători aici.

Acum că am prezentat pe larg definiția, iată cele șapte seriale recomandate de noi pentru stăpânirea celor de mai sus.

1. After Life

Dacă nu ești un fan al lui Ricky Gervais, atunci probabil că nu vei fi un fan al acestui serial. Premisa de bază se concentrează în jurul procesului de recuperare pentru un tip care își pierde soția. Este super cinic cu privire la viață și, în acest proces, jignește pe toată lumea. Ar putea fi un gust dobândit pentru unii, dar vă oferă o perspectivă bună asupra unora dintre elementele ironice și mai întunecate ale umorului britanic.

2. Sex Education

Acest serial este absolut genial; sunt atât de multe replici amuzante (“wash yo’ hands, you detty pig!”) și personajele sunt minunat create. Are, de asemenea, această estetică ciudată în care nu îți poți da seama dacă este britanic sau american. De exemplu, toți au accente englezești, dar sunt la o școală în stil american, iar băieții poartă jachete universitare.

3. The Office

O emblemă absolută a televiziunii britanice și un clasic al genului. Este vorba despre un birou britanic plictisitor, unde toate personajele sunt total incomode și spun și fac cele mai stupide lucruri. Managerul David Brent a devenit un nume cunoscut și i-a propulsat pe comedianții Ricky Gervais și David Merchant să ajungă vedete în Marea Britanie.

4. Dracula

Mai puțin un „show” în sensul tradițional decât o mini-serie, această reimaginare în trei părți a iconicului ticălos gotic al lui Bram Stoker oferă o nouă interpretare a vechiului Dracula. Dacă îți plac chestiile horror gotice și nu te deranjează câteva scene sângeroase, acesta ar putea fi serialul pentru tine. Personajul principal se apropie mult de un accent britanic sofisticat, așa că vei primi câteva sfaturi excelente de pronunție. Este un pic exagerat și de asemenea prostesc, așa că te poți aștepta la câteva glume incomode, dar amuzante, de exemplu: „Ești ceea ce mănânci!” și „Sunt strigoi, nu nerezonabil!”

5. Derry Girls

De fapt nu am vizionat acesta serial, dar am auzit lucruri grozave. O recenzie îl numește o „reprezentare perfectă a adolescentelor” și este aparent hilar – în ciuda faptului că serialul este plasat în Irlanda de Nord, în timpul perioadei de violențe ce a durat mai bine de 30 de ani (the Troubles). Este amuzant datorită comunicării dintre personajele adolescenți și părinții lor, mai ales că părinții par adesea să se comporte mai mult ca niște adolescenți. Este o ironie satisfăcătoare în asta.

6. The IT Crowd

Acesta nu este în întregime genul meu, totuși l-am adăugat oricum pentru că unora dintre colegilor mei pare să le placă foarte mult. Personajele sunt puțin ridicole, umorul lor este sec și usturător și sunt ușor de ‘iubit’.

7. Norsemen

Și acesta este un gust dobândit și nu este chiar britanic. Este de fapt norvegian, totuși a fost filmat totul atât în norvegiană, cât și în engleză. Se glumește pe seama absurdității culturii vikinge, iar personajele sunt super incomode și aleatorii în interacțiunile lor. Îmi amintește puțin de umorul Monty Python (un clasic al comediei britanice), iar pentru un englez să facă această comparație, spune multe. Fii avertizat totuși – este puțin violent.

Experimentează umorul britanic în AngliaExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe