GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 manga cu care să înveți japoneză

10 manga cu care să înveți japoneză

Ești în căutare de suport de studiu distractiv în timp ce înveți japoneza? Manga te poate ajuta. Manga sunt benzi desenate și romane grafice japoneze care folosesc o artă emblematică a desenului în linii și un stil de povestire care este o parte importantă a culturii japoneze. În ultimii ani, manga a devenit un fenomen global.

De ce manga te va ajuta să înveți

Citirea cărților în limba pe care o studiezi te poate ajuta să stăpânești o nouă limbă.

Când vine vorba de japoneză, citirea acestor povești ilustrate uimitoare este la fel de utilă. În manga, elementele vizuale sunt dominante, dar există și text printre desene. Combinația de artă și propoziții scurte îți poate sprijini învățarea, deoarece scenele adaugă context la ceea ce citești. Ele sunt, de asemenea, tipărite în alb-negru, ceea ce face mai ușor să te concentrezi pe urmărirea poveștii.

Poveștile manga sunt adesea lansate în mod regulat ca parte a unei serii lungi, înainte de a fi publicate în volume care conțin mai multe capitole. Multe sunt, de asemenea, adaptate pentru TV. Așadar, odată ce ai găsit o poveste sau un gen care îți place, probabil vei avea multe elemente de care să te bucuri.

Înainte să începi

Citirea manga este diferită de alegerea unei cărți occidentale sau cu benzi desenate; începe cu imaginea din colțul din dreapta sus al paginii și citește de la dreapta la stânga, de sus în jos. Poți, de asemenea, cumpăra manga în limba ta maternă, astfel încât să le poți compara atunci când rămâi blocat la cuvinte sau expresii japoneze pe care nu le cunoști încă!

Fără alte prelungiri, iată primele noastre 10 alegeri manga pentru cursanții de japoneză.

1. Yotsuba&!

Absolut fermecătoare și iubită de cititorii și cursanții de limba japoneză de toate vârstele, această manga urmărește o fată tânără (Yotsuba) în timp ce învață despre lumea din jurul ei și navighează în toate problemele vieții de zi cu zi. Limbajul și vocabularul folosit sunt relevante pentru cursanți și suficient de simplu pentru a fi urmat ca începător, iar fiecare capitol poate fi citit individual.

2. Pokémon Adventures

Chiar dacă nu ai auzit niciodată de manga, tot ai auzit de Pokémon; renumitul univers animat în care creaturi cu puteri speciale, inclusiv Pikachu, trăiesc alături de oameni. Franciza a început ca un joc, iar curând a urmat manga. Destinat copiilor și cititorilor mai tineri, aceasta este o opțiune bună (și familiară!) pentru a începe să înveți limba japoneză.

3. Doraemon

Doraemon este una dintre cele mai faimoase manga pentru copii, care urmărește aventurile unui școlar numit Nobita și pisica lui robot din viitor. Limbajul relativ simplu și temele amuzante, potrivite pentru familie, fac din aceasta o altă alegere excelentă pentru începători.

4. Kimi No Na Wa (Your Name)

Doi elevi de liceu, un băiat din Tokyo-ul modern și o fată dintr-un oraș rural japonez, se trezesc și descoperă că și-au schimbat corpurile. Această poveste de dragoste și aventură a început ca un film de animație și a fost adaptată ca manga. În mod util, sunt disponibile copii în mai multe limbi, ceea ce îți permite să urmărești și să înveți cuvinte noi.

5. Shirokuma Café

Această manga ușoară și comică explorează poveștile de zi cu zi ale animalelor (și ale câtorva oameni) care vizitează o cafenea condusă de un urs polar. Spre deosebire de multe manga fantastice, folosește expresii uzuale și vocabular care sunt practice în viața de zi cu zi. Conține și jocuri de cuvinte, care pot fi o provocare pe măsură ce începi să înveți japoneza, dar grozave atunci când exersezi stăpânirea nuanțelor de exprimare.

6. Dragon Ball

Arte marțiale, aventuri intergalactice eroice și o expediție pentru a găsi șapte globuri care pot invoca un dragon; cu povești epice ca acestea, vei uita că studiezi. Dragon Ball are un limbaj mai puțin complicat decât alte manga fantastice de acțiune și este atât de popular încât a fost, de asemenea, transformat în multe seriale și filme anime.

7. Slam Dunk

Un băiat de liceu inadaptat, rebel, întâlnește o fată care îl convinge să se alăture echipei de baschet, unde își dă seama că este un mare atlet – sună cunoscut? În întreaga lume, ne-am bucurat de cărți, filme și emisiuni TV cu intrigi similare, iar dacă ești pasionat de baschet (sau sporturi de echipă în general), această manga este pentru tine.

8. Nichijou (My Ordinary Life)

Această serie de manga inspirată din viața de zi cu zi – care este și o emisiune TV – este o modalitate distractivă de a învăța despre cultura și obiceiurile japoneze. Nichijou urmărește prietenii din copilărie care trăiesc o viață normală, dar ajung în situații ciudate și minunate. Oh, și există și un robot și o pisică vorbitoare.

9. Chi’s Sweet Home

Arta manga prezintă adesea ochi mari și personaje drăguțe, dar această serie despre un pisoi pierdut pe nume Chi duce drăgălășenia la un alt nivel. Propozițiile sunt scurte, iar vocabularul este simplu, dar, deoarece Chi vorbește uneori ca un copil, gramatica și cuvintele folosite nu sunt întotdeauna exemple „perfecte” de japoneză.

10. Studio Ghibli Manga

Probabil că ai întâlnit unele dintre filmele populare create de compania de animație japoneză, Studio Ghibli. Multe dintre filmele lor au fost adaptate pentru lectură, inclusiv Spirited Away, My Neighbor Totoro și Howl's Moving Castle.

Testează-ți cunoștințele de mangaSusține testul
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe