GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Întrebări pe care le are orice cursant aflat la prima experiență lingvistică în străinătate

Întrebări pe care le are orice cursant aflat la prima experiență lingvistică în străinătate

Cu siguranță te entuziasmezi când te pregătești să studiezi în străinătate pentru prima dată, dar s-ar putea să ai o întrebare sau trei: Ce ar trebui să împachetez și cât de mult? Am nevoie de un card de credit? Și de ce oare timpii de zbor au lungimi diferite? Pentru a ne asigura că te poți concentra asupra tuturor părților distractive ale pregătirilor – cum ar fi să dansezi fericit și să povestești tuturor despre timpul pe care urmează să-l petreci în străinătate – am răspuns la câteva întrebări pe care știm că le au mulți cursanți înainte de a-și începe aventura. Apoi, i-am consultat pe experții noștri de studii în străinătate pentru toate răspunsurile și am realizat acest mic ghid cu întrebări și răspunsuri. Citește prima parte și află totul despre cum să te pregătești pentru marea călătorie:

1. Nu am călătorit niciodată singur(ă) – sfaturi?

Să călătorești singur(ă) pentru prima dată poate fi puțin intimidant, dar iată câteva trucuri: mergi devreme la aeroport, astfel încât să ai suficient timp să treci de controlul de securitate și să ajungi la poartă fără să te grăbești. Considerăm că te ajută întotdeauna să organizezi transferul de la aeroport din timp – astfel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la cum să ajungi la familia ta gazdă sau la reședință după zborul tău (lung). Dacă rezervi un serviciu de transfer, cineva te va aștepta la aeroport, imediat după ce treci de ghișeul de imigrări și îți ridici valiza. Ei vor avea un semn cu numele tău, așa că ar trebui să fie destul de ușor să-i vezi - și nu vor pleca fără tine. (În cazul în care nu îi poți găsi imediat, poți verifica documentele de călătorie pentru numărul lor de telefon.)

2. Ar trebui să iau legătura în prealabil cu familia mea gazdă?

Da! La urma urmei, temporar vei face parte din familia lor, așa că probabil și ei sunt la fel de curioși despre tine cum ești și tu despre ei. Poți să le trimiți un e-mail, în care să te prezinți, să le pui o întrebare sau două și să le spui cât de entuziasmat ești să studiezi în străinătate. Nu-i bombarda cu e-mailuri sau apeluri, dar să-i saluți este întotdeauna o idee bună.

3. Ce trebuie să împachetez?

Acest lucru depinde de unde mergi și pentru cât timp - asigură-te că verifici pe google temperaturile medii în timpul șederii tale. Vei putea spăla haine la destinație, așa că nu împacheta prea mult. În plus, probabil că vei face câteva cumpărături, așa că asigură-te că ții cont de asta (și lași ceva spațiu în valiză). Odată ce știi mai multe despre vreme, alege haine ce pot fi folosite în straturi. Asigură-te că ai o pereche de adidași, deoarece probabil vor exista activități și excursii de care te poți bucura cel mai bine purtând încălțăminte confortabilă care îți permite să faci mișcare. Nu uita de încărcătoare și adaptoare! În cazul în care uiți ceva: dacă nu este puloverul tău preferat, poți cumpăra aproape totul la destinație. (Chiar și noi pulovere preferate.) Cosmeticele pot fi achiziționate și de la destinație, așa că recomandăm șampon sau săpun în dimensiuni de călătorie pentru primele zile. Și da, este absolut ok să împachetezi ceva care să-ți amintească de casă, chiar dacă are forma unui animal de pluș.

4. Ce tip de bagaj ar trebui să aduc?

Valizele cu roți sunt ușor de transportat. Dacă știi că vei călători mult la destinație, un rucsac mare ar putea fi o idee bună. Nu uitați să verifici cu compania aeriană limitele de greutate și dimensiune atât pentru bagajele tale de cală, cât și pentru cele de mână. Îți recomandăm să pui în bagajul de mână lucrurile de care vei avea cea mai mare nevoie, lucruri de valoare (laptop, cameră, încărcător) și un rând de haine de schimb (în cazul în care bagajul de cală nu ajunge în același timp). Dacă intenționezi să pleci în excursii de weekend (și sperăm că o vei face), asigură-te că ai o geantă mai mică pe care să o poți folosi.

5. Ar trebui să aduc un cadou familiei mele gazdă sau colegilor de cameră?

Toată lumea iubește cadourile și familiile gazdă sau colegii de cameră nu fac excepție. Un mic suvenir din țara sau orașul tău natal ar putea sparge gheața într-un mod grozav și le arată că ești o persoană minunată.

6. Cum ar trebui să mă pregătesc pentru călătoria mea?

Pe lângă a-ți organiza bagajele, a achiziționa un cadou pentru familia gazdă sau colegii de cameră și a te asigura că vei ajunge la aeroport la timp, cu siguranță ar trebui să începi să îți cunoști școala și să te conectezi cu ceilalți colegi. De asemenea, ar trebui să susții orice teste de limbă online recomandate pentru a ne ajuta să găsim nivelul perfect pentru tine. Nu vrem să ne lăudăm prea mult, însă blogul nostru are câteva articole destul de interesante despre toate destinațiile noastre, așa că ar putea fi un alt mod distractiv de a te pregăti. Dacă vrei să mergi chiar și mai departe, caută pe Google destinația ta și entuziasmează-te de toate lucrurile pe care le vei putea face acolo.

7. De ce diferă orele mele de zbor?

Nu vrem să intrăm în prea multe detalii, dar are de-a face cu faptul că Pământul este o sferă, aerodinamică și fusul orar (care se transformă toate în jet lag și jet stream). Așadar, dacă zbori de la Viena la Londra, durata zborului pe un sens va fi puțin mai scurtă decât pe celălalt, deoarece pe un sens zborul se face împotriva vântului (comparativ cu zborul care se face având vântul din spate, pe direcția de sens). Apoi, sunt fusurile orare: Dacă pleci din Viena la ora 13.00, iar zborul tău spre Londra durează 2 ore, nu vei ajunge la 15:00, ci la 14:00 – deoarece Londra se află într-un alt fus orar (cu o oră în urma Vienei), din punct de vedere tehnic ai plecat la amiază, ora Londrei, și ajungi două ore mai târziu. Când pleci la 13:00 pentru zborul de întoarcere, zborul de două ore către Viena va sosi la ora 16:00, ora Vienei, pentru că trebuie să adaugi fusul orar suplimentar. Pe scurt: este perfect în regulă că zborurile tale au durate diferite.

8. Am nevoie de un card de credit?

Da, îți recomandăm să îți faci un card de credit, mai ales dacă mergi în Statele Unite. Dacă tu sau părinții tăi vă faceți griji că veți cheltui prea mulți bani, discutați cu banca pe care o folosiți despre stabilirea unei limite pentru card. O altă modalitate de a te asigura că cheltuielile nu îți scapă de sub control poate fi să utilizezi un card de debit: tu sau părinții tăi pur și simplu încărcați o anumită sumă de bani pe card și asta este tot ce poți cheltui (până când cardul este reîncărcat). ). Cel mai bine este să discutați cu banca despre cum să gestionezi cheltuielile în străinătate.

9. Când trebuie să fiu la aeroport?

Zborurile nu sunt ca trenurile, așa că nu te poți prezenta doar cu cinci minute înainte. Ora de sosire depinde de locul în care zbori și cel mai bine este să verifici cu compania aeriană. Ca regulă generală: pentru zborurile intercontinentale, de obicei trebuie să fii acolo cu aproximativ două ore înainte de plecarea zborului; dacă zbori deasupra unui ocean sau pe alt continent, se recomandă aproximativ două-trei ore înainte. Este mai bine să fii acolo mai devreme pentru a-ți verifica toate bagajele, a trece prin securitate și a ajunge la poartă cu un zâmbet (și toate acestea făcute în ritmul tău și nu pe fugă).

10. Câți bani ar trebui să am la mine?

Acest lucru depinde de unde mergi, de cât timp stai și de cât de mult îți place să mergi la cumpărături. Îți recomandăm să aduci numerar doar pentru prima săptămână și apoi să folosești un card de credit sau debit. Uneori, poți cumpăra și vouchere pentru activități sau evenimente înainte de a pleca - astfel, ești gata să te distrezi cu ceilalți colegi fără să te îngrijorezi prea mult pentru bani.

11. Am nevoie de o asigurare specială pentru călătoria de studii în străinătate?

Îți recomandăm să ai o asigurare de călătorie care să includă atât răspundere civilă, cât și legală. Poți fie să îți achiziționezi propria asigurare privată, fie să verifici cu consultantul tău de studii în străinătate dacă asigurarea este inclusă pentru călătoria ta.

12. Ce ar trebui să fac când îmi dau seama că pașaportul meu este expirat?

Dacă actul de identitate sau pașaportul tău a expirat, trebuie să îți faci unul nou cât mai curând posibil. Dacă trebuie să soliciți o viză, asigură-te că verifici data de expirare pe pașaport, deoarece aceasta va influența dacă va fi eliberată o viză. (În plus, viza va fi legată de pașaportul tău, așa că dacă obții un pașaport nou, viza nu se va mai potrivi.) Reține că multe țări au nevoie ca pașaportul tău să fie valabil cu până la câteva luni după zborul de întoarcere.

13. Îmi pot aduce animalul de companie cu mine?

Cu excepția cazului în care este un animal de serviciu, nu îți vei putea aduce animalul de companie. Ne-ar plăcea să-ți învățăm și animalul de companie o altă limbă – și OMG, imaginează-ți toate acele poze cool #EFmoment! – dar ar fi prea multă bătaie de cap cu locurile de cazare și obiceiurile.

Mai ai întrebări? Consultă partea a doua a articolului nostru.

Este timpul să folosesti aceste raspunsuriAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe