GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 termeni de argou în engleză pe care trebuie să-i cunoști în 2023

10 termeni de argou în engleză pe care trebuie să-i cunoști în 2023

După cum bine știm cu toții, argoul se schimbă rapid. Termenii anului 2022? Nu mai există. În locul lor, o gamă complet nouă de cuvinte, fraze și acronime este utilizată în conversație.

La fel ca și anul trecut, aplicației TikTok trebuie să-i mulțumim în mare parte pentru apariția acestor termeni de argou englezesc. Unele dintre ele sunt noi în vocabular, în timp ce altele își încearcă norocul a doua oară. Indiferent de originea lor, deocamdată se pare că aceste cuvinte și fraze vor ajunge până în 2023. Cât timp vor rezista în vocabular rămâne totuși de văzut, ca întotdeauna.

1. It’s giving

Poți utiliza acest termen în conversație pentru a descrie energia pe care ți-o dă ceva. O rochie pe care o încerci este puțin prea lungă și formală? Poate că îți dă starea de bal de absolvire (it's giving prom). Prietenii tăi au coregrafiat un dans extrem de banal? Poate că te duce cu gândul la un spectacol muzical de liceu (it's giving High School Musical). De fapt, dacă ceva este pur și simplu grozav, poți de asemenea folosi și „it's giving” ca un compliment de sine stătător.

2. Era

Gândește-te la asta ca la un substitut pentru „fază”. Ești fascinat de ramen în ultima vreme? Se pare că ești în era ramen. Poate că cineva provoacă multe răutăți în ultima perioadă - se află în era dramelor.

3. Iykyk

Acesta este un acronim pur și simplu. Iykyk = if you know, you know - dacă știi, știi. Și acum știi.

4. Slay

Bine, bine, ascultă-mă: știu că acesta nu este un lucru nou. De fapt, în acest moment „slay” este practic argou vintage. Dar a avut o readaptare și de data aceasta nu numai ca verb, ci și ca adjectiv. „She slayed that” = s-a descurcat excelent. „That’s so slay” = asta este uimitor/cool/grozav. Acesta funcționează și ca doar un compliment de sine stătător: „slay”.

5. Fell off

Celebrități care au fost în vogă anterior, chiar nu și-au făcut simțită prezența la fel de mult în ultima vreme sau au dispărut total de pe radar? Pentru astfel de cazuri, ai putea spune că they fell off.

6. Gatekeep

Acesta rămâne destul de aproape de definiția sa originală, dar este folosit într-un context ușor diferit. Nu vrei să împărtășești acea nouă cafenea drăguță pe care ai găsit-o? Sau poate că prietenul tău îți ascunde de unde și-a luat noul top. Acest lucru se numește gatekeeping. Și, ca să știți, copiii grozavi don’t gatekeep.

7. Situationship

Nu doar prieteni, dar nici chiar într-o relație? Se pare că ești într-o situationship. Acest termen la îndemână poate fi utilizat pentru acea zonă intermediară, în care nu ești tocmai sigur unde te situezi tu (sau o altă persoană).

8. Bad take

Dacă prietenul tău spune ceva sau împărtășește o părere care îți dă fiori, ai putea să-i spui că este bad take. Acest lucru se poate aplica la orice, de la un punct de vedere la o interpretare cu care pur și simplu nu sunteți total de acord, indiferent de context. Prietenul tău urăște bananele? Este bad take.

9. Private not secret

Aceasta este deosebit de relevantă pe rețelele de socializare și se aplică fotografiilor de cuplu în care cineva este discret, dar nu secret, despre relația cu partenerul/partenera sa. Poate că este o simplă fotografie a mâinilor lor împreunate la masă. Sau un selfie în care telefonul acoperă în mod convenabil fața unuia dintre parteneri. Își păstrează relația discretă, dar nu este un secret. Poate fi folosit și ca verb - „Oh she’s private not secreting him”.

10. Touch grass

Folosește-o pe aceasta în locul vechii expresii „get a grip”. Dacă cineva s-a comportat ciudat sau a spus ceva total nepotrivit, îi poți spune să „touch grass”. E timpul să revii cu picioarele pe pământ.

Bonus: Rizz

Creat la jumătatea anului 2021 și deosebit de popular în ultimele luni, cineva care are „rizz” are carismă. Poți folosi acest termen pentru oricine este super captivant și are un talent special pentru a-i fermeca pe alții (în special cuceririle).

Descoperă mai multe pe TikTok.Explorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe