GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

7 cuvinte in engleza pe care nimeni nu le mai foloseste (dar cu siguranta ar trebui)

7 cuvinte in engleza pe care nimeni nu le mai foloseste (dar cu siguranta ar trebui)

Rareori o limbă a fost un Frankenstein atât de lingvistic precum engleza – a furat cuvinte din nenumărate alte limbi și s-a reinventat în mod repetat pentru a suna mai sofisticat (cu ortografie și pronunție în stil francez în anii 1700, de exemplu). De fapt, cele două mari dialecte engleze – Britanic și American – împrumută adesea cuvinte unul de la celălalt, în detrimentul unor cuvinte grozave care trec apoi în categoria celor nefolosite. Mare păcat! Iată șapte cuvinte pe care cred că ar trebui să începem să le folosim din nou imediat.

1. Facetious

Pronunțat “fah-see-shuss”, acest cuvânt descrie atunci când cineva nu ia o situație în serios, ceea ce, în mod ironic, este într-adevăr foarte serios. Nu sunt sigur dacă există un cuvânt pentru asta.

2. Henceforth

Pronunțat “hentz-forrth”, este un mod mai șic de a spune “de acum înainte”. Sună atât de sofisticat, nu?

3. Ostentatious

OK, deci acesta poate fi încă folosit uneori, dar majoritatea oamenilor nu știu ce înseamnă (sau cum să-l pronunțe pe litere, din păcate). Spui “oss-ten-tay-shuss” și se referă la ceva sau cineva care dorește să impresioneze în mod intenționat, cum ar fi să conduci o mașină exagerat de scumpă sau să porți o haină excentrică de designer doar pentru că este de designer.

4. Morrow

Din engleza/germană veche ‘morgen’ și engleza mijlocie ‘morwe’ vine strălucitul ‘morrow’, un predecesor al cuvântului ‘tomorrow’ (care este literalmente “to the morrow”). Practic, înseamnă ‘the day after today’-ziua de după azi- și poți spune ‘on the morrow’ pentru a-ți lăsa prietenii impresionați/confuzi.

5. Crapulous

Acest cuvânt fantastic este în esență opusul lui ‘fabulous’ și înseamnă ‘a te simți rău după ce ai mâncat sau ai băut prea mult’, ceea ce descrie destul de mult cum îmi trăiesc viața.

6. Kerfuffle

Se presupune că este un cuvânt derivat din scoțiană sau irlandeză, kerfuffle este pronunțat “curr-fuff-ull” și descrie când cineva face tam-tam din ceva care nu necesită acest lucru. Nu te preface că tu nu ai făcut asta.

7. Obsequios

Dacă te uiți la acest cuvânt și te gândești “Ce?!”, atunci să știi că se pronunță “obb-see-kwee-uss” și se referă la momentul când cineva este atât de drăguț și de serviabil încât pare fals. Atenție: acest cuvânt este atât de satisfăcător de spus, că îl vei rosti în gând toată ziua. Te-am avertizat.

Studiază engleza în străinătate alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe