GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 filme de toamnă care te ajută să înveți limba engleză

10 filme de toamnă care te ajută să înveți limba engleză

Pentru mulți oameni, toamna este despre pulovere din tricot groase și băuturi condimentate cu Pumpkin spice (un mix de condimente precum: scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare etc.). Danezii au chiar și un cuvânt pentru a crea o atmosferă caldă și plăcută pentru a se simți confortabil în lunile mai reci - hygge (pronunțat hoo-ga). Pentru alții, toamna este anotimpul pentru a se costuma și a sărbători Halloween-ul.

Indiferent de preferința ta, poți onora anotimpurile în schimbare și îți poți îmbunătăți cunoștințele de limba engleză bucurându-te de unele dintre cele mai bune filme în care se vorbește engleza pentru o seară de film de toamnă.

1. Hocus Pocus

În acest decor clasic de cult plasat în Salem (un oraș real din America cu o istorie ce vorbește despre arderea pe rug a femeilor suspectate că sunt vrăjitoare), trei vrăjitoare fictive sunt readuse la viață de Halloween. Există o mulțime de chicoteli dramatice pentru a crea atmosfera supranaturală și niște efecte speciale ridicol de low-tech. Poate că are o vechime de 30 de ani, dar Hocus Pocus este încă atât de popular în rândul publicului în fiecare toamnă, încât este pe cale să fie lansată o continuare mult așteptată - completată cu pisici negre, corbi care scot sunete stridente și maleficele surori Sanderson.

2. Knives Out

Acesta este un film captivant, dar hilar despre o crimă misterioasă, cu o distribuție plină de legende de la Hollywood, printre care Ana De Armas, Daniel Craig și Chris Evans. Acțiunea se desfășoară toamna într-un conac american care ar putea fi total (dar nu este) bântuit, înconjurat de păduri tomnatice. Familia și detectivii stau lângă focuri aprinse, purtând pulovere groase de lână sau paltoane lungi accesorizate cu eșarfe colorate, în timp ce încearcă să identifice criminalul. Ce să nu îți placă?

3. Little Women

Este un clișeu, dar multora dintre noi ne place să ne ghemuim cu o carte preferată pe măsură ce serile se întunecă mai devreme. Unul dintre marii clasici este Little Women, iar adaptarea cinematografică din 2019 a romanului despre viețile și ambițiile surorilor March este perfectă pentru o noapte confortabilă în interior. Povestea originală a fost scrisă acum 150 de ani, dar limbajul a fost modernizat în film și este ușor de urmărit.

4. The Addams Family

Pentru a intra în spiritul Halloween-ului fără înfricoșările reale, cele două filme The Addams Family din anii ’90 (The Addams Family și The Addams Family Values) sunt o încântare gotică, dar și comică. Există o mulțime de conace în stil Victorian, slab iluminate și scene de cimitir sumbre, iar personajele sunt reprezentate de o familie bizară, îmbrăcată în negru, care savurează toate lucrurile macabre. Însoțită, desigur, de o mână fără trup.

5. Coco

Acest film animat Pixar are loc în Día de los Muertos (Ziua Morților), o sărbătoare care își are originea în Mexic; pe 1-2 noiembrie în fiecare an, oamenii sărbătoresc viețile rudelor decedate. Povestea urmărește un băiat care călătorește accidental în Țara Morților, își întâlnește strămoșii și află mai multe despre cine ar trebui să fie. Filmul este festiv și plin de culoare și transmite o stare incredibilă de bine.

6. The Holidate

Filmele de groază de Halloween nu sunt chiar pe placul tuturor, iar Holidate de la Netflix este antidotul perfect; o comedie romantică americană îndrăzneață în care cele două personaje principale au nevoie de un film întreg pentru a realiza că s-au îndrăgostit. Protagoniștii noștri sunt de acord să fie parteneri de întâlniri romantice pentru un an întreg de sărbători – inclusiv preferatul nostru de toamnă, Halloween – astfel încât să poți asimila vocabularul pentru fiecare anotimp.

7. When Harry Met Sally

Este un film vechi, dar bun, iar frunzele portocalii de toamnă sunt literalmente pe posterul acestuia. Povestea populară de durată a prieteniei transformate în romantism a lui Harry și Sally are loc în New York și îți va face poftă de plăcintă pecan (cu înghețată lângă). Meg Ryan, puloverele tricotate și părul mare al anilor 80 servesc un pumn imens de nostalgie – una dintre cele mai plăcute (și mai hygge?) dintre emoții.

8. You’ve got Mail

Mai multă Meg Ryan, mai mult New York toamna și mai multă atmosferă relaxantă de toamnă. Pe măsură ce frunzele din New York devin maro auriu, un străin misterios căruia i-a trimis e-mail-uri îi cucerește inima (este ecranizat cu zeci de ani înainte de WhatsApp). Offline, ea luptă pentru a-și salva librăria independentă pentru copii, care este decorată chiar cu dovleci.

9. The Edge of Seventeen

Pentru fiecare listă există un film despre majorat, iar acest film amuzant despre un liceu american începe cu semestrul de toamnă și prezintă multe alegeri de garderobă pentru acest anotimp. Vei auzi o mulțime de americanisme și colocvialisme în timp ce urmărești călătoria complicată a Nadinei prin viață ca elevă de liceu, a cărei cea mai bună (și singura) prietenă se îndrăgostește de fratele ei mai mare.

10. Harry Potter

Vrăjitoare și vrăjitori care fac vrăji, zboară pe mături fermecate și luptă cu fiarele magice? Nu-mi spune că lumea fermecată a lui Harry Potter nu este grozavă pentru Halloween. Există un vocabular larg (chiar dacă o parte din el este inventat) și o serie de accente care te ajută să exersezi înțelegerea modului în care engleza poate suna ușor diferit. În plus, cu opt filme din care să alegi, seara ta de film de toamnă poate include sărbători grozave (Ziua Recunoștinței etc.) sau momente mai sinistre cu creaturi ale întunericului care înghit sufletul.

Îmbunătățește-ți engleza în toamna aceastaAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe