GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 termeni de argou în engleză pe care trebuie să-i cunoști în 2022

10 termeni de argou în engleză pe care trebuie să-i cunoști în 2022

Tocmai ai înțeles argoul de anul trecut? Ei bine, e prea târziu, poți să-l uiți. O serie cu totul nouă de termeni (oarecum fără sens) sunt în vogă și este timpul să-i adăugi la arsenalul tău lingvistic.

Odată cu dominația continuă TikTok asupra societății noastre, aplicația a început să dicteze o mare parte din argoul care ajunge în vocabularul nostru zilnic. Deși nu toți acești termeni și expresii sunt noi, cu siguranță apar peste tot și probabil că vor continua să facă acest lucru în anul următor. Mi-am asumat (din nou) sarcina de a compila acest nou limbaj într-o listă la îndemână pentru plăcerea ta de a citi (și de a învăța).

1. Cheugy

Acest cuvânt (pronunțat choo-gee) înlocuiește vechiul cuvânt preferat de fani – „basic”. Se referă la curentul extrem de mainstream sau, în același sens, la cineva care se agăța de lucruri care erau cool cu ani în urmă, dar care acum ar fi considerate de bază sau „cheugy”.

2. Rent free

Nu te poți opri să te gândești la cineva? Se pare că trăiesc cu chirie în mintea ta („rent free”). Acesta este cel mai adesea folosit atunci când nu îți poți scoate ceva din creier – indiferent dacă este o melodie, un videoclip, o experiență sau o persoană. Sunt blocate acolo și nici măcar nu plătesc chirie pentru spațiul pe care îl ocupă.

3. Vibe check

Se comportă cineva dubios sau negativ? Se pare că nu a trecut de evaluarea stării mentale si emoționale. Acest lucru descrie momentul în care verifici starea cuiva și evaluezi ce oferă. Vibe-uri bune? Ai trecut de evaluare.

4. Main character

Acesta este destul de explicit. Când numești pe cineva personajul principal, el este practic persoana de bază într-o situație. De exemplu, într-un videoclip în care cineva pare să iasă cu adevărat în evidență sau este deosebit de bine îmbrăcat, amuzant etc., îl poți identifica drept personaj principal („main character”) sau ca având energia personajului principal („main character energy”).

5. Caught in 4k

Ai prins pe cineva în flagrant și ai dovezi în acest scop? I-ai prins în 4k cu dovezi digitale solide. O altă expresie populară pe TikTok, poate fi adesea însoțită de emoji-ul camerei pentru a evidenția cu adevărat faptul că ai fost expus.

6. Understood the assignment

Poți folosi această expresie pentru cineva care excelează într-un anumit (sau în orice) aspect al vieții lor. Ei dau totul și fac o treabă uimitoare. Fie că este legat de ceva ce fac, poartă etc., ei au înțeles cu adevărat misiunea.

7. Bussin’

Poți folosi acest cuvânt atunci când ceva este cu adevărat, foarte bun – adesea legat de mâncare. Dacă mănânci un fel de mâncare cu adevărat grozav, ai putea spune: “This food is bussin’”. Dorești să adăugi accentuezi acest lucru? Poți dubla cuvântul: “Wow this pizza is really bussin’ bussin’”.

8. The blueprint

Acest cuvânt se referă la cineva care este atât de perfect, sau s-a descurcat atât de bine la ceva, încât este considerat original (comparabil cu „OG”). El este the “blueprint” – un simbol, o legendă. A făcut-o primul, iar restul pur și simplu i-au călcat pe urmele exemplare.

9. Ate that

Acest lucru se referă în esență la cineva care face o treabă grozavă. De exemplu, dacă cineva interpretează un dans foarte impresionant, când a terminat, s-ar putea să te întorci la prietenul tău și să spui “they ate that”. De asemenea, poate fi prescurtat la “they ate” sau chiar “left no crumbs” (din moment ce, după cum am stabilit, au mâncat totul).

10. Sending me

Știi când cineva răspunde „Țip” sau „Nu mai pot”, când a izbucnit în râs? Poți folosi “this is sending me” în același mod. Dacă ai vizionat un videoclip pe care l-ai găsit hilar, ai putea spune “that sent me”. Îl poți condimenta chiar elaborând puțin mai departe, de exemplu “that sent me into orbit” (adică te-a trimis atât de departe, încât ai ajuns în spațiu).

Exersează argoul englez în străinătateDescoperă
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe