GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

9 semne care arată că ești gata să studiezi în străinătate

9 semne care arată că ești gata să studiezi în străinătate

Studiul în străinătate este o parte esențială a învățării unei limbi noi (în mod corespunzător), dar de unde știi că ești gata să sari într-un avion pentru a începe o aventură care probabil îți va transforma complet viața? Pentru a te ajuta să iei această decizie, am alcătuit un profil al persoanei pregătite să descopere viața în străinătate. Dacă spui „OH-DA, EU SUNT ĂSTA”, atunci este timpul să îți cauți pașaportul și să urci într-un avion spre undeva (dar unde, întrebi? Ei bine, avem sugestii și pentru asta.)

1. Ești obsedat de emisiuni TV/muzică/filme dintr-o anumită țară

Vizionarea și ascultarea de emisiuni și muzică în limba pe care o studiezi (sau dorești să o studiezi) este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți fluența. Dar când se transformă într-o obsesie, atunci este sigur să presupunem că trebuie să-ți faci bagajele și să experimentezi în mod personal dragostea pentru acea țară.

2. Ești dependent de a învăța mai mult

Ești ca un șoarece de bibliotecă, știm, dar ești dependent. Nicio călătorie cu autobuzul, mașina sau trenul nu este completă fără să progresezi cu un nivel sau două în aplicația ta preferată de învățare a limbilor străine sau să citești o pagină sau două dintr-o carte în limba respectivă. Ești într-o misiune de a te dezvolta mai mult în fiecare zi și de a-ți petrece tot timpul perfecționându-ți abilitățile și accentul.

3. Visezi într-o altă limbă

Acesta este de obicei un privilegiu rezervat celor care vorbesc fluent o limbă, dar atunci când ești atât de pregătit să studiezi în străinătate, limba găsește o modalitate de a se integra în visele tale.

4. Ești enervat că vorbești o singură limbă

Un om înțelept a spus odată că limita limbajului cuiva este limita lumii lui și ești perfect de acord. Ești complet săturat de lumea ta cu o singură limbă și de limitele pe care le impune comunicării. Există o lume întreagă de descoperit și vrei să și poți vorbi cu ea.

5. Te fascinează mâncarea dintr-o anumită țară

Puține lucruri îți permit să te scufunzi într-o nouă cultură la fel de mult ca mâncarea. Papilele tale gustative sunt aproape bilingve: ai găsit toate restaurantele japoneze, pizzeriile italienești sau localurile americane de burgeri pe o rază de 100 de kilometri. Iar când angajații localurilor sunt pregătiți să îți ia comanda, înseamnă că a sosit timpul să experimentezi și în realitate.

6. A fi curios și deschis la minte te reprezintă cu adevărat

Ești fascinat de lume, intrigat de alte culturi și plin de întrebări despre priveliști, sunete și arome din întreaga lume. Să te pierzi într-un oraș nou sună interesant și abia aștepți să fii într-un loc în care nimeni nu te cunoaște. Ești gata să explorezi fiecare colț al lumii – iar învățarea unei limbi străine este primul pas pentru a deveni un extraordinar călător în jurul lumii.

7. Știi deja ce activități și excursii să faci

Google este cel mai bun prieten al tău – ai descoperit hărți de metrou, tururi ale orașului și cele mai bune unghiuri pentru a face un selfie în fața reperelor celebre. Practic, ai un itinerariu pentru prima săptămână în destinația ta de vis și este timpul să pui în practică cercetarea pe care ai făcut-o.

8. Toată lumea știe despre planurile tale de a studia în străinătate

Ești atât de încântat de planul tău, încât îl împărtășești lumii. Șoferul de autobuz, poștașul, mătușa și întregul internet - toți știu că ai planuri mari. Nu este nimic în neregulă cu asta: la urma urmei, lumea ar trebui să se bucure pentru tine.

9. Vrei să experimentezi viața într-o altă țară

Cursurile de limbi străine, aplicațiile, filmele, podcasturile și aventurile culinare sunt interesante și distractive. Dar știi că prin imersiune este varianta cea mai potrivită: cel mai rapid mod de a învăța o limbă și de a deveni fluent este să o trăiești în permanență exersând cu localnicii. Dacă ești preocupat să progresezi în cel mai scurt timp demonstrează doar cât de matur și pregătit ești. E momentul să explorezi lumea!

Studiază o limbă străinăAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe