GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii in prima ta zi de studiu in strainatate

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii in prima ta zi de studiu in strainatate

Dacă citești asta în timp ce te pregătești pentru următoarea ta aventură în străinătate, sau dacă te afli deja într-un colț îndepărtat al globului, adu-ți aminte: este absolut normal să te simți puțin copleșit. Cu toții am simțit asta!

Pornești în experiența vieții tale, iar acomodarea este probabil una dintre cele mai mari provocări cu care te vei confrunta. Primele zile de studiu în străinătate vor da tonul pentru începutul experienței tale, așa că iată câteva sfaturi utile pentru primele tale zile într-un oraș cu totul nou. Pregătește-te și citește mai departe!

1. Obține o scurtă prezentare

Urmărește EF pe rețelele de socializare, în special pe Instagram și TikTok, unde școlile și studenții împărtășesc lucruri interesante de văzut și de făcut, precum și inspirație pentru timpul petrecut la destinație.

_Sfat de top
_Descarcă Campus Connect din orice magazin de aplicații – așa îți vei vedea orarul, vei primi notificări importante și te vei alătura tuturor activităților distractive pe care școala le-a planificat pentru tine.

2. Adaptează-te

Dacă treci de la un fus orar la altul, corpul și mintea ta vor trebui să țină pasul. Dar amintește-ți: problemele de adaptare vor fi temporare, ai nevoie doar de puțin timp pentru a-ți ajusta ceasul interior. Prima săptămână de școală va fi una dintre cele mai aglomerate, așa că odihnește-te!

_Sfat de top
_Asigură-te că finalizezi testul în aplicația Campus Connect înainte de a ajunge. Nu vrei să faci asta chiar în prima ta zi de școală, mai ales dacă ai probleme cu diferența de fus orar!

3. Instalează-te

Aranjează noul tău spațiu de locuit ca să te simți ca acasă. Este incredibil ce poate face ceva atât de simplu precum despachetarea și organizarea lucrurilor tale pentru a alunga acele sentimente de dor de casă.

_Sfat de top
_Alege câteva lucruri care oferă un sentiment de familiaritate și confort, dar asigură-te că ai spațiu suficient și pentru noi amintiri. Ești pe cale să îți faci multe!

4. Explorează, explorează, explorează

Chiar dacă arăți ca un turist adevărat care circulă peste tot cu o hartă, nu există o modalitate mai bună de a te familiariza cu orașul și campusul tău gazdă decât să-l explorezi pe jos. Caută cele mai importante clădiri, explorează noul tău cartier, mergi la muzee și în parcuri naționale.

_Sfat de top
_Obișnuirea cu transportul public într-un oraș nou în străinătate poate fi descurajantă. Din fericire, majoritatea orașelor mari au hărți ale sistemelor lor de transport public pe care le poți descărca gratuit.

5. Adresează întrebări

Primele tale zile de școală vor fi pline, cu siguranță. Vor fi și o mulțime de informații de preluat. Dar nu te îngrijora: echipa EF este acolo pentru a te ajuta, așa că dacă ai nevoie de ceva sau nu înțelegi, întreabă. Și amintește-ți: nicio întrebare nu este stupidă.

_Sfat de top
_Iată câteva lucruri utile pe care să le iei cu tine când mergi la școală: un încărcător portabil pentru telefon, un pix, o agendă și o sticlă de apă reutilizabilă.

6. Fă greșeli

Fă tot posibilul să vorbești limba pe care ai venit să o înveți și nu îți fie teamă să faci câteva greșeli. Ține minte: toată lumea este în aceeași poziție ca și tine.

_Sfat de top
_Setează-ți telefonul în limba locală pentru a învăța cuvinte noi.

7. Spune da

Este timpul să-ți lași eul extrovertit să strălucească. Fii prietenos, interacționează și socializează cu alți studenți din programul sau locuința ta, încearcă să dialoghezi cu cât mai mulți oameni noi. Dacă cineva te invită la o cafea sau la plajă, acceptă! Ești aici pentru a învăța o nouă limbă, dar acești noi prieteni sunt cei ce vor face experiența de învățare cu adevărat specială.

_Sfat de top
_Vei întâlni oameni din multe culturi diferite și este posibil chiar să întâlnești oameni din anumite țări pentru prima dată. Nu uita să fii mereu deschis, lipsit de prejudecăți și respectuos.

8. Păstrează legătura

Este foarte important să faci noi conexiuni, dar este, de asemenea, important să-ți întreții relațiile de acasă în mod regulat. Împărtășirea primelor impresii despre viața ta în străinătate cu cei pe care îi iubești te va ajuta să simți mai puțin dorul de casă.

_Sfat de top
_Cumpără o cartelă SIM locală. Toate școlile EF le vând și vor avea cele mai bune oferte pentru tine.

9. Urmează exemplul Romanilor

Experimentezi imersiunea într-o cultură diferită, cu propria sa istorie, stil de viață, etichetă. Aceasta face parte din distracția de a studia în străinătate! Interacțiunea cu tot mai mulți oameni te va ajuta să înțelegi noua ta cultură locală.

_Sfat de top
_Îmbrățișează istoria locală și învață să prețuiești lucrurile pe care le ai în comun cu țara ta gazdă, descoperind romane și filme locale.

10. Este doar începutul

Acordă-ți timp să te obișnuiești cu diferențele. Nu te simți descurajat dacă primele tale zile la școală nu decurg exact așa cum te așteptai – de fapt, cel mai probabil nu vor decurge cum te așteptai. Reține că ai suficient timp să te simți ca acasă la destinație și să îți faci noi prieteni pe viață. Îți putem promite asta!

Poți începe aventura ta în străinătate chiar acum!Explorează lumea
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe