GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 motive pentru a iubi Hawaii

10 motive pentru a iubi Hawaii

Este Raiul pe Pământ: Plajele sunt frumoase, cultura deosebită, marea strălucitoare și poți face surf mai bine decât oriunde altundeva în lume. Există 1001 motive pentru a iubi Hawaii, dar am făcut tot posibilul să le reduc la zece. Iată topul meu cu 10 motive pentru a iubi această bijuterie din Pacific - și pentru a-mi face bagajele chiar astăzi. (Da, imediat după citirea acestui articol.)

1. Totul este despre dans

Dansul hula este probabil unul dintre cele mai emblematice lucruri din acest grup de insule - și este mult mai mult decât fustele din iarbă și leis (acele ghirlande de flori pe care le vezi în aproape fiecare film plasat în Hawaii). Este o artă atletică solicitantă a genunchilor îndoiți care spune povești și legende ale culturii și tradițiilor antice hawaiiene printr-o combinație de dans și cântec. Cursurile mele de istorie ar fi fost cu atât mai memorabile (și mai eficiente) dacă ar fi fost structurate pe un legănat frumos!

2. Și despre petreceri

Luau este practic kahuna (adică un val foarte mare în termeni de surfing) al petrecerilor. De obicei, ți se servește un bufet de fructe de mare, carne și tot ce se poate mânca lângă acestea, așa că nici nu te gândi la dietă sau la cum ai arăta în bikini – totul este să te distrezi cu cât mai puține griji posibile. După ce ai mâncat pe săturate, vei avea plăcerea de a urmări niște dansuri tradiționale polineziene și poate chiar un dansator de foc Samoan.

3. Este complet relaxat

Îți amintești când ți-am spus să te distrezi cu cât mai puține griji? Trebuie să o repet în continuare pentru că este esențială pentru modul de viață hawaiian. În alte articole, am discutat despre modul în care limba hawaiiană se concentrează foarte mult pe un stil de viață relaxat și, probabil, deloc surprinzător, nu se limitează la limbaj: este vorba despre un ritm lent (mai lent), echilibru între tine, cei din jurul tău și mediul înconjurător, și doar să trăiești zilnic cu dragoste, fericire și bunătate în Hawaii. S-ar putea să sune prea frumos pentru a fi adevărat, dar crede-mă, este la fel de bine pe cât ar trebui să fie.

4. Lumea subacvatică este glorioasă

Snorkelingul și scufundările sunt o necesitate absolută în Hawaii: Ce modalitate mai bună de a începe ziua decât înotul alături de peștii hoaloha (prieten - în limba hawaiiană) și țestoase, probabil, mai în vârstă decât bunica ta. Molokini este un loc minunat pentru a începe - este mai mult ca un crater vulcanic scufundat decât o mică insulă și găzduiește peste 250 de specii marine. Să admiri fundul oceanului în toată gloria sa viu colorată este o experiență pe care nu o vei uita niciodată.

5. Oportunitățile de drumeții sunt uimitoare

Dacă ești îngrijorat să faci exerciții fizice în timpul vacanței, nu îți mai face griji, serios. Am spus deja că aici nu este permis. Dar, în al doilea rând, Hawaii are o mulțime de parcuri naționale și munți care îți vor permite să faci niște exerciții - în special pentru picioare - fără a depune un efort suplimentar. Explorează Parcul Național Haleakala, de exemplu, și mergi într-o drumeție de trei ore (mai mult sau mai puțin) pe traseul Pipiwai, în timp ce treci printr-o pădure relaxantă de bambus și ajungi la cascada Waimoku de aproximativ 120 metri înălțime. A, și nu rata o baie la cele Șapte Piscine Sacre!

6. Ananasul este din belșug

Nu subestima faptul că ai la dispoziție fructe proaspete. Adică, dacă locuiești într-o zonă tropicală tot timpul anului, sunt invidioasă. Dar pentru cei dintre noi care trăiesc în climate mai reci și mai aspre, să avem o abundență de fructe proaspete disponibile toată ziua, este cu adevărat un lucru uimitor în fiecare zi. Munții de ananas ar putea să nu fie un motiv unic pentru a iubi Hawaii, dar cu siguranță aceștia îți fac șederea acolo mult mai plăcută.

7. Și surf-ul de clasă mondială

Ce loc mai bun pentru a învăța să faci surf decât locul său de naștere? Surfingul era practicat de vechii hawaiieni și nu era considerat un sport sau un hobby; era o parte integrantă a culturii lor și era mai mult o artă decât orice altceva. Această formă de artă a fost numită he’e nalu, care în limba hawaiiană înseamnă “wave sliding”-„alunecând pe valuri”. Înainte de a intra în ocean, aceștia se rugau zeilor pentru protecție și putere ca să învingă marele ocean – asemănător cu ceea ce facem noi înainte de a cere ceva de la mama sau șeful nostru.

8. Vulcanii sunt vii

Să te îndrepți spre vârful de aproximativ 3055 metri a vulcanului Haleakala nu este pentru cei slabi. Există noi reglementări care necesită o rezervare pentru a merge în vârf să admiri răsăritul, dar traseul merită pe deplin. Există și cinci vulcani activi în Hawaii și ți-aș recomanda să vezi Vulcanul Kilauea care erupe continuu din 1983 și este considerat unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Și da, oferă exact genul acela de scene nebune, demne de National Geographic, cu lava care se aruncă în ocean, așa cum ți le poți imagina.

9. Balenele cu cocoașă îi spun acasă

Deși există o mulțime de animale sălbatice demne de atenție în Hawaii, unele dintre cele mai impresionante sunt probabil locuitorii oceanului cântărind 30.000 de kilograme care se joacă în jurul insulei Maui. Cel mai bun moment pentru a le vedea este între ianuarie și martie, când peste 10.000 de balene se îndreaptă spre Alaska pentru împerechere, naștere și alăptare.

10. Cafea grozavă este peste tot

Nu, nu vorbesc despre Starbucks aici. Pe insula Kona, există sute de ferme de cafea care cresc, recoltează și prepară propria cafea și pe care o poți găsi din abundență în numeroasele cafenele răspândite în jurul insulei. Are un gust foarte distinct datorită altitudinii sale ridicate, acoperirii constante de nori și solului vulcanic bogat de la vulcanul Hualalai. Și cine are nevoie de degustare de vinuri când poți merge la Daylight Mind pentru „coffee cupping”- degustare la cană - pentru a-ți găsi în schimb cafeaua preferată?

Explorează Hawaii alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe