GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 secrete ascunse in Honolulu

10 secrete ascunse in Honolulu

Pe insula O’ahu, cunoscută și sub denumirea „Locul de întâlnire”, Honolulu atrage de mult timp vizitatori internaționali cu promisiuni de plaje însorite și valuri numai bune pentru surf. Dar capitala arhipelagului Hawaii oferă mult mai mult decât surfing. Trăiește ca un localnic și descoperă Honolulu cu selecția noastră de bijuterii ascunse și locuri secrete din și în jurul orașului.

1. Halona Cove

Cu valuri continue care se sparg perfect pentru lecțiile de surf pentru începători, plaja Waikiki este una dintre primele plaje pe care se înghesuie vizitatorii din Honolulu. În loc să te alături mulțimii, mergi la plaja de la Halona Cove. Este nevoie de o mică drumeție pentru a ajunge, dar, din acest motiv, rămâne un loc liniștit și retras. Frumusețea sa naturală a atras, totuși, atenția industriei cinematografice – aici au fost filmate scene din Pirații din Caraibe și 50 First Dates – Mereu la prima întâlnire.

2. Uncle’s Fish Market & Grill

Hawaii este înconjurat literalmente de recife de corali și de un ocean plin de pește, de aceea fructele de mare sunt întotdeauna proaspete. Chiar după colț de Honolulu Fish Auction, Uncle’s Fish Market & Grill este unul dintre cele mai bune locuri pentru a-ți obține doza de pește local – acest loc este iubit de localnici, vizitatori și pescari deopotrivă! În funcție de ceea ce a fost prins mai devreme în acea zi, poți savura mâncăruri delicioase de ton (ahi), biban de mare, mahimahi, creveți și sashimi.

3. Primele zile de vineri în Chinatown

În prima zi de vineri a fiecărei luni, Honolulu petrece. Multe dintre magazinele la modă și galeriile hipster din Chinatown rămân deschise până târziu și găzduiesc evenimente gratuite pe tot parcursul serilor pline de viață, în timp ce cafenelele, restaurantele și barurile se pregătesc pentru o noapte plină de viață. Mergi în centrul orașului și alătură-te unei plimbări artistice, explorează o piață de artizanat locală, participă la o expoziție sau urmărește muzică live.

**4. Cascada Likeke

**

S-ar putea ca O’ahu să nu fie la fel de faimos pentru cascadele spectaculoase ca unele dintre celelalte insule hawaiiene, dar la doar o jumătate de oră de mers cu mașina de Honolulu, cascada Likeke cu două niveluri este totuși destul de frumoasă. Urmărește poteca și fă o scurtă excursie prin pădurea tropicală verde smarald, bucurându-te de peisajul montan pe măsură ce înaintezi. Când ajungi, va fi greu să reziști să nu faci o baie în piscină!

5. Happy Cakes

Făcute cu ananas local, nuci de macadamia și nucă de cocos, Happy Cakes sunt o felie de paradis hawaiian. Acum un element cheie al vieții din Honolulu atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori, dulciurile proaspăt coapte sunt puse la vânzare zilnic la brutăria din oraș și la Piața fermierilor în fiecare sâmbătă dimineața. Ceea ce localnicii nu vor să știi, totuși, este că poți lua și o felie de la proprietar și de la brutar însuși; Owen O’Callahagn locuiește pe strada Walina și poți face o programare pentru a cumpăra un tort preparat la comandă (sau trei) din bucătăria lui de acasă.

6. Baileys Antiques & Aloha Shirts

Dacă dorești să cumperi o cămașă hawaiiană pentru a-ți aminti timpul petrecut pe insulă, există un singur loc în Honolulu unde poți merge. Cu peste 15.000 de stiluri diferite de cămași „aloha”, alături de o gamă largă de antichități și suveniruri, te-ai putea pierde în acest faimos magazin colorat.

**7. Artă stradală

**

În fiecare primăvară, Festivalul POW! este o sărbătoare a artei stradale și a talentului local și internațional. Artiștii și designerii își dezlănțuie creativitatea pe o selecție de pereți din Honolulu, de la alei până la lateralele magazinelor mari și creează uriașe picturi murale vibrante. Arta stradală rămâne până în anul următor la următoarea ediție a festivalului, când întregul proces se repetă și o colecție de picturi murale nou-nouțe decorează orașul. Pentru unele dintre cele mai mari modele, poți face o plimbare pe bulevardul Ala Moana, pe strada Cooke și pe strada Pohukaina.

8. Moku o Lo‘e (Coconut Island)

Pe coasta de est, la doar treizeci de minute de mers cu mașina de centrul orașului Honolulu, Institutul de Biologie Marină din Hawaii oferă în fiecare duminică tururi publice ale facilităților sale de cercetare științifică de pe frumoasa insulă Moku o Lo‘e (Insula Nucii de Cocos). Aici poți petrece câteva ore explorând, chestionând oamenii de știință pentru a afla despre munca pe care o fac, să vezi peștii și rechinii din bazinele de cercetare și să afli despre ce se întâmplă sub apă în jurul arhipelagului Hawaii.

9. Lyon Arboretum

La doar o scurtă călătorie cu mașina de centrul orașului Honolulu, Lyon Arboretum este o sărbătoare luxuriantă a vegetației hawaiiene și tropicale. Traseele de drumeții șerpuiesc prin frumoasa proprietate de 200 de acri și prin grădinile botanice, care includ chiar și o pădure tropicală artificială. Este gestionat de Universitatea din Hawaii din Mānoa și este deschis publicului în timpul săptămânii.

10. Kaka’ako Farmers Market

În fiecare sâmbătă, între orele 8:00 și 12:00, este deschisă piața de fermieri Kaka’ako. Dacă ești în căutarea produselor proaspete, tarabele de aici oferă delicii apetisante și fructe și legume cultivate local – chiar în inima orașului Honolulu, pe Bulevardul Ala Moana. Indiferent dacă iei niște unt proaspăt preparat, o pungă de mango copt la soare sau un buchet de flori strălucitoare, poți fi sigur că banii pe care îi cheltuiești sprijină fermierii de familie și micii producători de pe insulă!

Descoperă Honolulu alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe