GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 comori ascunse din Auckland

10 comori ascunse din Auckland

Binecuvântat din punct de vedere geografic pe insula de nord a Noii Zeelande, Auckland este un oraș cu peste 50 de conuri de vulcani, două porturi uimitoare, golfuri cu plaje frumoase, terenuri agricole fertile și o serie de insule periferice.

Această frumusețe naturală uimitoare, precum și centrul vibrant al orașului și scena culinară incredibilă au făcut din acesta unul dintre primele 10 orașe de vizitat din Lonely Planet în 2022. Și dacă ai nevoie de mai multe motive pentru a-l vizita, iată alegerile noastre pentru cele mai bune comori ascunse pentru ca tu să le descoperi în Auckland și în împrejurimi.

1. Puhoi pub

Fă un pas înapoi în timp la Puhoi pub, unul dintre ultimele pub-uri istorice rămase din Noua Zeelandă, datând din 1879. Cu fiecare centimetru din spațiul peretelui acoperit de suveniruri și artefacte eclectice, este aproape la fel de colorat ca localnicii care frecventează barul din față. Planifică-ți vizita pentru o duminică, astfel încât să poți vizita piața artizanală de duminică din oraș cu produse locale, obiecte și produse de casă, înainte de a te delecta cu un prânz copios la pub.

2. Spookers

Dacă ai iubit trenul fantomă de la târg în copilărie, vei îndrăgi Spookers. Simți cum pulsul ți se accelerează în timp ce rătăcești prin spitalul bântuit și te lași cufundat în întuneric și sunete ciudate. Aleargă, plimbă-te sau târăște-te pe lângă creaturile înspăimântătoare care pândesc pe holuri, așteptând să te sperie. Deschis în serile de vineri și sâmbătă, acesta este cu siguranță un loc pentru iubitorii de adrenalină.

3. Urcă pe un vulcan

Vulcanul adormit Maungawhau (Muntele Eden) este cel mai înalt punct al orașului și oferă priveliști de neegalat asupra panoramei orașului. Fă o plimbare de 15 minute pe potecă pentru a vedea craterul adânc de 50 de metri, creat când vulcanul a erupt în urmă cu peste 28.000 de ani. În vârf, fă un tur de mers pe jos pentru a afla mai multe despre istoria locului ca sat Māori și verifică terasele, gropile de depozitare și locurile de locuit din fosta așezare.

4. Lucky 8

Bar-ul Lucky 8 câștigă o reputație în oraș pentru atmosfera sa grozavă, serviciile prietenoase și meniul incredibil de nimic-peste-8 dolari. Caută pisica neagră norocoasă așezată deasupra unei uși negre impunătoare și intră înăuntru. La etaj, scufundă-te în scaunele din piele roșie în timp ce citești meniul înainte de a comanda de pe telefon.

Mâncărurile tapas de inspirație asiatică sunt concepute pentru a fi împărțite, așa că alege dintre cele preferate, cum ar fi obrajii de vită gătiți lent, burta de porc, găluște, scoici și frigărui de grătar teriyaki. Cel mai bun lucru dintre toate, și cocktailurile costă toate 8 dolari! Acesta poate deveni noua ta comoară ascunsă preferată din Auckland.

5. Insula vinului

O scurtă călătorie cu feribotul de 40 de minute din centrul orașului Auckland te va duce la ‘insula vinului’, insula Waiheke. Întreaga insulă este acoperită de crame și podgorii, creând un peisaj spectaculos. Rezervă-ți o zi și alătură-te unui tur pentru a te bucura de tot ce are de oferit insula sau pur și simplu sari în autobuzul local și explorează în ritmul tău.

6. Auckland Bridge Bungy Jump

Deși Auckland Harbour Bridge cu siguranță nu este ascuns, planând măreț peste orizontul orașului Auckland, s-ar putea să fii surprins să descoperi ce se află sub cadrul voluminos - posibilitatea de a face un salt bungy. Căutătorii de senzații tari gata de aventură pot participa și pot face căderea liberă de 40 de metri - scufundându-se în apa rece înainte de a reveni. Ce loc mai bun pentru a-ți testa limitele decât în ​​casa spirituală a bungee jumping!

7. Zilele de luni la cinema-ul Silky Otter

Alege seara de luni la cinema Silky Otter cu bilete de film de 15 dolari și floricele de porumb fără fund în fiecare luni. Așează-te pe scaunele electrice rabatabile de pluș și bucură-te de un film clasic sau o premieră în timp ce ronțăi floricelele lor care creează dependență.

8. Plaja cu nisip negru Piha

Există peste 50 de vulcani latenți în Auckland, dându-i numele de ‘orașul vulcanilor’, completând peisajul său dramatic. Lava creată de acești vulcani a creat o serie de plaje cu nisip negru în regiune, cu cea mai bună zonă de înot la plaja Piha. Rezervă-ți o zi pentru asta și vizitează Parcul Regional Waitakere Ranges și cascadele Kitekite din apropiere.

9. Sushi la St Pierre’s

Iubitorii de sushi nu pot rata St Pierre's, cu zece locații răspândite în jurul Auckland. Dar ceea ce îl face o bijuterie ascunsă este legendarul lor pachet zilnic special – opt bucăți de sushi la doar 6,90 dolari. Nu vei găsi sushi mai gustos sau mai ieftin în altă parte din țară.

10. Dice & Fork

Jocuri cu zaruri, de masă, cărți sau strategie – Dice & Fork le are pe toate! Cu o gamă uriașă de jocuri de societate populare și mai puțin cunoscute la această cafenea confortabilă, ai putea petrece ani de zile încercându-le pe toate. Din fericire, personalul expert va fi foarte bucuros să îți ofere recomandări și să îți explice regulile. Pur și simplu plătești 20 de dolari pe mâncare sau băuturi și poți juca gratuit toată ziua. Este activitatea perfectă pentru o zi ploioasă.

Învață engleza în AucklandAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe