GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum să spui Te iubesc în 10 limbi străine

Cum să spui Te iubesc în 10 limbi străine

Iubirea este complicată. Într-o lume din ce în ce mai conectată, oameni de pe tot globul se reunesc și se îndrăgostesc. Cu toate acestea, atunci când găsești acea persoană care îți face inima să tresară, există adesea unele bariere de depășit.

Limba, pentru început, poate fi o mare barieră (deși dragostea cucerește totul!). Pentru a te ajuta, iată cum să spui Te iubesc în 10 limbi (plus și mai multe cuvinte de afecțiune în câteva dintre cele mai mari):

1. Franceză

Te iubesc – Je t’aime

Câteva cuvinte de afecțiune: Dragă – Cheri (masculin) Cherie (feminin) sau Ma puce (literalmente înseamnă puricele meu, fără glumă!)

2. Italiană

Te iubesc – Ti voglio bene/Ti amo

Câteva cuvinte de afecțiune: Dragă – Caro (masculin) Cara (feminin).  Dacă cineva îți spune “sei una ragazza di acqua e sapone,” se traduce prin: “ești o fată cu apă și săpun,” și înseamnă că ai privirea aceea de fată prietenoasă. 

3. Spaniolă

Te iubesc – Te quiero/Te amo

Câteva cuvinte de afecțiune: Dragă – Corazon (literalmente înseamnă “inimă”), cub de zahăr – Terron de azucar  (pentru că ce modalitate mai bună de a spune cuiva că este dulce decât să-i spui literalmente zahăr?)

4. Portugheză

Te iubesc – Eu te amo

Câteva cuvinte de afecțiune: Iubit – Querido sau chuchu (dulce – înseamnă literal „chayote”, un tip de legumă). Que saudade – Fără nicio traducere directă în engleză (dap, unele dintre acelea). O spui atunci când îți lipsește cu disperare ceva sau cineva, până la durere. Poți să spui “Que saudade!” când îți amintești de un animal de companie din copilărie sau de dragostea ta care se află de cealaltă parte a planetei. Mulți brazilieni își încheie e-mailurile cu „Saudades”, care este modul lor de a-ți spune că le lipsești. Drăguț, nu?

5. Turcă

Te iubesc – Seni seviyorum

6. Albaneză

Te iubesc – Te dua

7. Africană

Te iubesc – Ek het jou liefe or Ek is lief vir jou

8. Mandarină

Te iubesc – Wo ai ni

9. Greacă

Te iubesc – S’agapo

10. Arabă

Te iubesc – Ana behibak (unui bărbat) Ana behibek (unei femei)

Învață o limbă în străinătateExplorează destinațiile
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe