GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

8 musicaluri de neratat în New York

8 musicaluri de neratat în New York

Dacă mergi în New York pentru a studia limba engleză sau pur și simplu faci o excursie la Big Apple, un musical trebuie să fie în fruntea listei tale cu activități de bifat. Renumitul bulevard Broadway, găzduiește peste 40 de teatre celebre. Aici poți viziona orice, de la musicaluri, piese de teatru și spectacole de comedie.

Dar cu atât de multe spectacole uimitoare din care să alegi, poate fi o provocare să decizi pe care să le vezi. Așadar, pentru a-ți da o mână de ajutor, iată lista noastră cu 8 musicaluri obligatorii care sunt în prezent în producție în New York pentru a te ajuta să te decizi.

1. & Juliet – Stephen Sondheim Theatre

Această reinterpretare modernă a clasicului lui Shakespeare „Romeo și Julieta” spune povestea Julietei în timp ce ea pornește într-o călătorie de auto-descoperire. În loc să-și accepte soarta tragică, ea trăiește și este hotărâtă să preia controlul asupra destinului ei. Împreună cu un grup de prieteni și asistenta ei loială, Julieta experimentează suișurile și coborâșurile noii ei libertăți și pune la îndoială tot ce știe despre dragoste și despre societatea în care trăiește. Acest musical îmbină limbajul shakespearian și melodiile pop cunoscute pentru a crea o coloană sonoră unică, care îți va aduce zâmbetul pe buze.

2. Aladdin – New Amsterdam Theatre

Acest musical fascinant Disney te va face să dansezi pe scaunul tău și să cânți alături de toți clasicii celebri. Privește cum Aladdin, un băiat sărac din orașul Agrabah, descoperă o lampă magică ce conține un geniu puternic. Geniul îi poate îndeplini lui Aladdin trei dorințe, iar el folosește aceste dorințe pentru a se transforma într-un Prinț, astfel încât să o cucerească pe frumoasa Prințesă Jasmine. Dar Aladdin descoperă curând că adevărata fericire și dragostea vin din interior, însă mai poate câștiga inima lui Jasmine? Spectacolul se mândrește cu costume frumoase și vibrante, coregrafii pline de energie și melodii incredibil de captivante, potrivite pentru toate vârstele.

3. Chicago – Ambassador Theatre

Amplasat în anii 20, acest musical spune povestea duo-ului dinamic, Velma Kelly și Roxie Hart. Roxie, o tânără care visează la faimă, este prinsă în uciderea scandaloasă a fostului ei iubit și ajunge în închisoare. Ea o întâlnește pe Velma, o criminală faimoasă care este condamnată pentru uciderea soțului și a surorii ei, după ce au fost prinși având o aventură. Împreună navighează și manipulează sistemul juridic corupt și frenezia media care îi înconjoară, pentru a deveni vedete nevinovate. Musicalul este plin de melodii de jazz și o abordare satirică a faimei și a urmăririi visului american.

4. Hadestown – Walter Kerr Theatre 

Hadestown este o reimaginare a mitului grecesc antic al lui Orfeu și Euridice, plasat într-o lume post-apocaliptică. Când Euridice își vinde sufletul Regelui Lumii din Subteran în schimbul hranei, adăpostului și siguranței, Orfeu, un muzician talentat, speră să-și salveze iubirea adevărată. Orfeu călătorește în Hadestown, un loc asemănător iadului condus de un Hades foarte carismatic, dar sinistru, pentru a o salva. În călătoria sa de jos, Orfeu întâlnește personaje precum Hermes și Persefona și află mai multe despre tragedia greacă. Acest musical este plin de muzică soul și oferă o poveste minunată de dragoste și sacrificiu. S-ar putea să te facă să iubești mitologia greacă.

5. Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street – Lunt-Fontanne Theatre 

Acest musical întunecat și macabru spune povestea înfiorătoare a unui frizer răzbunător numit Benjamin Barker, care dorea să se răzbune pe cei care i-au greșit. Amplasat în Londra victoriană, Barker adoptă pseudonimul Sweeny Todd și caută alianța proprietarului magazinului de plăcinte, doamna Lovitt, care are intenții întunecate, iar în curând străzile Londrei devin o scenă pentru actele lor groaznice. Cei doi creează un plan uluitor pentru a căuta răzbunare, folosindu-și specialitățile pentru a-și masca metodele criminale. Muzica și versurile bântuitoare din acest musical te vor face să tremuri în papuci. Acesta este un adevărat musical de groază!

6. Harry Potter and the Cursed Child – Lyric Theatre

Scufundă-te în lumea magică a lui Harry Potter cu acest musical în două părți pline de magie, aventură, prietenie și mister! Plasată la 19 ani după evenimentele din ultima carte, povestea urmărește un Harry acum adult, un angajat la Ministerul Magiei, și fiul său Albus, care își începe primul an la Hogwarts. Când un mister înfiorător începe să se dezvăluie la Hogwarts, Albus formează o prietenie neașteptată cu Scorpius Malfoy, fiul fostului inamic al lui Harry, Draco Malfoy. Împreună, ei doresc să pună capăt complotului perfid care pune lumea vrăjitorilor în pericol, în timp ce repară relația dintre cele două familii.

7. Back to the Future: The Musical – Winter Garden Theatre

Bazat pe renumitul film din 1985, acest musical te va aduce înapoi în timp cu Marty McFly! Când Marty se trezește adolescent folosind accidental mașina timpului „DeLorean”, inventată de foarte excentricul om de știință Doc Brown, el călătorește înapoi în 1955. Acum Marty trebuie să navigheze în trecut pentru a-și asigura existența. El se confruntă cu provocarea neașteptată de a-și ajuta tinerii părinți să se îndrăgostească și depășește obstacole bizare pe parcurs. Inspirându-se din partitura originală, acest musical vesel, comic și nostalgic adaugă un nou suflu de viață acestui clasic atemporal.

8. Little Shop of Horrors – Westside Theatre Upstairs

Această comedie neagră îl urmărește pe asistentul tocilar al florarului Seymour în timp ce descoperă o plantă exotică și destul de misterioasă pe care o numește Audrey II. El crede că această nouă plantă va aduce mai mulți clienți florăriei și îi va impresiona aleasa inimii. Cu toate acestea, Seymour rămâne cu o dilemă morală după ce își dă seama că Audrey II are o sete de sânge uman care duce în cele din urmă la creșterea rapidă și impresionantă a acestuia. Seymour trebuie să facă față deciziei de a-i sacrifica pe cei pe care îi iubește sau de a distruge planta cu totul. Dansează pe melodiile incredibil de captivante și râzi de ridicolul spectacolului!

Sperăm că această listă de musicaluri fabuloase te va ajuta să decizi ce spectacol ar trebui să alegi data viitoare când vei fi în New York City. Cu siguranță nu vei regreta că vei vedea o capodoperă de pe Broadway!

Explorează orașul New YorkStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe