GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 cele mai bune orașe din lume pentru iarnă

10 cele mai bune orașe din lume pentru iarnă

Cuvântul iarnă primește multă critică. Sigur, zilele calde și însorite ale verii sunt splendide, dar doar pentru că zilele de iarnă sunt mai scurte, serile mai întunecate și temperaturile mai reci nu înseamnă că lunile răcoroase nu pot fi minunate - și avem 10 orașe care să dovedească acest lucru.

1. New York, SUA

Unii oameni susțin că New York-ul este o destinație din ce în ce mai frumoasă pe măsură ce vremea se răcește: Spiritul festiv este evident, apar patinoare și, deși imaginea este deja perfectă, priveliștea din Empire State Building este cu adevărat magică atunci când orașul este acoperit cu zăpadă. În plus, este extra sezon pentru Big Apple, așa că (în afară de săptămânile de Crăciun, evident) lunile de iarnă sunt lipsite de turiști, iar trotuarele, magazinele și atracțiile sunt lipsite de aglomerație - bineînțeles, cât de lipsit de aglomerație poate fi NY-ul.

2. Berlin, Germania

Cu nenumărate piețe de Crăciun pline de tarabe care vând căni aburinde de Glühwein, dulciuri precum căsuțele de turtă dulce și mirosul de cârnați germani care plutește în aer, terapia cumpărăturilor de iarnă nu s-a simțit niciodată atât de bine. Dar chiar și după luna decembrie, capitala Germaniei se bucură cu adevărat de sezonul de iarnă. Când cerul se deschide și ninge, parcul Tiergarten devine un tărâm magic al minunilor de iarnă, iar Berlinul organizează chiar și lupte uriașe cu bulgări de zăpadă în parcuri – completate cu muzică live și DJ.

3. Londra, Marea Britanie

Există ceva minunat de britanic în a te plimba prin Hyde Park, cu iarba modelată de îngheț și respirația aburindă în fața ta. Plină de atracții emblematice și magazine de talie mondială, Londra este extraordinară pe tot parcursul anului. Dar în timpul iernii, atmosfera relaxantă de la cafenelele confortabile cu lumină slabă, pub-urile minuscule și restaurantele intime se revarsă pe străzi, iar oamenii se îngrămădesc, purtând eșarfe groase de lână, în niște locuri fermecătoare ascunse parcă până la întoarcerea sezonului.

4. Sydney, Australia

Dacă soarele de vară nu îți este suficient sau pur și simplu, nu îți place iarna, nu trebuie să rămâi în emisfera nordică la sosirea iernii. Evită valul de frig în totalitate mergând Down Under pentru a-ți petrece vacanța de iarnă în Sydney – un oraș care se mândrește cu o temperatură medie de 27 de grade Celsius. Vei putea alege să te bronzezi pe plajă, să înveți cum să devii un surfer profesionist sau să vezi atracțiile și viața de noapte locală. Iar partea cea mai bună? Nu vei avea nevoie de o haină groasă - asigură-te doar că ți-ai împachetat șlapii!

5. Dublin, Irlanda

Să recunoaștem, Irlanda nu va avea niciodată reputația de a fi o țară a vremii blânde și a soarelui arzător, dar iarna nu se împotrivește spiritului irlandez infecțios: temperatura geroasă de afară a fost contracarată de mult în Dublin, atât prin obișnuința cu ea, cât și alăturându-te semenilor tăi în tavernele și pub-urile confortabile și călduroase care mărginesc străzile pentru o băutură fierbinte și niște muzică live bună. Un irlandez cântând, o chitară și o mulțime prietenoasă pot alunga orice urmă de frig în aer.

6. San Diego, SUA

Crăciunul tău obișnuit s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu surfing-ul, paddle boarding-ul sau golful, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să aibă – iar vizitatorii din San Diego sunt de acord. Este mai ușor să-ți găsești propriul petic privat de plajă aurie glorioasă când restul lumii este ascunsă pentru iarnă sau se îndreaptă spre munți pentru o pauză tradițională cu zăpadă. De ce să-ți faci griji pentru iarnă sau să o petreci ascuns sub strat peste strat de îmbrăcăminte când ai putea porni în direcția soarelui și pur și simplu să te relaxezi?

7. Chamonix, Franța

Pentru mulți, iarna și schiul merg împreună ca untul de arahide și jeleul. Pentru că, să fim sinceri, cea mai bună parte despre ploaia înghețată care cade din cer este să schiezi pe malul unui munte glorios acoperit de zăpadă în companie bună și la final, să fii răsplătit cu o cană de ciocolată caldă care îți încălzește degetele. Cadrul este cu adevărat uluitor: mult noroc în încercarea de a-ți ține ochii pe pârtii cu priveliștile panoramice uimitoare ale Alpilor francezi – inclusiv mărețul Mont Blanc. Chiar și atunci când picioarele îți revin ferm înapoi pe teren plat, Chamonix te va face să scoți camera din nou și din nou.

8. Praga, Cehia

Împachetează-ți haina groasă pentru că Praga nu este cunoscută în primul rând pentru vremea sa caldă în lunile de iarnă - dar este cu siguranță renumită pentru farmecul și sărbătorile sale. Orizontul impresionant și arhitectura barocă carismatică a orașului celor o mie de turle se ridică deasupra pământului înghețat și este plin de o procesiune de festivaluri: piețele de Crăciun mărginesc străzile în decembrie, apoi cerul erupe cu artificii spectaculoase pentru ajunul Anului Nou; iar în lunile februarie și martie, cehul își ia rămas bun de la iarnă cu carnavalul colorat din Boemia.

9. Reykjavik, Islanda

Va trebui să-ți împachetezi mai mult decât haina de data aceasta – mă refer la mănuși, pulovere de lână pe care le-a tricotat bunica ta și șosete groase pe care ai jurat public că nu le vei purta niciodată, dar pe care le iubești în secret pentru că sunt foarte confortabile. Și costumul tău de baie. Uimit? Nu, nu a fost o greșeală: odată ce te-ai organizat pentru a explora peisajele vulcanice nebunește de uimitoare, gheizerele în erupție și ghețarii uriași din Islanda, vei dori să faci o baie în băile geotermale încălzite natural ale insulei, înainte de căuta atent cel mai mare spectacol de lumini de pe pământ – aurora boreală.

10. Havana, Cuba

Deși în Europa nu ai îndrăzni să faci o baie în apele de iarnă ale mării, să te dezbraci în bikini pe coasta tropicală a Caraibelor este cu totul altă chestiune. Amestecă-ți obiceiurile și explorează străzile pietruite pitorești din Havana, mărginite de mașini clasice de epocă, gustă fructe de mare proaspete pe plajele mărginite de palmieri și dansează salsa toată noaptea pe un ring de dans local. Apoi, schimbă schiul cu scufundările în largul coastei Cubei pentru a explora lumea subacvatică colorată și recifele de corali vibrante care înconjoară țara. Ah, ce iarnă glorioasă!

Explorează lumea alături de noi (în orice sezon)Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe