GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Ghidul suprem de vară în Sydney

Ghidul suprem de vară în Sydney

Australienii cu siguranță știu cum să profite la maximum de vremea lor de vară de clasă mondială, iar Sydney este un centru renumit pentru mâncare excelentă, surf de clasă mondială și energie pozitivă inegalabilă. De fapt, atunci când vine vorba de planificarea călătoriei, există aproape prea multe opțiuni pentru lucruri de făcut. Așadar, iată ghidul nostru suprem de vară pentru cei care vizitează capitala absolut minunată a New South Wales.

1. Fă un tur al plajelor

Știai că temperaturile apei mării în timpul verii pot ajunge până la aproximativ 23ºC (74ºF)? Și când Sydney are peste 100 de plaje dintre care poți alege, să te bucuri de o baie nu ar putea fi mai ușor. Plaja Bondi este ușor de accesat din centrul orașului, este una dintre cele mai faimoase întinderi de nisip auriu din Australia și este un loc de top dacă ești dornic să faci surf. La nordul orașului, Manly este, de asemenea, un loc fantastic pentru a prinde un val și găzduiește competiția Australian Open of Surfing în februarie. Plaja Balmoral este adăpostită și potrivită pentru înot, paddle boarding sau caiac, iar Shelly Beach oferă o zonă impresionantă de snorkeling. Majoritatea plajelor sunt, de asemenea, înconjurate de cafenele, baruri și restaurante, așa că poți petrece o zi întreagă pe coastă, savurând mâncare și băuturi răcoritoare în locuri pitorești.

2. Înoată în piscinele orașului

Dacă dorești să înoți, dar vrei să eviți valurile, mai multe dintre plajele din Sydney au piscine adăpostite, inclusiv plajele Bondi și Bronte. McIver's Ladies Baths (cunoscute și sub numele de Coogee Ladies' Baths) este un loc pitoresc de înot pe malul unei stânci, doar pentru fete, în sud-estul Sydney-ului, iar piscina MacCallum din anii 1920 restaurată de la Cremorne Point din nordul Sydney are o vedere minunată asupra orizontului orașului și a portului. Există și piscine în aer liber cu apă dulce la Victoria Park, Petersham Park și Prince Alfred Park.

3. Participă la un festival

Sydney nu duce lipsă de muzică live și evenimente artistice, iar sezonul de vară nu poate însemna decât un singur lucru: festivaluri! La Mrs Maquarie’s Point, lângă Grădina Botanică din Sydney, festivalul Harbourlife din noiembrie este unul dintre cele mai mari evenimente de muzică dance ale anului, iar petrecerea are vedere la apă, la Opera din Sydney și la Podul portului Sydney. Festivalul Sydney din ianuarie aduce, de asemenea, o gamă largă de muzică live și teatru, proiecții de filme, expoziții și instalații de artă în locații din tot orașul, ușurând astfel îmbogățirea experienței tale culturale.

4. Mergi la Barangaroo

Odată un terminal de containere de transport maritim, Barangaroo a fost transformat într-un cartier plin de viață cu multe magazine și restaurante pe malul apei. Lângă apă, arhitectura modernă impresionantă și restaurantele fantastice au vedere la port, în timp ce chiar alături, rezervația verde și liniștită Barangaroo este plină de arbori și arbuști nativi australieni. Zona este numită după o femeie aborigenă importantă și inspirată pe nume Barangaroo, care era un lider Cammeraygal al națiunii Eora în momentul în care europenii au colonizat această zonă a Australiei. Pentru a afla mai multe despre istoria comună a Australiei și cultura Aborigenă bogată, această parte din Sydney este un loc minunat pentru a face un tur ghidat.

5. Explorează Sydney cu caiacul

Ia-ți vesta de salvare și o vâslă – unul dintre cele mai unice (și liniștite!) moduri de a vedea acest oraș este cu caiacul. În nordul orașului Sydney, Middle Harbour este un loc adăpostit de explorat pe apă, cu excursii care încep de la Podul Spit, ce te poartă prin golfuri ascunse, sau aventuri pe mare de la Manly Wharf, care te duc să vezi o specie aparte de pinguini - fairy penguins. Pentru o vizionare aparte a vederilor clasice ale portului Sydney, fă un tur cu caiacul prin port, astfel încât să poți vedea Opera și orizontul orașului de pe apă. La sud de Sydney, frumosul râu Woronora este locul unde iubitorii de natură pot explora cu blândețe țărmurile stâncoase, plajele și pădurile care freamătă de animale sălbatice.

6. Ieși din oraș

Sydney este un loc fantastic din care să începi explorarea a mai mult din statul australian New South Wales. Blue Mountains - Munții Albaștri (care își iau numele de la ceața albăstruie pe care arborii de eucalipt din zonă o dau aerului) sunt la doar câteva ore distanță și sunt uluitori. Între stâncile antice ai nenumărate trasee de drumeții și regiuni de alpinism de explorat, iar văile verzi și înfrunzite ascund cascade secrete și piscine sălbatice. Imediat la sud de Sydney, poți petrece, de asemenea, o zi sau două mergând în drumeții, la picnic, camping și vizionarea faunei sălbatice într-o zonă frumoasă de coastă protejată și tufiș interior, cunoscută sub numele de Royal National Park.

Studiază în Australia vara aceasta!Explorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe