GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Dublin este noul Silicon Valley al Europei - și cel mai la modă loc în care să studiezi limba engleză

Dublin este noul Silicon Valley al Europei - și cel mai la modă loc în care să studiezi limba engleză

Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, așa că atunci când vine vorba de alegerea unui oraș în care să o studiezi, există aproape prea multe opțiuni. Londra și New York sunt alegerile evidente, și apoi există orice alt oraș din Anglia, dar există și o altă capitală plină de viață și prietenoasă, care oferă oportunități fantastice de școlarizare: Dublin. Denumită Silicon Valley din Europa, scena de startup și tehnologie în creștere rapidă a Irlandei face din Dublin singurul loc unde să studiezi limba engleză dacă dorești să te alături boom-ului tehnologic.

Companiile de tehnologie îl numesc casa departe de casă

Cu giganți tehnologici precum Google, Facebook, Linkedin și Etsy care au sediul central european la Dublin, zona din jurul Grand Canal Dock este cunoscută sub numele de Silicon Docks. A devenit un stup de activitate, atrăgând pe toată lumea, de la corporații internaționale până la startup-uri tehnologice și se estimează că peste 7.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei lucrează în zonă. Experiență de muncă, practică, locuri de muncă... există oportunități fantastice aici pentru a-ți începe cariera dacă ești interesat de domeniul vast al tehnologiei.

Este de mult timp un centru educațional

Dublin are mai mult decât un număr rezonabil de universități, inclusiv faimosul și prestigiosul Trinity College, înființat în 1592. Cu o istorie bogată în educație, studenții moderni se bucură de experiențe într-un oraș construit pe o bază de învățare și cunoaștere. În prezent, cu o scenă tehnologică atât de proeminentă, calendarul anual este plin de discuții, summit-uri și conferințe conduse de marile minți ale timpului nostru, aducând în mod constant tehnologie de ultimă oră și prim-planul cercetării la Dublin. Este locul potrivit să fii pentru a fi cu un pas înainte!

Tânăr și plin de viață

Dublin este una dintre cele mai tinere capitale din Europa, așa că absolvenții ambițioși, dornici de cunoaștere în jurul vârstei de douăzeci și ceva de ani îi întâlnești peste tot. Ca urmare a fluxului de tinere talente, Dublinul are pub-uri noi, funky, o gamă largă de opțiuni gastronomice și o viață de noapte plină de viață, care rivalizează cu unele dintre cele mai mari orașe din Europa.

Dublinul este un adevărat centru cultural

Viața din Dublin promite să nu fie niciodată plictisitoare. Este un oraș internațional, cu toate facilitățile unui hub european, dar încă se mândrește cu senzația confortabilă a unui oraș natal. Umple-ți timpul liber descoperind scena muzicală de clasă mondială din jurul Temple Bar, chiar la sud de râu, în timp ce muzicienii locali ridică o chitară sau o vioară și cântă câteva melodii unei mulțimi la fel de dornice să cânte alături de ei. (Da, doamnelor, este la fel ca în „P.S. I Love you.”) Lista de motive pentru a iubi viața în Dublin continuă, așa că, citește în continuare.

Irlandezii sunt printre cei mai prietenoși oameni din lume

Ospitalitatea caracteristică și „craic” (distracția) pentru care irlandezii sunt faimoși (glume din belșug și discuții bune) nu sunt niciodată la mai mult de câțiva metri distanță, iar fiecare pub, magazin și local cu muzică oferă practic garanția că va găzdui cel puțin o mână de personaje fermecătoare pregătite să se simtă bine. Dublin este un loc fantastic pentru a locui cu o familie gazdă pe parcursul cursului; extrem de prietenoase și vorbărețe, familiile locale îi întâmpină pe studenți în casele lor cu brațele deschise și membrii acestora sunt bucuroși să discute la orice oră, contribuind la procesul tău de înțelegere a limbii engleze și mai repede.

Restul Irlandei are atât de multe de oferit

Chiar în afara orașului, peisaje verzi luxuriante împânzite de sate minuscule și coaste accidentate lovite de valurile Atlanticului așteaptă, implorând doar să fie explorate. Irlanda poate fi o țară mică, dar cu siguranță este una frumoasă în mod natural. Indiferent dacă dorești să mergi spre dealuri și să faci drumeții prin parcuri naționale vaste, să cauți halba perfectă de Guinness într-un pub ciudat și fermecător, să faci o excursie pe drumurile de coastă sau chiar să mergi în căutarea unora dintre locațiile de filmare ale Game of Thrones, Irlanda are totul.

Crezi că Dublin ar putea fi locul perfect pentru tine? EF Dublin este situat într-un conac elegant din cartierul istoric al orașului, chiar lângă Piața Fitzwilliam. Urmărește videoclipul nostru din campus pentru a afla mai multe despre viața din capitala Irlandei la EF Dublin.

Te gândești să studiezi engleza în Dublin?Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe