GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum să-ți pregătești bagajul pentru un an în străinătate (și de ce ar trebui să începi de acum)

Cum să-ți pregătești bagajul pentru un an în străinătate (și de ce ar trebui să începi de acum)

Când vine vorba de pregătirea bagajelor pentru o perioadă extinsă de timp departe de casă, nu există termenul ‘prea devreme’. Dacă lași bagajele pentru ultimul moment, vei uita obiecte esențiale, vei împacheta lucruri pe care nu le vei folosi niciodată, vei îngrămădi toate lucrurile care îți pică în mână într-un bagaj de cală imens chiar înainte să pleci spre aeroport – unde va trebui probabil să plătești pentru kilogramele suplimentare.

Iată cum să împachetezi pentru un an în strainătate – fără să îți perzi mințile (sau entuziasmul!) în tot acest timp.

Când să împachetezi

Începe pregătirile cel puțin cu câteva luni înainte de călătorie. Sună absurd, știu, însă în curând îți vei da seama că ai obiecte de vestimentație lipsă în garderoba ta și va trebui să îți cumperi lucruri noi. Iar dacă le iei de acasă, s-ar putea să fie mai responsabil financiar decât să faci cumpărături la destinație (vei dori să îți păstrezi bugetul pentru excursii și activități captivante).

Dacă începi din timp, nu va trebui să cumperi o haină groasă de iarnă, care de fapt nu îți place așa mult, pentru o iarnă în Tokyo, sau să îți dai seama că toate costumele de baie pe care le-ai luat pe drum spre aeroport înainte de zborul spre Miami nu îți vin bine – este mult mai indicat să rezolvi aceste aspecte din timp.

E de la sine înțeles faptul că trebuie să ai toate hainele curate. Asigură-te că ai timp suficient pentru spălat și uscat, pentru a evita ca prima oprire când ajungi la destinație să fie la o curățătorie, unde trebuie să înțelegi instrucțiuni într-o limbă străină.

Ce să împachetezi: lucrurile esențiale

Răspunsul evident include pașaportul, cartea de identitate, biletele de avion, carduri ce pot fi folosite în străinătate și numerar, copii ale documentelor importante, inclusiv asigurarea de sănătate, dar sunt de asemenea și alte lucruri de care trebuie să ții cont când împachetezi.

În primul rând, alege vestimentația potrivită pentru sezonul în care urmează să călătorești. Nu are niciun rost să iei cu tine haine pe care le-ai purta acasă, dacă în noul oraș temperatura medie este de 35 de grade pe tot timpul anului, sau din contră, este îngropat în zăpadă de doi metri pe parcursul iernii.

Câteva perechi bune de încălțăminte sunt de asemenea esențiale, iar o pereche confortabilă de încălțăminte sport este utilă pentru a explora și a descoperi la pas noul tău oraș.

Ia cu tine o cameră decentă dacă ai una, sau asigură-te că ai cel mai bun telefon cu cea mai bună cameră pe care ți le poți permite. Urmează să petreci șase luni sau un an făcându-ți mii de amintiri și întâlnind oameni noi, așa că îți vei dori cu siguranță să ai o modalitate de a le salva/păstra!?

La final, verifică dacă ai nevoie de adaptor de priză, pentru a-ți putea încărca telefonul și aparatul de fotografiat. Prizele cu 2 pini din Europa sunt diferite de cele cu 3 pini din UK. La fel, cele din SUA sunt diferite.

Ce să împachetezi: dacă în valiză mai încap lucruri

Adu-ți de acasă câteva lucruri care să îți personalizeze locuința atunci când ajungi, cum ar fi așternutul de pat preferat, câteva fotografii, și poate una sau două dulciuri pe care nu le găsești în noul tău oraș – orice îți aduce aminte de acasă.

Cum să împachetezi

Nu arunca lucrurile în valiză sperând că ai luat tot ce trebuie - să lași totul pentru ultimul moment nu te ajută atunci când îți împachetezi viața pentru un an (sau aproape un an).

Începe să adaugi la lista cu lucruri pe care le vei lua cu tine chiar cu câteva luni înainte de plecare și, când ești gata să le muți în valiză, întinde-le pe toate pe pat și sortează-le pe categorii. Acest lucru te va ajuta să vizualizezi ce lucruri sunt potrivite și ce îți lipsește: Ți-ai pus suficiente perechi de șosete? Chiar ai nevoie de 19 tricouri diferite?

În timpul acestei faze, elimină fără milă obiecte neesențiale de care nu ai nevoie/nu le porți, și totodată asigură-te că ai pregătit toate lucrurile de bază (și favoritele tale).

Despre bagaje

Bagajele din material tare sunt mai potrivite pentru o călătorie mai lungă. Sunt mai ușor de cărat chiar și atunci când sunt destul de grele, și îți țin toate lucrurile în siguranță pe perioada călătoriei. Un troller de cabină este mult prea puțin, iar să călătorești doar cu un rucsac nu este suficient atunci când te pregătești pentru o nouă viață în străinătate.

Nu uita să pui lucrurile de valoare în bagajul de mană, iar cosmeticele într-un recipient impermeabil în bagajul de cală. Chiar dacă pe acestea le poți lua de oriunde, s-ar putea să îți dorești să îți iei cu tine o sticluță din șamponul preferat și nu vrei să descoperi că s-a vărsat peste toate hainele tale atunci când despachetezi.

Ține toate documentele importante, cum ar fi pașaportul, biletele de avion, cardurile și numerarul într-o mapă impermeabilă în bagajul de mână, într-un buzunar la care ai acces ușor. Acesta este un loc bun în care să îți ții și încărcătorul pentru telefon, deoarece vei avea nevoie de el la scurt timp după ce aterizezi.

Sfat de top: Cumpără-ți cuburi de împachetat. Aceste cutii din material, în formă de cuburi, îți țin hainele organizate în secțiuni și toate vor încăpea ordonat în bagajul tău.

Studiază pentru un an în străinătate cu noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe