GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 comori ascunse din Roma

10 comori ascunse din Roma

Menționează Orașul Etern al Romei într-o conversație și majoritatea oamenilor se imaginează deja pe o vespa roșie lucioasă, șuierând pe lângă Colosseum, cu vântul prin păr.

Dar dacă ne-am plimba dincolo de Colosseum, de Fântâna Trevi și locurile turistice tradiționale și ți-am arăta o latură ascunsă, secretă a Romei? Vorbesc despre pastele cu sos carbonara într-un restaurant italian tradițional și despre cea mai bună înghețată Nutella pe care o vei gusta vreodată (așa e!). Trebuie să spun mai multe?

Pentru a te ajuta să descoperi comorile ascunse ale Romei – culinare cât și de altă natură – am alcătuit această listă exclusivă. Enjoy!

1. Cacio e Pepe

Acest restaurant italian (trattoria) este situat în cartierul Prati și este preferat de localnici. Este renumit pentru interpretarea preparatului cu paste foarte roman cacio e pepe (literalmente: brânză și piper). Pastele lor carbonara sunt, de asemenea, foarte gustoase: pancetta crocantă și aromată într-un sos cremos, care se amestecă cu spaghete groase. După ce le încerci, nu vei mai putea vedea niciodată pastele la fel!

2. Gaura cheii secretă de pe Dealul Aventine

Urcă pe Dealul Aventin și vei găsi un monument impunător cu o ușă grea de fier. Coboară-ți privirea și uită-te prin gaura cheii. Nu putem spune mai multe pentru că asta ar strica distracția, dar să spunem că vei fi uimit de priveliște!

3. L’Etablì

Această comoară de restaurant merită căutată în spatele Pieței Navona. Lasagna delicioasă este servită cu vinul perfect într-un decor elegant, eclectic și intim. Te vei simți ca acasă în timp ce descoperi tot ce are Italia mai bun de oferit.

4. Mercato Monti

Această piață la modă este situată într-unul dintre cele mai populare cartiere din Roma. Este o comoară de accesorii, haine și artă vintage și nu numai. Caută și vei găsi suveniruri unice din călătoria ta!

5. Lifturile lui Il Vittoriano

Mergi spre Piazza Venezia, unde vei vedea monumentul masiv Il Vittoriano (numit și „tortul de nuntă” de către localnici - vei vedea de ce). În interiorul monumentului Vittoriano, un lift de sticlă te duce la o terasă panoramică, de unde poți admira cele mai frumoase priveliști asupra întregii Rome.

6. Înghețata Giolitti

Chiar nu credeai că am uitat înghețata, nu-i așa? Giolitti este renumit atât cu localnicii, cât și cu non-localnicii, pur și simplu pentru că înghețata sa este paradisiacă. Vei găsi arome bogate și delicioase, cum ar fi ciocolata albă și Nutella, alături de arome de vară, cum ar fi zmeură și fistic.

7. Biblioteca Vallicelliana

Visul oricărui iubitor de literatură este cu adevărat o comoară ascunsă, situată aproape de Piazza Navona. Intrarea în această bibliotecă istorică se face printr-o ușă cu aspect discret din fațada Chiesa Nuova a lui Francesco Borromini. Biblioteca Vallicelliana a fost una dintre primele biblioteci din Roma care a fost construită pentru uz public și te poartă cu adevărat înapoi în timp.

8. Fatamorgana

Ok, deci iată o altă gelaterie, dar aceasta este categoric neconvențională. Fatamorgana oferă o înghețată cremoasă incredibilă, făcută din cele mai proaspete ingrediente – dar cu arome neobișnuite. Înghețata vine în arome precum tort de morcovi, cremă de lămâie și, da, chiar și mojito și cireșe negre. Te vei bucura că ai trecut pe acolo.

9. Piața Campo de’ Fiori

Această piață alimentară este populară atât printre localnici, cât și printre vizitatori și are loc în fiecare dimineață. Dar dacă vrei să eviți mulțimile, mergi acolo foarte devreme. În mijlocul fructelor și legumelor colorate, vei putea gusta ulei aromat de trufe și oțet balsamic catifelat.

10. Cafeneaua Sant'Eustachio

Ce modalitate mai bună de a-ți începe ziua decât cu un cappuccino la această cafenea renumită? Mirosul boabelor de cafea proaspăt măcinate te va atrage de la kilometri distanță. Cappuccino-urile lor sunt perfecte: perfect echilibrate, cu cantitatea potrivită de spumă de lapte deasupra. Savurează unul și vei fi gata să îți petreci ziua verificând sfaturile 1-9!

Ce-ai spune să studiezi italiana în Roma?Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe