GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 seriale Netflix cu care să înveți engleză

10 seriale Netflix cu care să înveți engleză

Serviciul de streaming preferat al tuturor ar putea fi, de asemenea, locul perfect pentru a deveni fluent în engleză. Cine știa?!  Dacă te pregătești să urmărești unele dintre cele mai importante seriale Netflix, de ce să nu păstrezi sunetul în engleză, să comanzi niște pizza, să faci floricele de porumb și să te pregătești să-ți perfecționezi abilitățile lingvistice?

**Iată alegerile mele pentru cele mai bune seriale Netflix cu care să înveți engleza:
**

1. House of Cards

Ai văzut acest serial? ESTE. AȘA DE. BUN. Limba este atât accesibilă, cât și complexă uneori, cu niște mumbo-jumbo politic (cuvinte confuze) între cuvinte în engleză mai familiare. Dacă nu ai văzut serialul până acum, este vorba în principiu despre un politician periculos de ambițios care folosește corupția pentru a deveni președinte al Statelor Unite. E chiar bun.

2. Orange is the New Black

O femeie pe nume Piper este trimisă la închisoare pentru o crimă minoră, iar această serie urmărește aventurile ei în interior. Există o mulțime de cuvinte din argou american de învățat de aici, precum și câteva cuvinte de blestem, dar le recomandăm pe primele mai degrabă decât pe cele din urmă.

3. Stranger Things

Iată unul pentru fanii SF; o comedie de groază supranaturală (sună ciudat, dar funcționează) plasată în anii 1980. O fată misterioasă intră în viața unui grup de prieteni într-un oraș de țară din SUA, urmată de câteva evenimente serios înfiorătoare care te-ar putea face să sari de frică. Dacă nu ești familiarizat cu argoul englezesc din anii 80, aceasta este o lecție introductivă grozavă.

4. Unbreakable Kimmy Schmidt

Te provoc să nu plângi râzând la această comedie nebună. Kimmy este o tânără hilar de nevinovată ținută într-un buncăr subteran de un lider de sectă nebun, înainte de a-și pregăti propria evadare și de a se muta la New York pentru a-și reconstrui viața. E MULT mai amuzant decât pare, iar colegul ei de cameră Titus Andromedon este practic cel mai hilar personaj din toate timpurile.

5. The Crown

Vrei să știi cum era regina Angliei înainte să îmbătrânească cu adevărat? La fel și mulți alți oameni, se pare, pentru că Netflix a făcut această dramă uimitoare despre viața reginei Elisabeta a II-a când era tânără și tocmai se căsătorise. Actoria este la fel de distinsă ca accentele britanice super elegante, care sunt un atu grozav de învățat dacă intenționezi să te muți în Marea Britanie.

6. The Defenders

Ai urmărit deja Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage și Iron Fist pe Netflix? OK, așa că mai întâi urmărește-le pe acelea, apoi revino și vezi acest serial, în care se adună toți. Este un spectacol Marvel, dar nu ca filmele cu care te-ai obișnuit (sunt mult mai multe înjurături). Este probabil una dintre cele mai tari emisiuni de pe această listă, ceea ce este un motiv suficient pentru a-l urmări.

7. Ozark

Dacă ești un iubitor de drame criminale elegante, atunci Ozark este noul serial pe care l-ai așteptat. Este vorba despre un planificator financiar din Chicago care trebuie să-și mute brusc familia în Ozark – o zonă de stațiune de vară din vestul mijlociu american – când un cartel mexican descoperă că a furat bani de la ei. Este un teritoriu clasic al crimei Netflix, așa că este o plăcere să îl urmărești, iar limbajul este ușor de înțeles.

8. 13 Reasons Why

OK – acesta este puțin controversat, deoarece abordează sinuciderea adolescenților ca premisă principală, dar este și unul dintre cele mai populare seriale noi de pe Netflix. După ce o elevă, Hannah și-a luat viața, prietena ei Clay descoperă o cutie de casete direcționate către fiecare dintre oamenii pe care îi acuză pentru că a forțat-o să se sinucidă. Este greu, dar merită urmărit – și acordă o atenție deosebită cuvintelor moderne din argou pe care le folosește distribuția.

9. Dear White People

De fapt, poate că acest spectacol este cel mai controversat din această listă. Este o serie de povești conectate care urmăresc studenții de la o universitate în care problemele rasiale și justiția socială sunt în prim-planul minții tuturor. Nu numai că vei învăța o terminologie cheie în limba engleză, dar s-ar putea să te inspire să îți începi propriul blog politic. Sau pur și simplu să mănânci mai multă pizza.

10. Master of None

Nu ai încercat încă acest serial? Acum este momentul să începi! Îl are în distribuție pe Aziz Ansari în rolul unui actor mic din New York, care nu știe ce vrea de la viață. Prezintă o mulțime de situații hilare care implică mâncare, iar limbajul american „hip” te va face să folosești „yass” și „bro” în viața ta de zi cu zi înainte chiar de a opri televizorul. Te-am avertizat.

Învață engleza mai rapid cu un curs în străinătateAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe