GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 motive pentru a iubi Tokyo

10 motive pentru a iubi Tokyo

Un oraș unic - cele mai vechi dintre cele vechi și cele mai noi dintre cele noi se găsesc în Tokyo. Vechi altare Shinto se învecinează cu zgârie-nori futuriști, în timp ce grădini liniștite pline de cireși superbi sunt admirate de panouri luminoase care promovează cele mai noi tehnologii și modă high-end. Există atât de multe lucruri de care să te minunezi în acest oraș, așa că iată zece dintre motivele noastre principale pentru a iubi Tokyo.

1. Gastronomie

De la restaurante de clasă mondială care prezintă abilitățile culinare ale unora dintre cei mai buni bucătari din lume până la restaurante de familie care prepară mâncăruri tradiționale delicioase și chiar tarabe cu mâncare stradală care miros atât de bine încât este imposibil să treci fără să încerci, Tokyo este plin de delicii gastronomice. Odată ce ai degustat specialități japoneze, cum ar fi sushi proaspăt, tempura și tăiței soba, poți, de asemenea, să  încerci numeroasele scene gastronomice fusion și internaționale.

2. Cultură

Cu situri istorice care sărbătoresc patrimoniul Japoniei și muzee celebre, cărora li se adaugă un program în continuă schimbare de spectacole de teatru, concerte, galerii de artă și evenimente muzicale, vulturii-culturii nu se vor sătura niciodată de Tokyo. În luna martie a fiecărui an, cireșii din parcuri înfloresc exploziv cu florile lor roz de culoarea vatei de zahăr. Aceste flori, cunoscute și sub numele de sakura, au reprezentat mult timp din punct de vedere cultural natura frumoasă, dar trecătoare a vieții umane.

3. Stil

Indiferent de stilul tău individual, exprimarea de sine prin îmbrăcăminte este sărbătorită, nu, venerată, în Tokyo. Harajuku, faimosul cartier comercial vibrant, găzduiește unele dintre magazinele elaborate de costumații (cosplay), magazine de modă pentru adolescenți și magazine de îmbrăcăminte vintage. Locuitorii orașului Tokyo sunt cunoscuți pentru simțul lor de modă și sunt imposibil de la modă: doar o plimbare prin acest oraș îți poate oferi toată inspirația de stil de care ai putea avea nevoie vreodată.

4. Casa ‘Noului’

Tokyo este un centru global de tehnologie și inovare. Atât de dens organizat cu lumini ale orașului (gândește-te la luminile neon și panourile publicitare care ar face Times Square să arate ca vechiul televizor al mătușii tale), este unul dintre cele mai strălucitoare locuri de pe pământ atunci când este privit din spațiu! Minunează-te de toaletele de înaltă tehnologie cu scaune încălzite, cumpără cele mai noi gadgeturi într-un magazin universal de electronice cu nouă etaje și călătorește cu un tren super-rapid pentru a explora unele dintre celelalte orașe ale Japoniei - aici este ușor să simți că trăiești în viitor.

5. Și a ‘Vechiului’

Unele părți din Tokyo ar putea fi hiper-moderne, dar orașul este, de asemenea, bogat în istorie. Oriunde te duci, nu ești niciodată departe de un altar Shinto uimitor, un templu sau grădini protejate. Altarul Meiji-jingu este chiar lângă Harajuku, iar Altarul Hie și Altarul Nezu au ambele o scară căptușită cu porți roșii, ca la faimosul altar Fushimi Inari Taisha din Kyoto (așa că împachetează-ți aparatul foto). Nu uita să trăiești ca un localnic și să petreci o seară explorând restaurantele și barurile din Nonbei Yokocho, o alee fermecătoare luminată de felinare de hârtie, ascunsă departe de străzile turistice aglomerate.

6. Muntele Fuji

Cel mai înalt munte din Japonia și unul dintre cele trei vârfuri sacre ale țării, Muntele Fuji poate fi văzut din oraș într-o zi senină și este suficient de aproape pentru a fi vizitat atunci când ești în Tokyo. Fă o călătorie cu trenul și aventurează-te în drumeții spre vârf pentru priveliști incredibile asupra Tokyo și a lacurilor care înconjoară muntele vulcanic.

7. Nebunie neconvențională

Deși cultura tradițională japoneză este relativ conservatoare, Tokyo împinge limitele creativității. Cu alte cuvinte, orașul este plin de lucruri total bizare de făcut, văzut și experimentat. Cauți un loc unde să dormi în seara asta? Iată cheile camerei tale minuscule de hotel "capsulă". Ai nevoie de o umbrelă, niște boabe de soia fermentate sau o cutie de legume? Desigur: unul dintre automatele neobișnuite din Tokyo îți stă la dispoziție. Ești în căutarea unei mese de neuitat? Literalmente nu vei putea uita niciodată dacă iei masa într-un restaurant robot.

8. Limbă

Japonia găzduiește peste 125 de milioane de vorbitori japonezi, ceea ce face din Tokyo un loc superb pentru a învăța limba. Acest oraș plin de viață atrage călători, studenți și profesioniști din întreaga lume, deci este, de asemenea, un oraș ideal în care să discuți, să întâlnești oameni noi și să îți pui la încercare abilitățile lingvistice.

9. Schi & Snowboard

Iernile cu zăpadă din Japonia și terenul vulcanic montan arată că există câteva oportunități fantastice de schi și snowboard aici în timpul iernii. Mai multe stațiuni, inclusiv Shiga Kogen și Hakuba, care au găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, se află la câteva ore de Tokyo.

10. Onsen

Dacă pleci din Tokyo pentru o zi, alege un oraș Onsen. Japonia, situată pe o bază de activitate vulcanică și geotermală, găzduiește mii de izvoare termale naturale. Aceste băi termale fierbinți aburinde, numite Onsens, sunt locul perfect pentru a te relaxa și a lăsa apa bogată în minerale să facă minuni asupra minții, corpului și sufletului tău. Oh, și doar ca să știi, este de așteptat să faci baie nud, dar bărbații și femeile folosesc piscine separate.

Explorează Tokyo cu EFAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te