GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 destinatii de vara pentru gurmanzi

10 destinatii de vara pentru gurmanzi

Vara este aproape, iar asta înseamnă că este timpul să începi să îți planifici escapada de vară! Dacă motto-ul vieții tale este ‘voi călători pentru mâncare’, trebuie să verifici aceste 10 destinații epice de vară pentru gurmanzi.

De la piețele pline de viață de vânzători ambulanți din Singapore până la fish & chips pe litoralul din Brighton, explorarea unui oraș prin bucătăria sa este una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște cu adevărat cultura locală.

1. Singapore

Bogatul patrimoniu cultural al Singapore este ceea ce îl face un oraș atât de interesant pentru gurmanzi. Scena sa gastronomică reprezintă populația sa diversă - cu influență chineză, malaeziană, indiană, indoneziană și europeană.

În timp ce orașul are o serie de restaurante rafinate, piețele locale de vânzători ambulanți oferă cea mai bună bucătărie locală la prețuri avantajoase. Nu rata specialitățile din Singapore: orez cu pui, frigărui satay, crab chilli și nasi lemak. Aceste piețe pline de viață în aer liber sunt împrăștiate în tot orașul și sunt deschise până târziu în serile de vară. Iar atunci când trebuie să vă răcoriți, insula Sentosa oferă evadarea perfectă pe plajă.

2. Sliema, Malta

Insula Malta este o comoară ascunsă pentru cei care caută o evadare europeană de vară fără aglomerație. Micul port de pescuit din Sliema este o stațiune fermecătoare și plină de culoare, cu golfuri stâncoase și o promenadă lungă plină de restaurante locale. Deci, ce este de fapt mâncarea malteză? Inspirându-se din localizarea sa în apropiere de Sicilia și Africa de Nord, încărcată cu arome mediteraneene, mâncarea malteză este cu adevărat delicioasă. Caută plăcintă lampuki (plăcintă cu pește), tocană de iepure, bragioli (măsline din vită), kapunata (versiunea malteză de ratatouille) și kannoli pentru desert.

3. Toronto, Canada

Vara în Toronto are o atmosferă aparte: nopți lungi, festivaluri culinare, concerte, piețe pop-up, filme sub cerul înstelat și picnicuri lângă apă. Localnicii se îngrămădesc pe malul lacului Ontario pentru a se răcori, înainte de a se întoarce în oraș pentru a-și croi drumul printre festivalurile culinare de vară. Mergi la TacoFest și RibFest în iunie, oferte de meniu Summerlicious cu preț fix în iulie și Dulciuri și Gustul Orientului Mijlociu în august.

4. Seul, Coreea de Sud

Cultura coreeană a intrat în mainstream datorită K-Pop-ului și serialelor precum Squid Game de pe Netflix, așa că acum este momentul perfect pentru a face o excursie în această țară fascinantă. Coreenii sunt mândri de cultura lor culinară, ceea ce înseamnă că cei care călătoresc acolo vor fi răsplătiți cu o combinație de mâncăruri, gusturi și arome locale. Tarabele de mâncare de stradă se găsesc la fiecare colț, oferind delicii ieftine, cum ar fi hotteok (clătite umplute), tteokbokki (prăjituri picante de orez) și odeng (prăjitură de pește). În timpul lunilor calde de vară, Piața de Noapte din Seul - Bamdokkaebi este locul unde poți mânca, poți face cumpărături și poți încerca diferite băuturi ca un localnic, în serile de vineri și sâmbătă.

5. Brighton, Marea Britanie

Nimic nu spune vară în Marea Britanie ca fish & chips pe plajă. Și Brighton, unul dintre cele mai populare orașe de pe malul mării din Marea Britanie, îți oferă acoperire, fără a duce lipsă de locații grozave de mâncare la pachet de-a lungul malului mării. Dacă preferi ceva mai puțin greu, verifică emblematica Shelter Hall din Brighton, care găzduiește șapte dintre cele mai bune restaurante din regiune, de la pizza italiană autentică, la mâncare vietnameză proaspătă și coreeană picantă. Cel mai bine, se întinde chiar pe plajă, așa că te poți bucura de prânz în timp ce te bucuri de priveliștile uimitoare.

6. Honolulu, Hawaii

Bucură-te de zumzetul renumitei plaje Waikiki din Honolulu și urmărește surferii experți încălecând valurile, înainte de a merge la un spectacol luau și de a urmări o reprezentație de hula tradițională. Sună idilic? Hawaii este un paradis tropical, iar capitala sa, Honolulu, este destinația perfectă de vară pentru gurmanzi. Indiferent dacă optezi pentru sashimi și boluri poke, poi (pastă de rădăcină de taro) sau o farfurie masivă de mostre de carne tradițională hawaiană de la Helena’s Hawaiian Food, nu vei fi rămâne înfometat. Nu uita să lași loc pentru desert: plăcintă haupia cu ciocolată, malasadas umplute cu cremă sau gheață rasă.

7. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este un paradis de vară în emisfera sudică, cu temperaturi potrivite și zile însorite nesfârșite, care se întind din noiembrie până în februarie. Și dacă până acum, Cape Town nu v-a apărut pe radarul gastronomic, veți avea o surpriză plăcută. În timp ce carnea de vânat gătită pe un braai (grătar) din Africa de Sud merită cu siguranță degustată, moștenirea multiculturală a orașului a creat o scenă cu adevărat internațională, bogată în arome și stiluri.

Oprește-te la Piața Neighbourgoods într-o sâmbătă și pregătește un picnic epic pentru a te bucura în timp ce privești un apus spectaculos de pe una dintre plajele orașului.

8. Berlin, Germania

Vara, străzile din Berlin se transformă în terase de luat masa în aer liber, iar parcurile și lacurile sale sunt locul ideal pentru a face un picnic și pentru a te răcori. Atmosfera cosmopolită a orașului se regăsește în scena sa gastronomică incredibilă și viața de noapte epică. Cartierul hipster Kreuzberg nu duce lipsă de restaurante și baruri internaționale care să îți fie pe plac. Sau, dacă dorești o mâncare rapidă între vizitarea obiectivelor turistice, încearcă un Currywurst mit Pommes (bucăți de cârnați cu pudră de curry și cartofi prăjiți), Döner kebab sau un Brezel sărat.

9. Barcelona, Spania

Barcelona este un oraș care nu doarme niciodată – mai ales vara. Cu una dintre cele mai bune plaje în oraș din Europa și mii de baruri și restaurante care servesc preparate din bucătăria spaniolă toată noaptea, vara este momentul perfect pentru a explora acest oraș spaniol plin de viață. Petrece ziua mergând din bar în bar în drum spre plajă, gustând tapas precum crochete, șuncă Iberico, patatas bravas, bocadillos și chorizo pe parcurs. Iar atunci când trebuie să te rehidratezi, o carafă mare de sangria rece ar trebui să facă treaba!

10. Brisbane, Australia

Brisbane este unul dintre cele mai mari orașe din Australia, situat pe coasta aurie a Queenslandului. Vremea sa caldă pe tot parcursul anului se pretează pentru a trăi viața în aer liber, iar orașul este cunoscut pentru atmosfera sa relaxată. Brunch-ul este considerat o instituție, așa că fii pregătit să traversezi orașul în căutarea celei mai bune cafele și celui mai bun avocado pe pâine prăjită.

Iubitorii de fructe de mare ar trebui să guste cele mai iubite fructe de mare din Brisbane – Moreton bay bugs, un homar mic care este adesea servit pe grătar. Iar pentru mâncare ieftină, Eat Street Markets într-un vechi terminal de containere de transport servește mâncăruri internaționale și muzică live în fiecare weekend. Nu uita că vara australiană se desfășoară din decembrie până în februarie, așa că este locul perfect de vizitat când se răcește în toate celelalte locuri.

Petrece-ți vara în străinătate!Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe