GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 lucruri pe care le poți face în Londra cu un buget redus

5 lucruri pe care le poți face în Londra cu un buget redus

Când trăiești cu un buget de student, îți dai seama rapid că banii tăi nu ajung prea mult în The Big Smoke. Londra are notorietatea de destinație scumpă, așa că merită să fii creativ în ceea ce privește unde și când cheltuiești banii.

Deși există o mulțime de lucruri gratuite de făcut în Londra, iată cele mai bune cinci lucruri pe care le poți face cu un buget redus în timp ce studiezi în Londra.

1. Ia un bilet cu loc în picioare la Shakespeare’s Globe

Shakespeare’s Globe este o locație de spectacole în aer liber construită pentru a reproduce teatrul original din 1599. Teatrul pune în scenă piese de teatru scrise de Shakespeare în majoritatea zilelor săptămânii, indiferent de vreme.

Poți găsi locuri acoperite în jurul standurilor curbate, însă cele mai bune bilete sunt cele din față. Sunt disponibile pentru fiecare spectacol 700 de bilete pentru doar 5 GBP, și chiar dacă acestea sunt doar în picioare, ai cea mai bună vedere la scenă. Aceste bilete sunt cunoscute sub numele de groundlings, în onoarea oamenilor care au plătit doar un ban pentru a viziona o piesă în epoca lui Shakespeare.

2. Mănâncă ceva bun

Brasserie Zedel este un restaurant francez uimitor, în stil art deco, aflat în renumita zonă Piccadilly Circus. Meniul oferă mâncăruri franțuzești delicioase, iar seara în clădirea impunătoare au loc spectacole de cabaret, însă atracția principală este prânzul cu 3 feluri. Poți alege un antreu, un fel principal și un desert pentru mai puțin de 20 de lire sterline, preferatele fiind friptura și Creme Brulee, care se regăsesc în prezent în meniu.

O altă locație londoneză unde poți mânca având un buget redus este Roti King, care servește delicioase roti malaeziene și curry pentru mai puțin de 10 lire. La ora prânzului alege să mănânci la una dintre cele două locații populare din Euston și Battersea.

3. Distrează-te într-un autobuz supraetajat

Deși metroul din Londra ar putea fi cel mai eficient mod de a te deplasa, cu siguranță nu este cel mai pitoresc. Autobuzele supraetajate din Londra te duc de la punctul A la B în timp ce admiri obiectivele turistice ale orașului. Având călătorii nelimitate cu autobuzul pentru o zi cu un card Oyster care costă puțin peste 10 GBP, este o opțiune mult mai accesibilă decât autobuzele turistice Hop-on-Hop-off.

Cele mai bune rute sunt numărul 24, care trece pe lângă Westminster Abbey, Downing Street, Trafalgar Square și Hampstead Heath; 9, care traversează cele mai bogate suburbii ale Londrei de-a lungul the Strand, Palatul Kensington și pe Oxford Street, și ruta 11, care trece pe lângă Westminster, Big Ben, casele Parlamentului și se termină la Shoreditch.

4. Urmărește un meci de fotbal

Dacă ești dornic să prinzi un meci de fotbal de top, dar bugetul tău este restrâns, ia un bilet pentru un meci de superligă feminină. Liga cu 12 echipe este în creștere în popularitate, iar după ce Leoaicele Angliei au terminat recent pe locul doi la Cupa Mondială din 2023, fotbalul feminin a captat atenția națiunii prin stilul său de atac rapid și nivelul înalt de calificare.

Biletele pentru echipele londoneze Chelsea, Tottenham, West Ham și Arenal costă doar în jur de 8-10 GBP pentru adulți. Deși biletele nu sunt la fel de greu de obținut ca la Premier League, cumpără bilete online în avans pentru a-ți asigura locul.

5. Verifică reducerile pentru studenți

Multe experiențe, restaurante și magazine oferă reduceri pentru studenți și cea mai bună modalitate de a profita de aceste oferte este prin descărcarea aplicației UNiDAYs sau Totum. Pur și simplu înregistrează-te cu cartea ta de identitate de student de la orice școală sau instituție. Odată înregistrat, poți obține reduceri de până la 25% la orice, de la modă la transport, fitness și sănătate la mâncare și restaurante.

Există întotdeauna multe oferte pentru studenți, așa că e recomandat să ai întotdeauna la îndemână ID-ul de student și nu îți fie teamă să întrebi de prețuri pentru studenți. Chiar și McDonalds oferă burgeri sau înghețată gratuit cu anumite combo-uri.

Ține minte aceste sfaturi de top și vei fi gata să experimentezi Londra fără a-ți compromite bugetul.

Începe călătoria acum. Studiază limba engleză în Londra!Explorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe