GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Partea liniștită a Los Angeles-ului: 5 locuri care te ajută să te relaxezi

Partea liniștită a Los Angeles-ului: 5 locuri care te ajută să te relaxezi

Unul dintre cele mai mari beneficii de a locui în Los Angeles este posibilitatea de a te entuziasma constant. Ești întotdeauna la doar câteva străzi distanță de ceva uimitor de văzut sau de făcut. Dar un ritm mai lent poate fi uneori binevenit pentru a scăpa de agitația din LA.

Orașul oferă de fapt o multitudine de ascunzători – trebuie doar să știi unde să cauți! Iată cinci locuri paradisiace și liniștite în Los Angeles, care sunt perfecte pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor. Planifică o mică evadare într-unul dintre cele mai pline de viață orașe din lume, fără să îl părăsești efectiv!

1. Biblioteca Huntington, Muzeul de Artă și Grădina Botanică

Fă-ți timp să te oprești și să miroși florile în acest puzzle vast de grădini botanice, probabil cea mai glorioasă din întreaga regiune. Împărțită într-o varietate de teme, include o grădină de deșert (aceasta se adresează tuturor iubitorilor de cactuși și plante suculente), o grădină de junglă și o grădină japoneză. Atât grădinile, cât și restul acestui uimitor centru de cercetare sunt cel mai bine abordate într-un ritm lent. Bucură-te!

2. Los Angeles County Arboretum și Grădina Botanică

Păunii sunt simbolurile iconice – și păstrătorii neoficiali – ai acestei minuni naturale și istorice de 127 de acri. Aici poți întâlni specii de plante rare și pe cale de dispariție din întreaga lume, poți hrăni rațele și gâștele (grădina este și un sanctuar pentru animale), te poți plimba prin păduri și pe lângă cascade frumoase și te poți bucura de cărările pașnice. De asemenea, poți alege să explorezi grădina cu tramvaiul - chiar și mai relaxant.

3. Templul Thien Hau

Pacea și liniștea vor fi descoperite cu siguranță în magicul Thien Hau (Chua Ba Thien Hau în vietnameză sau Tian Hou Gong în chineză), un templu colorat dedicat lui Mazu, zeița taoistă a mării. Templul Thien Hau este un loc cultural și spiritual. Exteriorul său fermecător prezintă dragoni și coloane frumos lucrate, evidențiindu-se astfel în mijlocul junglei de apartamente din Los Angeles Chinatown.

4. Biblioteca Centrală

Deci ai chef să citești o carte. Să alegi din peste zece milioane de volume sună atrăgător? Amplasată între clădirile înalte din centrul orașului LA, Biblioteca Centrală este o bijuterie de artă și arhitectură din anii ’20 și a treia bibliotecă centrală ca mărime din SUA. Distrează-te căutând sfincșii distinctivi, admiră candelabrul zodiacal capricios sau pur și simplu cufundă-te în paginile unei cărți foarte bune.

5. Traseul de bicicletă Marvin Braude (alias The Strand)

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a explora LA și minunata sa coastă este, desigur, cu bicicleta. Traseul de biciclete de pe plajă, cunoscut sub numele de „The Strand”, conectează multe dintre cele mai bune plaje din LA printr-o potecă asfaltată de 22 de mile. Este popular deopotrivă printre bicicliști, cei care aleargă și cei care se dau cu role. Urcă-te pe bicicletă și lasă vremurile bune să curgă (la propriu)! Sunt garantate priveliști minunate și întinderi lungi de nisip cald.

Începe să explorezi Los Angeles-ulAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe