GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum să te simți ca acasă în străinătate: 10 sfaturi

Cum să te simți ca acasă în străinătate: 10 sfaturi

Pentru a profita la maximum de studiile, stagiile sau munca în străinătate, nu trebuie doar să înveți limba și să faci ce fac localnicii - ci vrei de asemenea să trăiești într-un loc în care să te simți ca acasă departe de casă. Camera ta ar trebui să transmită: „Atenție, toată lumea! Persoana care locuiește aici se simt confortabil și iată designul interior care o dovedește.” Și nu te îngrijora, chiar dacă nu îți place să decorezi, poți crea o atmosferă familiară cu câteva trucuri ușoare (și ieftine).

1. Fă spațiu

Prima regulă pentru a-ți transforma reședința temporară într-o casă adevărată? Fă din aceasta un loc în care să îți placă să îți petreci timpul – dacă trebuie să pleci întotdeauna de acasă pentru a studia sau a te relaxa, camera sau apartamentul tău nu vor da niciodată impresia că locuiești acolo. Cursanții ar putea dori să rearanjeze mobilierul pentru a amenaja o zonă în care să-și poată face temele, în timp ce studenții cărora le place să citească ar trebui să cumpere niște perne pentru a amenaja un colț confortabil de lectură. Dacă îți place să faci yoga sau flotări… - ai înțeles ideea.

2. Decorează

O casă nu este acasă doar pentru că perdelele se potrivesc cu cearșafurile de pat care merg cu lumânările și completează decorațiunile parfumate. Totul se referă de fapt la lucruri care au o valoare sentimentală și îți arată personalitatea sau pasiunea: mai puțin înseamnă, de obicei, mai mult și un element decorativ sau o poză grozavă poate fi exact ce trebuie, în timp ce ar putea fi folosită ca începutul perfect de conversație atunci când inviți noi prieteni în vizită (vezi sfatul numărul nouă). În plus, îl poți lua oricând cu tine ca suvenir de suflet. Dacă ai nevoie de inspirație, consultă Pinterest sau vizitează-ți colegii studenți.

3. Pune-ți fotografiile pe perete

Uneori, nu stai într-un loc suficient de mult pentru a-ți folosi designerul interior sau pur și simplu nu ai voie să decorezi după pofta inimii – dacă stai la un Airbnb sau la un hotel, de exemplu. Dar chiar și atunci, niște fotografii înrămate cu prietenii și familia ta pot adăuga o notă personală în cel mai scurt timp.

4. Amenajează un spațiu verde

Un indiciu sigur că o cameră este o casă? O plantă. Poți chiar să îi dai un nume noului prieten verde și să îl faci noul coleg de studiu. Dacă ești îngrijorat de sarcinile de îngrijire, poți lua doar niște flori proaspete sau o plantă de plastic pe care să o cureți din când în când.

5. Ascunde valizele

O caracteristică a călătoriei este prezența bagajelor. A trăi dintr-o valiză îți va aminti, de câteva ori pe zi, că ești pe drum. Prin urmare, o modalitate ușoară de a te simți mai bine, mai ca acasă este să îți despachetezi hainele și să nu mai ții valizele la vedere.

6. Ține-l ordonat

În funcție de nivelul tău de ordine înnăscută, acest sfat ar putea să nu fie atât de distractiv: ține-ți casa departe de casă curată și ordonată. Să te întorci la un apartament mai mult sau mai puțin impecabil după o zi petrecută în afara acestuia – complet cu un pat făcut – este o parte din motivul pentru care să stai la un hotel este atât de distractiv.

7. Ascultă muzica

O modalitate excelentă de a face orice loc să se simtă mai familiar este muzica: indiferent dacă este vorba de căști sau boxe, ascultarea listei noastre de redare preferate (la un volum adecvat pentru colegul de cameră și cartier) face totul mai confortabil, indiferent de locul în care te afli.

8. Miresme parfumate

De ce să nu faci din personalizarea noii tale case o misiune pentru toate simțurile și să cumperi niște lumânări parfumate sau odorizant? Bineînțeles că trebuie să-ți verifici mereu colegii de cameră, dar un miros familiar și preferat poate face minuni atunci când vine vorba de a te simți ca acasă.

9. Arată totul

O mare parte a creării unei vieți sociale departe de casă este să te întâlnești cu noi prieteni – invitându-i în vizită, de exemplu. La urma urmei, ți-ai petrecut tot acest timp decorându-ți frumos reședința, este timpul să o arăți. Și vorbind despre a o prezenta celorlalți: nu uita să faci câteva fotografii, să filmezi un videoclip sau să îți rogi prietenii și familia să se uite mai atent în timpul unui apel video. (În plus, astfel de evenimente sunt întotdeauna o ocazie bună de a face curățenie în cameră și de a te asigura că totul arată ca într-un anunț imobiliar.)

10. Ieși și explorează

Acum, este timpul să ducem redecorarea la următorul nivel - lumea exterioară. Explorează-ți cartierul și găsește o cafenea, o sală de sport, un cinema, un restaurant sau un parc care poate fi locul tău fericit (temporar). În acest fel, vei avea întotdeauna câteva alternative atunci când ai nevoie de o schimbare de peisaj sau simți dorul de casă.


Simte-te ca acasă oriunde în lumeAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe