GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Cum să îți faci prieteni noi în străinătate: 6 sfaturi

Cum să îți faci prieteni noi în străinătate: 6 sfaturi

După tot entuziasmul legat de alegerea unui oraș, organizarea vizei și a zborurilor, bifarea lucrurilor obligatorii de împachetat și îmbrățișările de rămas-bun cu familia, conștientizezi faptul că urmează să călătorești în străinătate și totul este pe cale de a se schimba. Inclusiv prietenii. Da, așa este – cercul tău de prieteni urmează să crească și să devină mult mai internațional. La fel ca în școală și liceu, studiul în străinătate este o perioadă pentru întâlnirea altor persoane – așa că profită din plin de el urmând următoarele sfaturi.

1. Prezintă-te

Să începem cu începutul: pentru a cunoaște alți oameni, trebuie să spui “Salut”! Un zâmbet larg – genul de zâmbet pe care îl vezi nu doar în jurul gurii, dar și în ochi – este o modalitate ușoară de a inspira încredere cand întâlnești alți oameni. Gândește-te: ai răspuns vreodată negativ unui zâmbet sincer? Așa că nu mai sta pe gânduri, mândrește-te cu zâmbetul tău minunat și spune “Salut, numele meu este __________, ce faci?” (sau o variație a acestei formule de introducere – vei învăța rapid cum să faci acest lucru în limba pe care o studiezi!). Bineînțeles, în funcție de unde te afli, s-ar putea să fie gesturi sau alte modalități folosite pentru prezentare. Te vei obișnui rapid cu acestea; fie că este vorba de un singur sărut pe obraz (în America Latină), sărut pe ambii obraji (cum vei primi în Spania, Franța și Italia), un salut cu mâna sau o îmbrățisare scurtă (în majoritatea țărilor vorbitoare de limba engleză) sau o aplecare ușoară (în Japonia).

2. Înscrie-te la cluburi și la activități

Ai o listă de activități pe care ți-ai dorit întotdeauna să le încerci, dar nu ți-ai făcut niciodată timp pentru ele? Avem vești bune: acum este momentul! Nu te mai gândi la lucruri care îți plac sau îți displac, și acceptă toate ocaziile pe care le întâlnești. Cursuri de fotografie, călărie, salsa, cățărări sau cursuri de gătit – toate acestea și multe altele sunt modalități fantastice de a întâlni alți elevi cu interese similare cu ale tale. (În plus, ai ocazia să mănânci toate bunătățile pe care le prepari – yum!)

3. Încearcă sporturi noi

Jocurile de echipă sunt renumite pentru construirea prieteniilor. Sentimentul de apartenență la un club și faptul că ceilalți colegi de echipă se bazează pe tine pentru antrenamente și competiții este motivant, iar experiența lucrului în echipă pentru îndeplinirea aceluiași obiectiv creează rapid conexiuni puternice. Sporturile populare variază în funcție de locul în care studiezi. Rugby și cricket în Australia, Noua Zeelandă și Marea Britanie; fotbal în Europa și fotbal american, baschet și baseball în SUA (Sfat suplimentar: dacă încerci un sport și nu îți place, poți alege o echipă pe care să o susții alături de alți elevi.)

4. Încearcă hobbie-uri noi

Hobbie-urile nu sunt doar o modalitate excelentă pentru a întâlni alți oameni – sunt de asemenea grozave pentru relexare atunci când cursurile devin dificile. Destinde-te la yoga, surf, programare, gătit, cățărat, grădinărit, caligrafie, tenis, fotografie sau orice altceva îți poti imagina! Verifică activitățile oferite în școala ta sau întreabă alți elevi despre cum își petrec ei timpul după ore.

5. Locuiește cu alți elevi

Împărțirea unei case sau a unui apartament cu alți elevi este una dintre cele mai bune modalități de a întâlni alți oameni: te vei împrieteni imediat cu colegii de casă, și vei avea ocazia să le cunoști prietenii. Toate acestea îți oferă scuza perfectă pentru a vă vizita reciproc și astfel îți lărgești cercul social și mai mult. De la mutare în casă nouă, la zile de naștere, sărbători, sesiuni de studiu și până la întâlniri la cafea în cele mai la modă cafenele din cartier, toate vor fi ocazii minunate pentru socializare.

6. Nu uita să păstrezi legătura

Când studiezi în străinătate te bucuri de o perioadă intensă de dezvoltare și schimbare, având ocazia să întâlnești oameni care vor rămâne cu tine pentru tot restul vieții. Nu uita să menții acele prietenii după ce te-ai întors acasă. Nu a fost nicicând mai ușor ca acum. Nu mai trebuie să aștepți săptămâni sau chiar luni pentru scrisori – acum ai email, Skype, grupuri de WhatsApp și o multitudine de alte platforme pe care le poți folosi pentru a păstra legătura cu noii tăi prieteni. Crede-ne: peste 10, 15 sau chiar 20 de ani, vei fi foarte fericit că ai făcut-o!

Studiază în străinătate alături de noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe