GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

8 lucruri pe care doar studenții internaționali le vor înțelege

8 lucruri pe care doar studenții internaționali le vor înțelege

Participarea la un program de studii în străinătate este o experiență transformațională. Nu doar că vei dobândi încredere în sine, vei învăța abilități noi, vei explora locuri minunate și vei întâlni oameni noi, dar vei fi și provocat să ieși din zona ta de confort. Deși poți încerca să descrii cât de extraordinară a fost experiența ta, există anumite aspecte pe care doar studenții internaționali le vor înțelege ca fiind parte integrantă a acestei călătorii.

1. Mâncarea este un limbaj universal

Să fim sinceri, mâncarea este o limbă universală pe care o vorbim cu toții fluent. Fie că discutăm despre obiceiurile de mic dejun din diverse culturi, împărtășim secretele rețetei de lasagna ale bunicii sau ne străduim să găsim cea mai bună porție de paste carbonara din Roma, subiectul hranei se strecoară inevitabil în fiecare conversație. Ca student internațional, e garantat că vei descoperi noi rețete și gusturi preferate. S-ar putea chiar să încerci un preparat local esențial când sosește pachetul “de acasă” al prietenului tău (cum ar fi să guști Vegemite de la un australian).

2. Apelurile video au devenit noua normalitate

Reuniunile de familie prin aplicații precum WhatsApp sau Zoom devin din ce în ce mai obișnuite și reprezintă cadrul perfect pentru a-ți împărtăși experiența din străinătate. Este ceva deosebit în a-i arăta bunicii camera ta de cămin din Berlin sau în a porni camera când te plimbi pe străzile Italiei, chiar dacă imaginea este puțin pixelată și fundalul poate fi zgomotos.

3. Prietenii tăi sunt din toată lumea

Ca student internațional, cercul tău de prieteni va cuprinde, cel mai probabil, persoane din diverse colțuri ale lumii. De la prietenul tău brazilian care te învață să dansezi samba, până la prietenul tău suedez care te introduce în ritualul fika - lumea pare mai mică și mult mai interesantă atunci când ai câțiva prieteni internaționali. În plus, odată ce perioada de studii se încheie, vei avea destinații și prieteni de vizitat în anii următori.

4. Cel mai important lucru din ghiozdanul tău este un tabel de verbe

Uită de manuale - ca student lingvistic în străinătate, cel mai valoros instrument din geantă este acel tabel de conjugare a verbelor în care poți avea încredere. Deoarece să fim sinceri, să te descurci într-o limbă străină fără unul este ca și cum ai încerca să navighezi într-un labirint cu ochii legați. Indiferent dacă îl creezi singur sau dacă profesorul îți oferă unul la începutul semestrului, acel tabel de conjugare a verbelor pătat, șifonat și plin de notițe este noul tău cel mai bun prieten.

5. Prima pagină a telefonului arată puțin diferit

Telefonul tău arată puțin diferit în zilele noastre. Poate că nu ai folosit niciodată aplicații precum Google Translate sau XE pentru conversia valutară, dar acum acestea sunt esențiale ca un colac de salvare într-o țară străină. De la interpretarea indicatoarelor de pe stradă la calcularea ratelor de schimb valutar, aceste aplicații și-au găsit un loc bine meritat pe ecranul tău de start.

6. Întotdeauna există ceva de sărbătorit

Diwali, Ziua Recunoștinței, Anul Nou Chinezesc și Ziua Sfântului Patrick. Ai notat toate aceste evenimente în calendarul tău și știi semnificația fiecăreia dintre aceste sărbători speciale. Experiența de a studia în străinătate este ca și cum ai trăi într-un amestec cultural, așa că nu te opri doar la sărbătorirea propriilor tale festivități culturale sau chiar a celor din noua ta țară. Datorită colegilor tăi internaționali, vei putea, de asemenea, să îmbrățișezi o întreagă lume de sărbători. Vorbim despre o petrecere pe tot parcursul anului!

7. Recunoști accente

Cu un grup global de prieteni alături, ai devenit un expert în distingerea accentelor. De la britanic, la australian, la sud-african - probabil poți să le identifici. Și știi că "chips" înseamnă lucruri foarte diferite în SUA sau Marea Britanie. Poți distinge între spaniola din Spania și cea din Argentina, sau între germana din nordul și sudul țării.

8. Atunci când te întorci acasă, totul pare ... diferit

Există un sentiment dulce-amărui când te întorci acasă după ce ai studiat în străinătate. Totul este familiar, dar oarecum diferit. Ai dobândit o nouă perspectivă și o apreciere mai profundă pentru propria ta casă, dar simți și o dorință arzătoare de a porni într-o altă aventură. Orașul tău natal s-ar putea să nu se simtă exact la fel, dar toate aceste sentimente fac parte din experiența și frumusețea călătoriilor globale.

Studiază în străinătateExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe