GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

Ghidul suprem de vara in Brighton

Ghidul suprem de vara in Brighton

Când soarele strălucește, există un singur loc în care britanicii își doresc să se afle: lângă mare!Încă din anii 1800, Brighton a fost una dintre cele mai importante destinații de plajă din Anglia.

Brighton este, totuși, mult mai mult decât un oraș pe litoral. Este, de asemenea, un oraș primitor și plin de viață, care găzduiește o mulțime de evenimente și este un centru renumit pentru creatorii independenți. Și este doar la o scurtă călătorie cu trenul de Londra. Ce ți-ai putea dori mai mult? Iată ghidul nostru suprem pentru a te ajuta să profiți din plin de multitudinea de elemente minunate oferite de Brighton în timpul verii.

1. Mergi la Brighton Beach

Trebuie să începem cu plaja, nu? Brighton se mândrește cu o faleză lungă și frumoasă, care se întinde spre vest până la Hove și chiar până la orașul de coastă Worthing din apropiere. Acest lucru oferă oamenilor ce merg la plajă o mulțime de opțiuni; să facă o baie, să stea la plajă sau să se bucure de o plimbare lungă de-a lungul coastei fără a fi nevoie să rateze vederea la mare. Este, de asemenea, o plajă cu pietriș, așa că există mai puține șanse să ajungă nisip în porția ta de fish and chips (un fel de mâncare britanic prăjit pe care trebuie neapărat să-l încerci când ești pe malul mării).

2. Vizitează debarcaderul(ele)

În timp ce te afli pe plajă, pur și simplu nu poți să nu observi Brighton Palace Pier. Întinzându-se din centrul orașului spre mare, acest dig uriaș a fost construit inițial în 1899, dar a fost modernizat de-a lungul anilor pentru a oferi acum restaurante și chiar un mic parc de distracții cu rollercoasters.

Mergi spre vest de-a lungul falezei și vei găsi rămășițele emblematice ale West Pier. Au rămas doar părți din scheletul clădirii, care se ridică din mare pentru a crea un loc cool pentru o fotografie; arată deosebit de dramatic la apus.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Pier

3. Mergi la un festival

Când orașul găzduiește peste 60 de festivaluri diferite care sărbătoresc artele și cultura în fiecare an, de la mari scene muzicale la activități comunitare mai mici, nopți de știință și comedie și evenimente care sărbătoresc toate lucrurile ciudate și minunate, există ceva pentru toată lumea. În mai, Festivalul Brighton (care se desfășoară încă din 1967) și Brighton Fringe (unul dintre cele mai mari festivaluri multi-art din Anglia) preiau orașul și multe dintre zonele înconjurătoare din Sussex.

Vei găsi spectacole de teatru, muzică și dans live, expoziții de artă, proiecții de filme, evenimente literare și multe, multe altele. Artiștii muzicali la început de drum sunt prezentați la Festivalul The Great Escape în mai, iar muzica electronică dance este sărbătorită la festivalul Boundary Brighton în septembrie. În iunie, nu rata Carnavalul din Brighton, organizat de 100 de ani.

4. Sărbătorește Pride

Evenimentul epic și inspirațional Brighton & Hove Pride celebrează comunitățile LGBTQ și promovează egalitatea și diversitatea. Această săptămână plină de muzică și artă se desfășoară de peste 50 de ani și a fost mult timp considerată ca unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Marea Britanie.

În prima săptămână a lunii august a fiecărui an, mulțimile se adună pentru o paradă veselă și plină de culoare prin centrul orașului, iar în Preston Park are loc un festival de muzică cu interpreți de renume mondial. Nu se oprește aici; atmosfera incredibilă se revarsă în întregul oraș, cu multe dintre spațiile pentru evenimente și companiile din Brighton organizând de asemenea evenimente Pride pentru a sărbători.

5. Mergi la cumpărături în The Lanes

Cea mai faimoasă parte din centrul orașului Brighton este o zonă istorică cu străzi înguste pline de mici magazine independente, numite The Lanes. Această zonă celebrează și prezintă cel mai bune talente creative din Brighton. Aici poți (și ar trebui) să petreci zile întregi explorând micile magazine, galerii și buticuri pline până la refuz cu antichități, piese de artă locală, bijuterii la comandă, articole de casă și îmbrăcăminte.

Desigur, va trebui să te odihnești în timpul expediției prin acest labirint vibrant, așa că este o necesitate să și guști deliciile din puburile, cafenelele și restaurantele amplasate între toate aceste magazine.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Lanes

6. Explorează peisajul rural Englezesc

Pentru iubitorii de natură, Brighton este mult mai mult decât litoralul. Chiar la nord de oraș și întinzându-se spre vest în dealurile verzi și ondulate din Sussex, se află Parcul Național South Downs. Această zonă mare de teren protejat este presărată cu sate englezești pitorești (locul perfect pentru a încerca un ceai cu cremă sau pentru a vizita un pub tradițional englezesc), iar peisajul în sine oferă atât aventură, cât și liniște. Traseele de drumeții și traseele de biciclete străbat câmpurile, pajiștile și pădurile și există o mulțime de opțiuni excelente pentru camping sau glamping dacă dorești o aventură peste noapte. La doar cinci mile de Brighton, Devil's Dyke este o vale impresionantă, cunoscută pentru priveliștile sale frumoase.

Învață Engleza în BrightonExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe