GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 comori ascunse din München

10 comori ascunse din München

Orașul german München poate fi cel mai bine cunoscut pentru corturile de bere, covrigei și „lederhosen” tradiționale, dar orașul are mult mai multe de oferit decât doar festivalul său anual Oktoberfest. Mergi dincolo de traseul turistic și obține experiența completă din München cu ghidul nostru despre 10 comori ascunse de top din capitala bavareză.

1. Excursie la Rosengarten

Situat lângă râul Isar, acest parc urban îngrijit găzduiește peste 8.500 de trandafiri și este un loc cu adevărat magic pentru a te plimba sau a te relaxa printre terenurile perfecte. După ce te bucuri de Rosengarten, plimbă-te de-a lungul malurilor Isarului sau fă o baie în unele dintre numeroasele locuri numai bune pentru înot.

2. Midnight Bazar și piața de mâncare stradală

Dacă îți plac piețele de vechituri, dar nu-ți place să te trezești în zori pentru a fi acolo înainte ca toate lucrurile bune să dispară, această piață de vechituri de la miezul nopții este perfectă pentru bufnițele de noapte. De la îmbrăcăminte de epocă și discuri muzicale vechi până la mâncare delicioasă și chiar muzică live - acest bazar popular de la miezul nopții din München oferă tot ce îți dorește inima. Are loc sâmbătă seara de la ora 17 până la miezul nopții, iar biletele încep de la 3 euro pentru vizitatori.

3. Experimentează arta la Bahnwährterthiel

Lasă-te inspirat de arta avangardistă și de tramvaiele de epocă acoperite cu graffiti de la Bahnwährterthiel, unde sute de artiști s-au conectat într-un colectiv de artă și cultură care continuă să fie un loc de joacă pentru mințile creative ale orașului. Muzica live, piețele de vechituri, lectura de cărți, poezia și dansul oferă un program complet de artă și comori de care să te bucuri pe tot parcursul anului.

4. Statui ale leilor la Muzeul și Castelul Residenz

Ai nevoie de ceva noroc suplimentar? Cetăţenii din München cred că frecarea nasului uneia dintre statuile leu din incinta München Residenz te binecuvântează cu bogăţie şi noroc. Poți găsi și alege dintre patru lei care păzesc Residenz pe Odeonsplatz.

5. Mâncare tradițională bavareză cu o notă modernă

„Servus Heidi” prezintă mâncărurile tradiționale bavareze de tradiție precum pretzels - covrigei, bratwurst - cârnați albi și sauerkraut - varză murată – încorporând în același timp o perspectivă modernă prin alternative inovatoare pe bază de plante. Găsești ce e mai bun din ambele lumi atât pentru cei care mănâncă produse preparate din carne, cât și pentru vegani.

6. Fotografii demne de Instagram în interiorul Munich Justizpalast

În timp ce vizitele la tribunale și clădirile administrative pot suna puțin plictisitoare la început, Justizpalast din München este departe de asta. Această clădire impresionantă a fost construită la sfârșitul anilor 1800 de arhitectul Friedrich von Thiersch în stil neo-baroc și oferă bijuterii arhitecturale, cum ar fi scări ornamentate, alei colorate din gresie și un tavan cu cupolă de sticlă. Este frumos de admirat în persoană și servește drept fundal perfect pentru postări elegante și originale pe Instagram.

7. În interiorul Statuii falnice a Bavariei

Chiar mai veche decât Statuia Libertății, faimoasa Statuie a Bavariei din München este o figură din bronz din secolul al XIX-lea a unei femei cu un leu așezat lângă ea. Ceea ce oamenii nu știu adesea este că, pentru 5 euro, poți urca pe scări în interiorul statuii de 18 metri înălțime pentru o priveliște uimitoare asupra parcului Theresenwiese.

8. Surfing la Eisbachwelle

Fără coastă? Nicio problemă! Surferii încă pot prinde niște valuri în centrul orașului München. Eisbachwelle de la intrarea în Grădina Englischen este un loc de-a lungul râului Isla considerat a fi cel mai mare și cel mai bun val de râu din lume în mijlocul unui oraș. Surferii profită de acest loc la Eisbachwelle de mai bine de 40 de ani, așa că încearcă și tu sau admiră curajul celor care o fac.

9. Cafeneaua Pisicilor Katzentempel

Două lucruri minunate se reunesc în acest restaurant fermecător numit Katzentempel (sau Templul Pisicilor în engleză): mâncare bună și pisici drăguțe! Cu meniul lor vegan și colaborarea cu mai multe organizații de protecție a animalelor, restaurantul se angajează ferm față de sustenabilitatea și bunăstarea animalelor.

 10. Plimbare în Haidhausen

Considerat „Cartierul Francez” din München, acest cartier plin de viață este celebrat pentru străzile sale pline de magazine, cafenele și parcuri. Împărtășește un parteneriat de oraș cu Bordeaux, Franța și este celebrat pentru savoir-vivre, arta franceză de a trăi. Petrece puțin timp plimbându-te pe principalele bulevarde și străzi laterale, oprindu-te pe drum pentru o cafea sau un prânz în timp ce intri și ieși din micile buticuri independente din zonă.

Explorează comorile ascunse din MünchenAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe